Beste redactie,

Ik heb een vraag over garantstellingsformulier. Er staat bij dat er een handtekening nodig is van mijn Thaise partner om te ondertekenen maar ze woont en is in Thailand.

Kan haar natuurlijk de kopieën van de aanvraag sturen en zij print die uit om te ondertekenen en weer terug laten sturen. Na legalisatie van de gemeente het vervolgens weer naar haar terug te sturen voor de visum aanvraag bij de Nederlandse  ambassade.

Beetje omslachtig lijkt me. En moet zij perse persoonlijk naar Bangkok om dit aan te vragen, want zij woont in Samui?

Met vriendelijke groet,

Ernst


Beste Ernst,

Als je jouw partner naar Nederland wil laten komen op een visum kort verblijf kan jij garant staan en logies bieden via het garant en/of logiesverstrekkingsformulier. Uiteraard hoeft je (gehuwd? ongehuwd?) partner niet voor zichzelf te tekenen als garantgever. Zij is degene voor wie garant zal worden gestaan en je kunt natuurlijk niet gelijktijdig garantsteller en garantnemer zijn. De velden dat de gehuwd of geregistreerd partner van de garant akkoord gaat ( en dit bevestigd met handtekening) zijn bedoeld voor als een echtpaar (bijvoorbeeld jij en je vrouw) een andere persoon uitnodigen.

Daarnaast is het bij legalisatie ook de bedoeling dat handtekening in het bijzijn van de (in dit geval de gemeente) ambtenaar wordt gezet. Je partner zou dus niet eens haar handtekening kunnen laten legaliseren bij het gemeentehuis omdat ze daarvoor al in Nederland zou moeten zijn.

 

Als het formulier gestempeld is maak dan een scan/kopie en stuur het origineel per post naar haar toe. Indien er iets mis gaat heb je dan nog een kopie achter de hand waar de ambassade en RSO Back-Office normaliter ook wel akkoord mee gaan. De tip is dan ook van alle documenten die bij de aanvraag horen een (digitale) kopie achter de hand te houden. Je partner kan het best een kopie van alle stukken meenemen in de handbagage wanneer ze op het vliegtuig stapt en jij hebt zo ook alle stukken digitaal bij de hand mocht dat nog noodzakelijk zijn.

Het visum moet inderdaad worden aangevraagd op de ambassade, hier nemen ze ook vingerafdrukken af en zullen ze bij de inname van de aanvraag nog enkele vragen stellen. Je partner zal dus naar de ambassade moeten (maak hiervoor een afspraak door de ambassade te mailen of anders via VFS -dat laatste tegen een kleine bedrag aan servicekosten-). Wel kun je er voor kiezen om het paspoort per koerier terug te laten verzenden zodat het bij 1 bezoekje kan blijven. Verdere details staan in het Schengenvisum dossier.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website