Beste redactie/Rob V.,

Ik verblijf op dit moment in Thailand voor een tijdje. Ik zou graag mijn vriendin mee terug willen nemen naar België. Wij hebben dan een relatie van ongeveer een jaar, zoals gevraagd word voor een visum.

Is het mogelijk dat ik hier vanuit Thailand een visum kan aanvragen voor haar? Of moet ik eerst alleen terug naar België om daar de aanvraag te doen?

Groet,

Hans


Beste Hans,

Een visum voor kort verblijf (ten hoogste 90 dagen) is een procedure die alleen de vreemdeling zelf op kan starten. Het is dus jouw vriendin die via TLS Contact de procedure moet doorlopen, zie de link onderaan dit bericht. Enkele maanden terug verliep de procedure nog via een ander bedrijf: VFS Global, dus die naam kom je soms ook nog wel tegen. Op een ander loket van inname van aanvragen na is op de achtergrond niets veranderd.

Voor verdere info en tips voor een visum naar België of Nederland verwijs ik naar het Schengendossier hier op dit blog.

Succes!

Groet,

Rob V.

NB: Let op, vanwege de Covid pandemie gelden er diverse beperkingen en bijzondere voorwaarden. Reizen die “niet essentieel” zijn worden door de Belgische autoriteiten nu niet toegelaten, daarop zijn enkele uitzonderingen. Daarom is er nu inderdaad tijdelijk de eis van een “bewijs dat de partners een relatie van ten minste 1 jaar hebben waarbij ze elkaar ten minste 2 maal fysiek ontmoet hebben, voor ten minste 20 dagen” om een vrien(in) over te laten komen. Hou goed de actuele voorwaarden van zowel de autoriteiten als de luchtvaartmaatschappij in de gaten. Die kunnen volgende maand zomaar weer anders zijn. Per lidstaat verschillen de eisen, zo stelt Nederland andere voorwaarden en beperkingen dan België.

Zie ook:
https://visas-be.tlscontact.com/visa/th/thBKK2be/home
https://dofi.ibz.be/nl/themes/covid-19/international-travels/verduidelijking-van-bepaalde-categorieen-van-uitzonderingen

2 reacties op “Schengenvisum vraag: Kan mijn Thaise vriendin mee terug naar Belgie?”

  1. Alex zegt op

    Van vrienden van mij werd de visum aanvraag voor Belgie afgewezen “omdat ze aantoonbaar een relatie van 2 jaar moesten hebben, waarin ze elkaar 3x minstens 20 dagen hadden gezien”!

  2. koen zegt op

    Mijn vriendin vroeg een visa aan in Bangkok op de BE ambassade/consulaat/website in juni 2019 om naar BE te komen in september 2019. Goed op tijd aangevraagd, zou je denken. Alle papieren waren in orde, we kenden elkaar 2,5 jaar en ik vloog elke 3 maanden naar Thailand. Ze kon de status van de aanvraag op de website raadplegen. Zou “enkele weken” duren. Visa ontvangen in december 2019, dus na 6 maanden! Onze plannen voor september 2019 dus in het water gevallen. Uiteindelijk is ze dan geland op 14/3/2020, de eerste dag van de lockdown, voor een vakantie van twee weken. Door de lockdown is ze niet meer weggeraakt en heeft pas een vlucht kunnen nemen in augustus 2020, na dus 5 maanden in BE. Financieel nadeel van ca. 1.000 eur in vliegtickets, maar haar lang verblijf had ook wel voordelen!
    Ik vind het schandalig dat een visa-aanvraag die in orde is -want toegekend zonder bijkomende formaliteiten- 6 maanden heeft geduurd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website