Beste redactie/Rob V.,

Ik wil mijn Thaise vriendin naar Nederland laten komen maar zit met een aantal vragen ondanks ik al veel heb gelezen. Hoe lang mag zij hier verblijven (heeft familie hier in Nederland wonen)?

Wat is er nu allemaal nodig?

Mag zij eventueel werken in de tijd dat ze hier is ? (ze kan werken bij een familielid ) en moet dit dan ergens bekend worden gemaakt indien ze gaat werken ?

Met vriendelijke groet,

Edwin


Beste Edwin,

Ik raad je aan om het handboek ‘Dossier Schengenvisum’ te lezen. Daarin vind je op 1 plek antwoord op al jouw vragen. Zie daarvoor het menu aan de linkerkant.

Het artikel wat dan verschijnt is een samenvatting van de regels, maar bevat een uitgebreid PDF dossier: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

Om toch kort je primaire vragen te beantwoorden:

Je vriendin mag maximaal 90 dagen hier verblijven op een Visum Kort Verblijf. Dat kan voor bezoek aan jouw (reisdoel: bezoek vriend), voor bezoek aan familie (reisdoel familiebezoek), als zelfstandige toerist (reisdoel is dan toerisme zonder onderdak of borg van jou of vaan familie). Gewoon eerlijk zijn, ik neem aan dat ze die weken of maanden bij jouw blijft dus vul de formulieren ook zo in. Haar familie hier hoef je dan niet te vermelden, is niet relevant.

Voor wat je allemaal nodig hebt: zie de PDF en uiteraard de meest actuele informatie op officiële overheidssite NetherlandsAndyou.
Werken is niet toegestaan.

Ik denk dat je met het dossier een heel eind komt. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het mij dan weten.

Succes!

Groet,

Rob V.

Bronnen:
www.thailandblog.nl/visum-kort-verblijf/dossier-schengenvisum-2019/
– www.netherlandsandyou.nl/your-country-and-the-netherlands/thailand/travel-and-residence/applying-for-a-short-stay-schengen-visa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website