Visum Thailand: Borderrun en jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
12 oktober 2016

Beste redactie,

Vraag over visum ter check. Ik heb een non immigrant O visum multi entry afgegeven op 10 december 2015. Ik heb inmiddels 3 borderuns gemaakt naar Poipet. Bij de derde run vermeldt het stempel van Immigration Aranyaprathet staat bij admitted until 18 december 2016 vermeld.

Twee vragen:

  1. Klopt het dat ik 30 dagen voor verstrijken van mijn visum mijn retirement visum kan aanvragen? Ik denk eraan om begin december naar Aran te gaan. Dat is toch mooi op tijd?
  2. Mijn paspoort is geldig tot 02-01-2018. Ik heb ergens gelezen dat het paspoort nog 18 maanden geldig moet zijn. Klopt dat? Zo ja, dan moet ik eerst nog mijn paspoort verlengen.

Alvast bedankt voor de reactie.

Groet,

Rob Urbach


Beste Rob,

1. Het is juist dat je de aanvraag kan indienen vanaf 30 dagen voor het einde van je verblijfsperiode. Niet voor afloop van je visum. Een visum kan je nooit verlengen. Sommige immigratiekantoren aanvaarden de aanvraag al 45 dagen voordien. Dit ter info. Je planning is om begin december te gaan en dat is ruim op tijd vermits je verblijfsperiode loopt tot 18 december 2016.

2. Een paspoort geldigheid van 18 maanden is voor het aanvragen van bepaalde visums, o.a. een Non-immigrant “O” Multiple entry. Voor het aanvragen van een “Retirement visum” wat eigenlijk een jaarverlenging van je verblijfsperiode is, moet je paspoort nog minstens een jaar geldig zijn. Het mag minder, maar in dat geval dan zal je enkel een verlenging krijgen die loopt tot de einddatum van je paspoort. In jouw geval is je paspoort nog meer dan een jaar geldig ( 02/01/18). Je zal dan een jaarverlening krijgen die loopt tot 17 december 2017. Voor de volgende verlenging moet je dan een nieuw paspoort aanvragen.

Ik wil toch even iets opmerken zodat er geen misverstanden ontstaan.

Als ik Aran lees dan gaat dit over de grenspost in Aranyaprathet. Daar gaat men meestal naartoe voor “borderruns”. Een jaarverlenging kan je niet krijgen aan de grenspost. Een jaarverlenging moet je aanvragen in het immigratiekantoor van je woonplaats.

Woon je daar in de buurt dan is daar je immigratiekantoor natuurljk.
Lees ook dit: www.thai-visas.com/thai-immigration-in-sa-kaeo.html

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website