Beste redactie,

Wij komen 30 december 2015 aan in Thailand en dan gaan we 25 januari 2016 een cruise maken vanuit Bangkok en komen 8 februari weer aan in Bangkok waar wij dan alsnog 46 dagen verblijven. Dus in totaal 88 dagen, maar helaas kan ik nergens lezen welke visum wij moeten hebben voor Thailand omdat we toch over land weer in binnenkomen? Wij zijn 50+

Vriendelijke groet,

Ellie


Beste Ellie,

U sprak eerst van een verblijf van in totaal 88 dagen, en ik ging er dan vanuit dat de cruise beperkt bleef tot eilanden hoppen in Thailand.
Nu blijkt dat de cruise zich ook buiten Thailand afspeelt. Dat is weer iets heel anders natuurlijk want de periode wordt dan onderbroken door een verblijf buiten Thailand. Er zijn mogelijkheden die u kan overwegen.

1. U gaat een Non-immigrant “O” Single entry halen voor u vertrekt naar Thailand. 

Bij aankomst in Thailand op 30 december zal u een verblijf bekomen van 90 dagen. Dat wil dan zeggen dat u zou mogen blijven met dat visum tot 28 maart (als ik het goed tel). Volgens de gegevens die u geeft zou u terug naar Nederland vertrekken op 26 maart (na 88 dagen). Is dit juist want u noemt geen vertrekdatum? Indien dit juist is dan is dit visum voldoende om gans de periode te dekken. Wat u nu wel moet doen in Thailand, is voor je vertrek op cruise, een Re-entry halen bij immigratie. Door deze re-entry vervalt uw verblijfsperiode niet bij vertrek op 25 januari. Bij terugkomst in Thailand, na uw cruise, zal u door deze re-entry de verblijfsdatum van 28 maart behouden. Vergeet dus zeker die re-entry niet of je verblijfsperiode vervalt bij het verlaten van Thailand. Kostprijs – Non-immigrant “O” Single entry is 55 Euro. Een Single re-entry kost 1000 Baht.

2. U haalt voor vertrek een Tourist visa Single entry. 

Voor uw eerste periode het u dit visum nog niet nodig vermits u op cruise vertrekt op 25 januari. Voor deze eerste periode hebt u voldoende aan een Visa Exemption van 30 dagen. Probleem is dikwijls om dit duidelijk te maken aan de immigratieofficier in de luchthaven. Probeer hem duidelijk te maken om uw Tourist visa niet te gebruiken bij uw eerste binnenkomst, maar dat u de eerste keer enkel een “Visa Exemption” wil. Dit zou wel eens een hele opgave kunnen worden. Na uw terugkomst van de cruise kan u dan het Tourist visa wel gebruiken. Bij aankomst bekomt u dan 60 dagen wat voldoende moet zijn vermits u zegt nog 46 dagen te willen blijven. Kostprijs – Tourist visum Single entry is 30 Euro. Opletten met de geldigheidsduur van uw visum. Vraag het niet te vroeg aan. Het moet nog geldig zijn om Thailand binnen te komen op 8 februari. Let op dus.

3. Gans de periode op “Visa exemption” zou kunnen indien u ook 30 dagen zou ontvangen bij binnenkomst van uw cruise.

Ik denk echter dat dit niet zal lukken want ik vrees dat u maar 15 dagen zal krijgen. Ik weet zelf ook niet zeker wat ze doen met een zeehaven. Stellen ze dit gelijk met een binnenkomst over land, of stellen ze dit gelijk met een luchthaven. De berichten hierover zijn niet duidelijk. Stel dat het die 15 dagen is dan zou u nog wel kunnen verlengen met 30 dagen, maar dan komt u nog maar aan 45 dagen maximum en u wil nog 46 dagen blijven. Indien u 30 dagen bij binnenkomst zou bekomen zou dit wel mogelijk zijn met een verlenging van 30 dagen want dan komt u aan 60 dagen. Kostprijs van een verlenging van de Visa Exemption is 1900 Baht.

Succes en hou ons op de hoogte. Andere kunnen er dan ook hun voordeel mee doen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Visumvraag: Wij gaan een cruise maken vanuit Bangkok en terug, welk visum moet we hebben?”

 1. Blankenzee zegt op

  Beste Ellie,
  ik denk dat het beter is dat je een visum voor 3 maanden met 1 entry aan vraagt,kosten € 60 en alles is geregeld.
  De cruise en/ of over het vaste land is 15 dagen .
  veel succes op de cruise en in Thailand .

  Willem

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Er is reeds beslist om een Non-immigrant “O” te nemen maar daarmee is niet alles geregeld. Een re-entry is ook noodzakelijk.
   De prijs van het visum is inderdaad 60 en niet 55 Euro. Ik was vergeten dat het was opgeslagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website