Beste Rob/Redactie,

Wij hebben nu twee keer een Schengenvisum aangevraagd voor mijn Thaise schoonzus en haar zoontje van drie. Mijn vrouw woont al 16 jaar in Nederland en ze wil graag haar zusje en neefje uitnodigen voor vakantie. Geen succes. De reden is dat de Nederlandse ambassade twijfelt dat ze terugkeert naar Thailand.

Ze heeft inderdaad de schijn tegen want: geen baan, geen man, geen huizenbezitter. Kind is 3 jaar dus nog niet leerplichtig. Ze zorgt wel voor haar ouders die flink op leeftijd zijn maar dat vindt de ambassade geen valide reden.

Ik heb foto’s gestuurd van onze band en een begeleidend verhaal. En ook de financiële voorwaarden zijn in orde. Dus ik snap het niet meer. Hebben jullie tips/voorbeelden die ik kan toepassen bij bezwaar richting de IND?

Groeten,

Tom


Beste Tom,

In haar geval zal het lastig maar niet onmogelijk zijn om een visum te bekomen. De beslisambtenaren willen echter concrete, verifieerbare bewijzen zien die iemands belofte dat hij/zij tijdig terug zal keren ondersteunen. Helaas hebben jullie weinig concreets om te overleggen.

In jullie geval zou ik adviseren contact op te nemen met een vreemdelingenadvocaat en die het bezwaar te laten doen. Die hebben ervaring met ook dit soort situaties en kunnen dus veel makkelijker een goed bezwaarschrift schrijven. Zoek er enkele op via bijvoorbeeld Google, of kijk naar de banners op de website van buitenlandsepartner.nl. En maak dan een keuze voor een vreemdelingadvocaat die binnen jullie budget valt en jullie vertrouwen geeft.

Met vriendelijke groet,

Rob V.

NB: in diverse andere situaties heb ik lezers aangeraden in bezwaar te gaan bij de IND (zelf of met een vreemdelingenadvocaat). Helaas hoor ik eigenlijk nooit meer hoe dat afgelopen is, laat staan voorbeelden van hoe men (succesvol) in bezwaar is gegaan. Een voorbeeld van een bezwaarschrift zal per definitie moeilijk zijn daar elke situatie anders is, jullie eigenlijk weinig concreets hebben om de ambtenaren mee om te oren te slaan.

Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

4 reacties op “Schengenvisum vraag: Visum afgewezen en voorbeeld bezwaarschrift IND”

 1. Rori zegt op

  Probeer eens via advocatenkantoor Servaas in Amsterdam
  Hebben zelf meerdere keren uitstekend advies en hulp gehad van mr. V. Sarkisian

  Hij heeft heel veel ervaring.
  Veel succes in deze

 2. Peter zegt op

  Ik heb 4 jaar geleden na een afwijzing -ik kan er over de onredelijkheid en de hele gang van zaken nog steeds woest over worden- met succes het bureau SKV in Haarlem ingeschakeld. https://www.svk-advocaten.nl/
  Prima begeleiding. Het hele proces duurde bijna 4 maanden

 3. George zegt op

  Laat anders eerst de schoonzus alleen komen. Dan wordt er gemakkelijker voldaan aan de waarschijnlijkheid dat ze terug zal keren als haar kind in Thailand blijft. Hoe lang zal ze hier zijn? Een maand of maximale90 dagen? Bezwaar maken bij de IND kan met een gewone brief en eventueel aanvullende informatie. Ze gaan waarschijnlijk over de wettelijke termijn en moeten betalen. En dan kan het ineens heel snel gaan. De IND moet in gebreke gesteld worden. Advies van de telefoniste van de IND. 🙂 Enkele dagen later waren ze akkoord. januari 2019. Ik heb wel enkele keren telefonisch contact gezocht met de IND.

 4. D.Brouwer zegt op

  Ondertussen stromen duizenden asielzoekers / gelukzoekers NL. binnen. ( zonder visum )
  VFS global geen succes , gezien de lange wachttijden en de onzekere uitkomst.
  IND onderbezet , kan ook niet anders gezien bovenstaande.
  Ik wilde met mijn Thaise vrouw op vakantie naar NL., begin steeds meer te geloven dit niet te doen.
  Financien ruimschoots op orde.
  Waar is de service van de Thaise ambassade , regel dit zelf.
  Tenslotte betaal ik belasting in NL. , zonder er weinig voor terug te krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website