Beste redactie/Rob V.,

Ik heb een vraagje, waar ik zo geen antwoord op kan vinden. Moeder en oudste broertje van mijn Thaise vriendin (samenwonend met mij in NL), willen graag eind van het jaar 1 week op vakantie komen in Nederland. Weten jullie welke procedure ze moeten volgen om een Schengenvisum te verkrijgen? De Thaise familie is vermogend.

Is het makkelijker dat ik alsnog voor hun garant sta, of is het makkelijker dat zij aantonen dat ze genoeg geld hebben (ik dacht iets van minstens € 34,- per dag).

Wat is wijsheid?

Groetjes,

Raymond


Beste Raymond,

De procedure en nuttige tips kun je vinden in het downloadbare Schengenvisum dossier hier op het blog. Zie ‘Schengenvisum’ het menu aan de linkerkant, op de pagina die dan opent staan de belangrijkste punten. Onderaan kun je het uitgebreide dossier downloaden:

https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

Als de visumplichtige(n) zelf voldoende middelen hebben (Nederland eist 34 euro per persoon per dag) dan zou ik adviseren om hen zelf voldoende middelen aan te laten tonen. Een actueel bankboekje is dan voldoende, scheelt jouw weer papierwerk. Het garant gedeelte van het formulier ‘logies en/of garantstelling’ vul je dan niet in, alleen het logies deel.

Het dossier zou verder voor zich moeten spreken. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel.

Alvast veel plezier met zijn allen.

Groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website