Thailand visum: Naar Bangkok en direct doorvliegen naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
24 oktober 2015

Beste redactie,

Ik kom er toch niet helemaal uit na alles hierover gelezen te hebben. Mijn vraag/situatie: Ik vlieg naar Bangkok en wil meteen doorvliegen naar Cambodja (Phnom Penn), daar een maand verblijven en dan terugvliegen naar Bangkok en maximaal twee maanden in Thailand verblijven.

Volgens mij kan dit door eerst een visa exemption (gratis) te krijgen, dan bagage ophalen om naar Cambodja te vliegen. Ik moet dan in Nederland al een Tourist Visa single entree gekocht hebben. Deze kan ik gebruiken bij binnenkomst Bangkok airport vanuit Phnom Penn. En dan maximaal twee maanden in Thailand verblijven?

Of kan ik deze Tourist visa by entry op het vliegveld bekomen?

Wie kan mij helpen en klopt mijn theorie?

Groet,

Charles


Beste Charles,

Uw theorie klopt wel, tenminste indien u in Bangkok door Immigratie moet. Blijkbaar moet u eerst uw bagage gaan ophalen, om vervolgens terug in te checken om dan door te vliegen naar Phnom Phen. Dan moet u inderdaad door Immigratie en langs de douane, om vervolgens de normale check-in weer uit te voeren voor uw vlucht naar Phnom Phen.

Bij Immigratie dient u de immigratieofficier wel op de hoogte te brengen dat u onmiddellijk gaat doorvliegen naar Cambodja en u pas later uw “Tourist visum” wil gebruiken. Doet u dat niet dan zal hij automatisch uw “Tourist visum” activeren. Normaal zal je dan enkele een “Visa Exemption” krijgen (misschien bestaat er ook een “Transit” stempel waar u enkel mee op de luchthaven mag blijven, maar daar ben ik niet zeker van).

Maar misschien kan het eenvoudiger indien u de mogelijkheid heeft om uw aansluitende vlucht al in Nederland te regelen. Dan hoeft u niet langs Immigratie. Voorwaarden is dan wel dat de aansluitende vlucht vanuit dezelfde luchthaven vertrekt, en uw bagage bij vertrek in Nederland al gelabeld kan worden tot in Phnom Phen. U bent dan “Transit” passagier en je kan dan bij aankomst in Bangkok meteen doorlopen naar de gate waar uw aansluitende vlucht vertrekt. U hoeft dan niet langs Immigratie.

Komt u na een maand terug van Phnom Phen dan kan u de “Tourist visum” gebruiken. U zal dan bij binnenkomst 60 dagen verblijf bekomen. Let wel op de geldigheidsdatum van uw “Tourist visum”. Die geldigheidsperiode is 3 maanden. U moet uw “Tourist visum” gebruiken voor de einddatum van uw geldigheidsperiode. Vraag uw visum dan ook niet te vroeg aan.

Een “Tourist visum” kan u niet bekomen in Thailand. U moet dit altijd aanvragen in een Ambassade of Consulaat voor u Thailand binnenkomt.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand visum: Naar Bangkok en direct doorvliegen naar Cambodja”

  1. sabine bergjes zegt op

    goede adviezen, bedankt. Er zijn zo veel wegen die naar Rome leiden, altijd fijn wanneer er iemand is met verstand van zaken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website