Beste redactie,

Voor mijn vriendin hebben wij voor de tweede keer een Schengenvisum aangevraagd en deze is goedgekeurd. Nu is het zo dat haar visum geldig is vanaf 27-5-2018 t/m 10-8-2018 de duur van het verblijf is 60 dagen.

We gaan naar Nederland van 30 mei t/m 30 juni. Nu is mijn vraag: kan ze met dit visum eind juli/begin augustus nog een keer gaan? Het type visum is C en het aantal binnenkomsten MULT.

Alvast bedankt,

Jonathan


Beste Jonathan,

Ja, zij kan met haar MEV (multiple entry visum) nog een tweede keer op vakantie komen. Bij elke binnenkomst van het Schengengebied mag ze maximaal 60 dagen blijven. Gaat ze dan weer het Schengengebied uit dan begin je weer opnieuw te tellen met je verblijfsdagen. Let op! Wel is het zo dat over elke periode van 180 ‘rollende’ dagen je nooit langer 90 in het Schengengebied mag blijven. Maar aangezien jouw vriendin bij haar eerste bezoek maar 30 dagen blijft kan ze bij een vervolg bezoek op datzelfde visum t/m 60 dagen op bezoek komen.

Uiteraard dient ze het Schengengebied wel te verlaten voordat de geldigheidsperiode (zie het veld ‘geldig van … tot …’ verlopen is.  Voor meer informatie over het MEV zie pagina 19 van het Schengendossier: https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-dossier-sept-2017.pdf

Veel plezier samen deze zomer!

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website