MVV vraag: Lang verblijf visum voor Nederland inclusief kinderen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum lang verblijf
Tags: ,
10 augustus 2020

Beste Rob/Redactie,

Ik heb de MVV voor mijn vriendin zelf geregeld, en dat is zonder problemen gelukt. Nu vraagt echter een vriend om hem te helpen om voor zijn vriendin de MVV te regelen. Op zich moet dat dus geen probleem zijn. Alleen zij wil ook meteen haar 2 kinderen van 16 meenemen. En daar heb ik dus geen ervaring mee.

Weet iemand welke stukken van het aanvraagformulier “aanvraag voor het verblijfsdoel ‘familie en gezin’ (referent)” ik daar nog extra voor moet inleveren? En welke stukken eventueel nog meer?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Mvg Ruud


Beste Ruud,

In grote lijnen gaat de procedure hetzelfde (bijvoorbeeld wat betreft aantonen van voldoende inkomen). Mogelijk kan het ‘dossier immigratie Thaise partner’ jouw vriend helpen met het voorbereiden van de Toegang en Verblijfsprocedure (TEV). Verschil is wel dat, alhoewel die vriend de aanvrager is, je bij de naam van de referent de gegevens van de vriendin invult. De vreemdeling is uiteraard het minderjarige buitenlandse kind.

Qua extra papierwerk voor de aanvraag van een minderjarig buitenlands kind zullen ze ook een gelegaliseerde en vertaalde geboorteakte moeten regelen. Daarnaast moeten zij aan kunnen tonen dat ze het gezag over het kind hebben of tenminste alleen de moeder en niemand anders het gezag over het kind heeft. Of -als hij niet de vader is- dat de vader met ouderlijk gezag toestemming geeft voor vertrek van het kind. Dit alles wegens het bestrijden van kinderontvoeringen.

Omdat ik de situatie niet precies weet en zelf niet met het bijltje gehakt hebt hoe de relevante Thaise documenten precies heten (zal veelal via de Amphur lopen) zul je wat betreft het regelen van de bewijsstukken omtrent gezag moeten kijken hoe anderen dat gedaan hebben. Mogelijk zijn bijvoorbeeld een van deze scenario’s op jouw vriend en vriendin van toepassing.
www.thailandblog.nl/lezersvraag/problemen-met-ind-over-migreren-thaise-kinderen-en-vriendin-naar-nederland/
www.thailandblog.nl/lezersvraag/thaise-vriendin-gezag-over-kind-verkrijgen/

Misschien kunnen reageerders hier onder nog aanvullen (ervaringen, advies enzo) geven. Al helemaal als jij precieser beschrijft wie juridisch het gezag over de kinderen heeft.

Groet en succes,

Rob V.

Bron: ind.nl/familie/paginas/kind-jonger-dan-18-jaar.aspx

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “MVV vraag: Lang verblijf visum voor Nederland inclusief kinderen”

 1. Rob V. zegt op

  NB: minderjarige hoeven ook geen inburgeringsexamen af te leggen op de ambassade. Dat scheelt weer papieren.

 2. Prawo zegt op

  In dergelijke situaties is vaak het verkrijgen van de benodigde toestemming van de andere ouder een hindernis.

  Dringend advies: regel de MVV voor de kinderen gelijktijdig met die van de moeder. Er is geen extra middeleneis, de geboorteakte van et kind volstaat voor het aantonen van de familierelatie.

  Maak niet de fout de kinderen nog in Thailand te laten omdat ze bijv. nog een school of studie af willen maken. Het risico is heel groot dat ze dan later niet meer of alleen met heel erg veel moeite alsnog naar Nederland kunnen komen.

 3. ThaiThai zegt op

  Eerst de moeder naar Nederland. Moeder heeft visa verkregen dan de kinderen op aanvraag voor verblijf bij moeder. Duurt een half jaar of langer maar anders lukt het niet.

  • Prawo zegt op

   Waar haalt u die wijsheid vandaan?

   Wat u schrijft klopt namelijk niet.

   Moeder en kinderen samen gaat net zo snel. En duurt maximaal drie maanden.

 4. Dirk zegt op

  Prawo heeft een punt, toestemming van de andere ouder is een klein issue.

  Heb het zelf ook gehad, en regel alles gelijktijdig. kinderen gaan dan gewoon mee.

  was binnen 2 maanden geregeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website