Beste Rob/Redactie,

Ik heb een vriendin die in Thailand woont. Wij zijn geen koppel maar gewoon goeie vrienden. Ik weet dat zij graag eens op bezoek zou willen komen naar Belgie. Bovendien heb ik een voorziene operatie en zal enkele weken moeten revalideren. Zij wil me daar graag in helpen.

Is het mogelijk dat ik haar uitnodig? Zo ja….welke stappen dien ik te ondernemen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groeten Tommy


Beste Tommy,

Op het moment van schrijven staat Thailand nog in de EU lijst van veilige landen (= kleurcode groen / categorie 1). Dit wil zeggen dat het aantal Covid besmettingen daar gering is en de kans op besmetting minimaal. Mensen uit landen op deze lijst mogen naar België reizen, al wordt het afgeraden. Het advies van de overheid is dus: een vreemdeling uit Thailand kan komen, maar liever niet.

Jouw vriendin kan dus een aanvraag voor een visum doen (zie het downloadbare PDF Schengendossier hier op het blog voor alle details). Hou er wel rekening mee dat de situatie per dag kan verschillen. Vooral nu het aantal besmettingen in Thailand sterk op loopt. Hou dus dagelijks de website van de Belgische ambassade in de gaten voor het geval er wijzigingen optreden.

Check in het bijzonder of de luchtvaartmaatschappij bepaalde extra eisen stelt zoals een Covid test, gezondheidsverklaring (fit to travel) etc. Voor België (en bijvoorbeeld ook Nederland) stelt de overheid geen test of dergelijke verplicht, wel moet men een verplicht een formulier invullen. Voor België is dat het “Passagier Lokalisatie Formulier”. Maar nogmaals: hou de website of sociale media van ambassade dagelijks in de gaten voor wijzigingen. Hou ook rekening met de terugreis naar Thailand en de bijzondere voorwaarden (quarantaine) voor terugkeer. Meer daarover valt dagelijks hier op Thailandblog te vinden.

Samengevat: ik sluit mij aan bij wat de Belgische overheid stelt: reizen mág wel maar ik zou het niet aanraden. Er is voorlopig veel onzekerheid met alle financiële en gezondheidsrisico’s van dien. Maar als jullie beiden echt samen willen zijn dan is dat op dit moment inderdaad mogelijk.

Zie:
– hompepage: https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl
– EU lijst: https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Rating: 4.25/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website