Beste redactie,

Ik ga voor 32 dagen naar Thailand. Normaal heb ik recht op 30 dagen zonder visum. Moet ik een visum aanvragen (in België) of niet?

Bij aankomst op de internationale luchthaven heb ik geen tijd om naar immigration te gaan. Ik verblijf de volledige tijd in Hua Hin.

Wat is het beste?

Groeten,

Motordokter


Beste Motordokter,

Indien u in Thailand landt zonder visum, zal u bij aankomst in de luchthaven een “Visa Exemption” bekomen waarmee u maximum 30 dagen ononderbroken in Thailand mag verblijven. Sinds vorig jaar kan je deze “Visa Exemption” verlengen met maximum 30 dagen bij immigratie. Kost 1900 Baht.

Niettegenstaande die mogelijkheid tot verlenging, wil ik er toch de aandacht op vestigen dat dit u eigenlijk niet ontslaat van de visumplicht. Elkeen die de intentie heeft om hier langer dan 30 dagen aaneensluitend te verblijven, dient zich nog altijd een gepast visum aan te schaffen voor aankomst in Thailand.

Bedenk ook dat bij de check-in op de luchthaven er kan gevraagd worden naar uw visum, of dat u een bewijs dient te leveren dat u binnen de 30 dagen Thailand zal verlaten.

In uw geval is een Tourist visum voldoende. Daarmee zal u 60 dagen verblijf bekomen. U kan dit bekomen op de Ambassade of Consulaat. Kost 30 Euro.

Persoonlijk zou ik vooraf een visum aanvragen. Bent u meteen met alles in orde voor gans uw verblijf. Op de luchthaven kan u trouwens geen visum aanvragen. Gelukkig voor u zou ik zeggen, want of u nu tijd heeft of niet zou voor immigratie niets uitmaken.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website