Beste redactie/Rob V.,

Ik wil met mijn Thaise vriendin op vakantie naar Thailand. We willen reizen met een tussenstop. Mijn vriendin heeft een verblijfsvergunning en Thais paspoort.

Heeft ze voor bijvoorbeeld een tussenstop in Turkije, Dubai of elk ander niet Schengenland een visum nodig voor die tussenstop.

Kan iemand met ervaring hiermee helpen?

Groet,

Pascal


Beste Pascal,

In bijna alle gevallen is een vlucht vanuit Europa naar Bangkok met een tussenstop via een transfer waarbij je niet door de immigratie gaat. Jullie hoeven op de tussenstop niet zelf de koffers opnieuw in te checken en hebben dus ook geen reden om de internationale zijde (de ‘air side’) van de luchthaven in kwestie te verlaten. Je gaat gewoon van de aankomst gate naar de vertrek gate. Voor zowel jou als je partner krijg je dus niet te maken met visumregels tijdens de tussenstop/overstap.

Er zijn wereldwijd enkele luchthavens waar een transfer aan de internationale kant niet mogelijk is, maar dat kun je het beste checken door informatie te zoeken over de exacte luchthaven in kwestie waar jullie een tussenstop willen maken. En uiteraard, als jullie een willekeurige luchthaven willen verlaten en dus formeel de grens van het land in kwestie betreden, zullen jullie beiden de visumregels moeten checken.

Op een enkele uitzondering na, dat is bij aspirant Schengen leden, geeft een Nederlandse verblijfsvergunning geen speciale of afwijkende visumregels. Dat wil dus zeggen dat voor haar dezelfde regels gelden als elke andere Thaise onderdaan. In het geval van Turkije is het zo dat Thai daar 30 dagen visumvrij mogen verblijven (Nederlanders 90 dagen). Willen jullie Dubai in, dan moeten Thai vooraf een visum regelen (Nederlanders kunnen 90 dagen verblijven).

Samengevat: bij een gewone overstap (transfer) is er bijna nooit een visum nodig, maar wil je het 100% zeker weten of tijdens de tussenstop de luchthaven verlaten, Google dan de specifieke voorwaarden van de luchthaven/land in kwestie waar jullie een tussenstop doen.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “Schengenvisum vraag: Is bij een tussenstop in Turkije of Dubai een Schengenvisum nodig?”

 1. Cornelis zegt op

  De vraag gaat toch niet, zoals kop aangeeft, over een Schengen visum, maar of een Thaise een visum nodig heeft voor Dubai of Turkije?

 2. John Chiang Rai zegt op

  Als de tussenstop niet anders is als een transfer,waarbij je niet door de immigration gaat en je gewoon op de luchthaven blijft,kom je officieel gezien het land helemaal niet binnen.
  Anders wordt het,als deze stop iets langer bedoeld is,waarbij jullie op je weg naar Thailand ook nog een korte vakantie in de Turkije of Dubai willen houden.
  Uit de bovenstaande vraag van Pascal is deze laatstgenoemde mogelijkheid niet duidelijk gegegeven,zodat ik denk dat het gewoon om een transfer gaat,waarbij geen enkel visum noodzakelijk is.

 3. Jos K zegt op

  Volgens mij bedoelen ze met tussenstop een hotelletje nemen.
  Oftewel de immigration voorbij.
  De vraag is niet echt duidelijk.

  Jos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website