Beste redactie,

Ik/wij hebben ondanks de uitgebreide uitleg op dit forum toch nog enkele vragen over het aanvragen van een Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) voor Nederland.

Mijn Thaise vriendin is zinnens om medio juni naar Nederland te komen voor 1 maand. Wij hebben beide geen ervaring met het aanvragen van een visa. Wat ik, de referent, in NL nodig heb is duidelijk.

Wat zij in Thailand nodig heeft is ook redelijk duidelijk maar moet zij persé naar BKK afreizen om het benodigde papierwerk voor zoverre rond te krijgen of kan zij, buiten de officiële aanvraag om, dit ook vanaf Koh Samui doen? M.a.w.is er op Samui een bureau/instantie/persoon die haar op weg kan helpen om de aanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden of is zij aangewezen op VFS Global?

Met vriendelijk groet,

Pieter


Beste Pieter,

Je vriendin hoeft maar één keer naar Bangkok om bij de ambassade de aanvraag in te dienen. Retourneren naar Samui kan per koerier als je vriendin een geadresseerde envelop meeneemt en portokosten betaald. Als je voor de diensten van VFS kiest gebeurd retournering standaard per koerier.

Het voorbereidende werk zal je vriendin zelf (samen met jou) moeten doen: verzamelen van bewijzen die terugkeer aannemelijk maken (bijvoorbeeld arbeidscontract), reservering van een vliegticket etc. Als al haar en jou stukken verzameld zijn dan kan ze vervolgens een afspraak maken en naar Bangkok voor het indienen van de aanvraag bij de ambassade.

VFS is slechts een (optioneel) doorgeefluik: je kunt via hun een afspraak maken en hun website en helpdesk kunnen vragen beantwoorden. Ze geven geen fysieke ondersteuning bij het voorbereiden en samenstellen van een aanvraag. Of dergelijke diensten wel op Samui worden aangeboden weet ik niet.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website