Beste lezers/redactie,

Kunnen jullie raad geven betreffende het volgende? Ik ken mijn Thaise vriendin sedert februari 2016, ben bij haar geweest voor 3 weken in 2016 en 2 weken in april 2017. Zij is bij mij geweest in België voor 90 dagen en ik ga terug naar haar eind deze maand voor 3 weken.

We hadden in maart een Visum Kort Verblijf aangevraagd met de bedoeling om te huwen (was reeds in orde bij mijn gemeente). We hadden alle nodige documenten afgeleverd bij VFS in Bangkok. Bij deze documenten zaten een 150 tal pagina’s van chathistory, copy van honderden uren videocall, tientallen foto’s van mijn vriendin in België, samen met mijn ouders, familie en vrienden, wij samen met haar ouders, haar familie en vrienden. Een brief van mijn ouders waarin ze verklaren dat onze relatie echt is en ook een brief van haar neef die hetzelfde verklaart.

Nu krijgen we de melding van het federaal parket dat de aanvraag geweigerd is omwille van onvoldoende bewijs van een relatie. Voor ons is dit een koude douche en we weten niet wat er ontbreekt als bewijs. Heel frustrerend als je iemand kent die 1x in Thailand geweest is voor 2 weken en zijn vriendin 1x in België voor 2 weken en zonder problemen gehuwd zijn in België vorige maand.

Wat lijkt jullie de beste oplossing? In beroep gaan of huwen in Thailand en daarna gaan voor gezinshereniging?

Alvast bedankt.

Groet,

Guy


Beste Guy,

Ik heb weinig kennis omtrent een visum kort verblijf om in een huwelijk te treden. Bezwaar aantekenen en een kopie van het dossier opvragen lijkt mij echter het meest voor de hand liggend, als er (terecht of onterecht) een probleem is met de visumaanvraag zal men heus niet plots anders oordelen. Vermoeden van schijnhuwelijk ligt dan meer voor de hand en die weg wil je ook niet inslaan.

Probeer te bedenken wat er mis kan zijn met de aanvraag, is er geen enkele reden waarom men kan twijfelen of het een exclusieve en duurzame relatie is en jullie verdere plannen in overeenstemming met de Belgische regels omtrent een huwelijk en/of immigratie van een derdelander? Raadpleeg anders een vreemdelingenadvocaat.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Schengenvisum: Visum voor België afgewezen ivm onvoldoende bewijs van relatie”

 1. fred zegt op

  Wij zijn ook gehuwd in België en ondanks een bewezen relatie van meer dan 6 jaar is het ook niet van een leien dakje gelopen. Mocht het bij ons te herdoen zijn zouden wij huwen in Thailand …..dit is naar de ervaringen die wij lezen een stuk eenvoudiger.
  En ja in verband met die gevallen die je vernoemt kennen wij ook wel onbegrijpelijke goedkeuringen….

  Reden kan natuurlijk zijn het interview op de Belgische ambassade …Is dit goed verlopen ? Men heeft waarschijnlijk paar vragen gestald aan je vriendin en wat ze daar op heeft geantwoord is van groot belang.

  Alleszins zou ik de moed niet opgeven. Wil je absoluut in België huwen zou ik binnen een paar maanden een nieuwe aanvraag doen…..de kans is groot dat je dan wel geluk hebt.

  Huwen in Thailand en daarna visum GH is eveneens een mogelijkheid en misschien nog simpeler….

  PS :Het verbaasd met dat je nieuws krijgt van het parket ? Heeft de gemeente het parket ingeschakeld of is het DVZ die twijfels had ? Heb je je al geïnformeerd bij je gemeente ? Daar zou ik toch mee beginnen.

  Succes

 2. Khun Yan zegt op

  meer en meer worden deze aanvragen ook doorgegeven aan de Dienst Vreemdelingenzaken waarbij dan inmenging is van het Parket met het oog op eventuele schijnhuwelijken te verhinderen. Het “trouwen in BKK” geeft ook geen garantie omdat de Prokureur in België nog steeds kan weigeren dit huwelijk te erkennen…
  Het inschakelen van een advokaat is eveneens geen garantie en bovendien een dure aangelegenheid waarbij de inbreng van de akvokaat meestal enkel beperkt is tot het trachten de procedure te bespoedigen, wat niet wegneemt dat dit ook nog eens een jaar kan duren…
  Ik zou gewoon afwachten of het nog eens proberen.

 3. Rob zegt op

  Vraag een visum om een samenlevingscontract aan. Het geeft jullie dezelfde zekerheid en is misschien makkelijker te krijgen. Je kan dan op een later tijdstip nog huwen.
  De weigering is wel vreemd vermits ze zelfs al in Belgie is geweest…

 4. Daniel lankers zegt op

  u zegt : ik KEN een koppel die geen probleem hadden om te huwen , wel, neem kontakt met deze mensen , die kunnen misschien raad of advies geven . Als het bij hun is gelukt ,dan moet het bij jullie ook lukken.

 5. Stefaan zegt op

  Je hebt een Visum voor kort verblijf aangevraagd. Dus als ik het goed begrijp heb je niet gemeld aan de Ambassade dat je wil huwen ? Dat is dus de makkelijke reden voor de Ambassade om het visum te weigeren : misbruik van aangevraagd soort visum. Je vraagt een visum voor verblijf aan, maar je wil huwen. De intentie van willen huwen zullen ze vernomen hebben van jouw gemeente.

  Trouwens, om te huwen, heb je een affidavit of support nodig van de Ambassade. Dit is bij ons geweigerd door de Ambassade. Vermoedelijk om “verantwoordelijkheid” uit de weg te gaan. Na onderzoek door de procureur van de Procureur van mijn provincie, mocht ik als alsnog de affidavit op de Ambassade afhalen. Dit heeft ons 4 maanden vertraging opgeleverd.

  Je hebt de beste bedoelingen, maar met de info die je geeft, vrees ik dat je het verkeerd hebt aangepakt.

  Ooit gehoord dat “in beroep gaan” een langere procedure is dan een nieuwe aanvraag.

  • fred zegt op

   Volgens ik meen te lezen heeft hij een specifiek visum aangevraagd om te huwen in België. Dit is een visum met code 17.Een affidavit heeft niks te maken voor een huwelijk in België. Die heb je nodig om te huwen in Thailand. U slaat hier huwen in Thailand en in België door elkaar.
   De gemeente neemt nooit contact op met een ambassade in het buitenland.

  • Guy zegt op

   Beste Stefaan,
   Op het formulier 3 bis en op de uitnodiging staat duidelijk vermeld dat we de bedoeling hebben om te huwen. De huwelijksaanvraag is ook bijgevoegd bij de visumaanvraag. Ze waren duidelijk op de hoogte dat we willen trouwen. We hebben alle documenten ingediend bij VFS in Bkk en zij sturen enkel door als alle vereiste documenten aanwezig zijn. Volgens mij was alles in orde.

 6. Rob zegt op

  Ik heb je vraag nog eens goed herlezen: als je een visum kort verblijf hebt aangevraagd dan kan je in Belgie niet trouwen want daarvoor heb je het visum om te huwen nodig dat jouw partner in Bangkok op de ambassade moet aanvragen, vergezeld van een trits documenten: zie daarvoor de website van de Belg ambassade. Voor een samenlevingscontract is er nog een ander visum dat iets eenvoudiger is maar dat hier in Belgie wel dezelfde zekerheid biedt, behalve voor het pensioen : om een gezinspensioen te ontvangen, dat 25 procent hoger is, moet je getrouwd zijn.
  Je moet in eerste instantie op de website van de albassade bekijken welk visum je moet aanvragen.

  • fred zegt op

   Om te trouwen is er geen wettelijke vereiste aangaande het benodigde visum. Iemand met een toeristenvisum kan trouwen …zelfs iemand zonder wettelijk verblijfsstatuut kan trouwen. Het spreekt voor zich dat het niet aangeraden is en de zaken er niet simpeler op zal maken maar het is niet illegaal.

   Let wel, voor het afsluiten van een huwelijk in België is strikt genomen geen wettig verblijf nodig. Onder meer op basis van artikel 12 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens heeft iedereen, ook mensen zonder wettig verblijf, het recht om een huwelijk af te sluiten. Als je huwelijk pas voltrokken wordt na het verstrijken van je kort wettig verblijf, kan dit wel negatieve gevolgen hebben voor je aanvraag gezinshereniging (dit geldt alleen voor de echtgenoot van een derdelander).

   http://www.agii.be/thema/verblijfsrecht-uitwijzing-reizen/gezinshereniging/je-wil-huwen-in-belgie/visum-type-c-om-te-huwen-met-een-belg-of-derdelander

 7. marc de greve zegt op

  beste rob,
  ik denk dat de( beste) oplossing zal zijn te trouwen in thailand met de nodige papieren van hier zoals inkomsten bewijs, bewijs van goed gedrag en zeden bewijs van ongehuwd of wettelijk gescheiden enz dit allemaal laten legaliseren in brussel ,met alle papieren laten vertalen en legaliseren in thailand als alle papieren klaar zijn en goed bevonden in thailand daar trouwen,terug in belgie ba je naar je gemeentehuis om je huwelijk te laten registreren ,als dat gedaan is aanvraag doen om je vrouw te laten komen naar belgie,als je getrouwd bent in thailand kan dit via de belgische ambassade met de melding van gezinshereniging.Veel werk maar proberen waard.
  ps kijk eens op een site vd ambassade wat voor papieren je allemaal nodig hebt voor huwelijk in thailand.Veel succes.

 8. GUSTAAF zegt op

  Beste GUY

  Ik vecht al jaren tegen dat soort probleem. En hier in Belgie is er geen enkele instantie die deze problematiek onder de loep neemt. Om netjes je belastingen te betalen en hier netjes in de rij loopt ben je goed genoeg. Maar hulp krijg je hier nergens. Jawel je krijgt hulp van advocaten als je maar genoeg op tafel legt. En dan heb je nog geen enkele garantie of zij wel echt naar Belgie mag komen. Sowieso heb je de stempel al op je voorhoofd van schijnhuwelijk en zogenaamde valsheid in geschrifte. En sorry, maar hier word je door niemand geholpen. Op mijn gemeentehuis was ook zogezegd alles oke en was er niets dat in de weg stond. Niets is minder waar want op de Belgische Ambassade spelen ze netjes het spelletje mee en doen ze je geloven dat ze “zeker” een visum krijgt. Maar eerst daar en daar een hier en ginder betalen en betalen en dan kom je van een kale reis terug. Geld kwijt en vrouw waar je mee getrouwd blijft netjes in Thailand. De reden die ze gaven was dat ze mijn favoriete eten, hobby, artiest en kleur niet wist. Te gek voor worden natuurlijk. Vrij recent (2 maanden) is een kennis ginder gehuwd en zijn vrouw is al reeds in Belgie. Ken je dat “SHOW MY YOUR MONEY” en met geld is alles te koop. Maar ik doe aan deze wanpraktijken niet mee. Er word niet meer en minder een spelletje vogelpik gespeeld. Valt het pijltje op jullie dan heb je geluk en anders ben je een vogel voor de kat. Wil je meer weten mag je me altijd een bericht sturen asfalt.rocker@hotmail.com . Als ik iets kan betekenen mag je mij altijd een bericht sturen.

  MVG
  GUSTAAF

 9. Erwin zegt op

  Beste Guy
  Mijn vrouw en ik zijn getrouwd in Thailand en hebben dan gezinshereniging aangevraagd. Zij was toen reeds 2x in België geweest met toeristen visum en ik een 8-tal keer in Thailand om samen met haar te zijn. Visum gezinshereniging was binnen 3 weken in orde en goedgekeurd dus ik kan je alleen maar aanraden om in Thailand te trouwen. Bij ons is dat allemaal goed verlopen en ik hoor daar alleen maar positieve zaken over. Hopelijk lukt het voor jullie
  succes
  Erwin

 10. brabantman zegt op

  Officieel gehuwd in Thailand (Ampur), laten registeren o.a. in Den Haag. Mijn vrouw kreeg bij aanvraag voor een Schengen visum onmiddelijk er een voor 5 jaar.
  Verhuisd naar Belgie (had ik al eerder gewoond), in laten schrijven en tevens ook mijn partner. Vrijwel direct onze CIS kaarten (verzekering), alsmede inschrijvingen mutaliteit, gekregen alsmede verblijfsvergunning (EU) voor mijn vrouw.
  Waarom gaat het bij de een zo eenvoudig en bij de ander met problemen?
  Zelf zijn wij om ongewenste situaties te voorkomen in Thailand gehuwd en dit reeds een paar jaar voordat wij naar Belgie vertrokken. Alles officieel laten registeren. Geen ambtenaar kan dan een probleem maken met uw vestiging met uw partner in uw eigen land. Uw voldoet aan alle (eventueel verzonnen) regels en het voorkomt een hoop onnodige probemen.

 11. patrick zegt op

  Het Schengen visum kan ook via een ander Schengen land verkregen worden indien je bijvoorbeeld daarheen “een vakantie plant” . hotelreserveringen kan je steeds annuleren…..let wel op want de historiek wordt opgeslagen in een europese databestand, waar alle diensten toegang tot hebben.
  als jullie echt willen huwen zou ik gewoon verder doen met elkaar regelmatig te bezoeken. gewoonlijk moet je toch wel op een relatie van minstens twee jaar rekenen om dergelijk visum te verkrijgen.
  het spijtige is dat je telkens weer geld kwijt bent aan die administratieve molen….
  ik vermoed dat het probleem niet aan jullie kant ligt maar eerder aan haar kant. hoe langer de relatie, hoe waarschijnlijker de toezegging. mochten jullie een kinderwens hebben, laat da bevruchting dan bij de ambassade registreren voor de geboorte plaats vindt. daarna wordt het weer bemoeilijkt om erkenning te krijgen van vaderschap….

 12. luc zegt op

  ik geef uw de raad nog wat te wachten je ben ook nog niet zo lang samen het gaat alemaal wat beter als je wat langer samen zijt ik heb dit ook meegemaak en elke foto van julie samen bij houden en kunen aantoonen dat je al lang praat over internet fb of skype en gaan nog een paar maal naar giner op verlof hoe langer je samen zijt hoe beter mvg luc

 13. fred zegt op

  Het klopt inderdaad van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Niemand wil je helpen….integendeel overal wordt je afgewimpeld…..geen enkel instantie is bereid je een degelijke uitleg te verschaffen. Uiteindelijk hebben we alles zelf moeten uitzoeken…Het water stond ons op zeker ogenblik zo tot aan de lippen dat we overwogen om het ganse avontuur te laten varen. Een ding is zeker romantisch is huwen met een derde lander zeker niet….wij waren blij dat we er vanaf waren .en hadden al helemaal geen zin meer om er nog een feest aan te breien…en ik denk niet dat ik nog de moed zou hebben om er terug aan te beginnen.
  Nu zijn we gelukkig maar voor ons 1 keer en geen tweede.

  • Stefaan zegt op

   Inderdaad, je kan nergens bij officiële instanties terecht. Geheimzinnigheid troef. Is dit in een poging om de mensen af te schrikken en te ontmoedigen ?

   Welgestelden slagen er inderdaad veel sneller in.

   Wij hebben er 10 maand over gedaan, vanaf het moment dat we besloten hadden te huwen tot de aankomst van mijn echtgenote. De stress was bij momenten tergend tot onmenselijk. Een aantal vragen die op de Ambassade gesteld worden zijn mensonterend. Niet normaal. Ik kan me niet voorstellen dat dergelijke vragen zouden geaccepteerd worden als deze op de gemeente zouden gevraagd worden. Die vragen kunnen je uit je lood slaan. Zaak is om kalm te blijven, en zeker niet boos te reageren. Het lijkt mij net dat ze pogen je kwaad te krijgen. Als je daarin trapt … ben je de pieneut.

   Zijn de belgisch autoriteiten zo streng om de ongecontroleerde instroom van vluchtelingen te compenseren?

  • Jp zegt op

   Het web vd administratie is ondoorzichtig en soms verrassend. Mijn vriend was al tweeemaal met toeristenvisum op bezoek geweest ,bij een derde aanvraag kreeg ik een telefoon van de ambassade in bkk. ‘Wat de echte bedoeling was, of persoon niet in Belgie wou blijven ? ‘. Wij hebben dan visum gevraagd met samenlevingscontract , twee maanden later landde hij in het land!

 14. Herman buts zegt op

  inderdaad geen enkel geval is hetzelfde, veel is ook afhankelijk van de goodwill van de gemeente
  Maar als ik zo jouw verhaal lees dan zie ik dat het parket al ingeschakeld is en die beslist heeft over de weigering, dit betekent meestal dat zij struikelen over het leeftijdsverschil, ik zie nergens jullie leeftijd vermeld
  maar als dat inderdaad te groot is (bvb meer dan 20j ) dan krijg je standaard een weigering
  Relaties korter dan 2 jaar worden ook meestal geweigerd dus als het leeftijdsverschil te groot is rest je maar een oplossing , huwen in Thailand
  Is het probleem niet het leeftijdsverschil, dan ga je nog een keertje naar thailand, laat haar eventueel nog een keertje op vakantiekomen met een shengenvisa, als dit tenminste niet geweigerd wordt wat vrij reel is, ondertussen ben je aan je 2 jaar en dan nog een keer proberen zoniet is er maar een oplossing huwen in ThailandMaar het is inderdaad wel ergerlijk dat men aan de ene kant honderduizenden vluchtelingen binnenlaat die de gemeenschap ,ons dus , veel geld kosten en aan de andere kant weigert men mensen die
  niet ten lasten vallen van de gemeenschap, jij persoonlijk draagt hier de kosten voor haar

  • Stefaan zegt op

   Een jaar terug een mail gezien van iemand die de vraag stelde aan de Ambassade welke de minimum termijn van de relatie moest zijn. Het antwoord was dat er geen minimum termijn was, maar dat je de relatie moet kunnen aantonen.

   Toen mijn eerste aanvraag voor een affidavit werd geweigerd omdat ze de relatie “te kort” vonden, sprak ik de persoon aan dat er vanuit de Ambassade werd gemaild dat er geen minimum termijn was. Mijn aanvraag werd toch geweigerd. De relatie was nochtans voldoende aangetoond.

   Twee maten, twee gewichten. Of is het willekeur ?

  • Guy zegt op

   Beste Herman, Ik ben 55 en mijn vriendin is 44. Ik denk niet dat dit een ernstig probleem kan zijn én ik ben van plan om eind deze maand terug voor 3 weken naar Thailand te gaan bij haar.

 15. Paul Vercammen zegt op

  Beste, ik heb mijn vrouw eerst 2x naar Belgie laten komen met toeristen visum en zelf was ik er 7 tal naar toe gegaan op een tijdsspanne van 2 jaar(iedereen heeft uiteraard die mogelijkheid niet). Dan in TH getrouwd en vervolgens gezinshereniging . Na een kleine 6 maand was deze goedgekeurd. Dit leek mij het eenvoudigste. In jou geval zijn er uiteraard nog puntjes die we niet weten, leeftijd, interviews ect… Ik zou haar inderdaad nog eens naar België laten komen, jij nog een keertje naar ginder en dan trouwen in TH.
  PS ik ben steeds voor elke aanvraag met haar naar de ambassade geweest zodat ze ons steeds samen zagen. (ik ben van Herentals en als je nog vragen hebt mag je altijd een seintje geven)
  Succes en laat je niet ontmoedigen!

 16. Frank zegt op

  Simpele oplossing.
  Trouw in Thailand. …
  Dan moeten ze wel een visum geven. Ik had hetzelfde probleem….Ze was niet welkom in belgie…getrouwd in BKK. ..en twee weken later ok…Ze mogen dat niet weigeren. ..Twee jaar later nog een keer op traditionele wijze gehuwd in Isan gewoon voor ons en de familie….succes. frank

 17. Guy zegt op

  Ik wil iedereen bedanken voor hun uiteenlopende meningen over dit topic. Zelf denk ik dat het mogelijk moet zijn om de echtheid van onze relatie te bewijzen d.m.v. een advocaat. Onze foto’s zijn zeer duidelijk en ook het bewijs van ondermeer honderden uren videochat met elkaar moeten volgens mij toch aanvaardbaar zijn voor een rechter die in eer en geweten moet beslissen over de echtheid ervan. We zullen ons zeker niet laten afschrikken en als het moet zullen we de omgekeerde procedure volgen, maar ik zal eerst nog een poging doen om het op de oorspronkelijke manier af te handelen. Hopelijk zal men in de toekomst toch eens duidelijk maken wat de minimum vereisten zijn betreffende de tijdsduur van een erkende relatie en zal iedereen op dezelfde manier behandeld worden.

 18. patrick zegt op

  ikkan deze problemen alleen maar beamen, en idd nergens wordt je geholpen, het is in belgie een ongelooflijke loterij geworden, in 2010 duurde het 1 dag voor ik mijn vriendin een 3 maand toeristenvisum kon bekomen om naar belgie te komen, nu heb ik zoals zovelen en daar ik voor de gemeente werk alle papieren en een gewoon superkompleet dossier ingediend en mijn vriendin is bij vfs gegaan met alle papieren, nooit hadden ze een beter dossier gekregen beweerde men, alles mijn kant was in orde, wat zij betreft was ook alle gevraagdeiun orde,echter na twee maand pas antwoord gekregen NEGATIEF van belgische immigratiedienst, ondanks en ik heb al jullie opmerkingen gelezen alles voldoende was aangetoond !!! de relatie was niet pril en vele maanden samengeleefd in thailand,…de reden was dat er geen voldoende socio economische band was met thailand van haar (????) en men niet zeker was dat ze zou terugkeren, alle goede raad en eventueel huwelijk is begrijpelijk en bij sommigen lukt het…de eerlijkheid gebied me te zeggen dat we een leeftijdsverschil hebben,maar mijn vriendin voldoende inkomen heeft, voor mijn werk ontmoet ik vele thai,cambodja,filipijnen,laos mensen hier in belgie….en telkens hoor ik 1 grote klaagzang…duurt soms tot 3 jaar voor men erin slaagt een visum(welk dan ook) te bekomen, dus het is een loterij…en belgie hult zich in administratie, stilzwijgen en drogredenen van schijnhuwelijk enz….hoe komen zovele anderen dan in belgie ? asiel ??? walgelijk !!!!

 19. Robbert zegt op

  VFS in Bangkok maakt heel veel fouten en geven niet alles door.Het zijn Thaise medewerkers en hun engels is niet 100 %. Ik woon al 12 jaar in Thailand en heb een Filippijnse vriendin. 4 jaar geleden zijn we naar Nederland ge gaan zonder enkel probleem. Ik had mijn inkomsten verklaring bij de hand en was gelegaliseerd door de Ned.Ambassade in Bangkok. Omdat ik garant sta voor mijn vriendin. Vorig jaar hebben we weer een visa aangevraagd en dat is geweigerd. 1 ) mijn vriendin had alle gegevens bij haar wat ze nodig hadden, verzekering , inkomsten , brief van mijn broer die in NL woont een z.g.n uitnodigings brief waarin vermeld stond dat wij op zijn adres verblijven.Ook de reserveringen van de tickets heeft zij overlegt.Bij de VFS werd haar verteld dat ik al heel lang in Thailand woon en dat ik geen borg kan staan voor haar. Ik heb een goed pensioen vanuit NL.Ze heeft dat ook overlegd. Toen kreeg ze als antwoordt van een Thai dat ze alles willen opsturen maar dat zij niet garant staat voor een afwijzing. Na 2 weken kregen we bericht dat de visa is afgewezen omdat de reserverin van de tickets verlopen zijn en dat die uitnodigings brief niet geldig was. Ook moest ik als Nederlander een officiele uitnodigings brief kunnen aantonen. OK al met al zijn we ettelijke honderden euro’s armer geworden voor niets. De vliegtickets naar Bangkok, verblijf ( hotel ) etc etc.Ik wil hier alleen maar zeggen dat de GROOTSTE FOUTEN worden gemaakt bij VFS . het is schandalig

 20. air zegt op

  VFS in Bangkok maakt heel veel fouten en geven niet alles door.Het zijn Thaise medewerkers en hun engels is niet 100 %. Ik woon al 12 jaar in Thailand en heb een Filippijnse vriendin. 4 jaar geleden zijn we naar Nederland ge gaan zonder enkel probleem. Ik had mijn inkomsten verklaring bij de hand en was gelegaliseerd door de Ned.Ambassade in Bangkok. Omdat ik garant sta voor mijn vriendin. Vorig jaar hebben we weer een visa aangevraagd en dat is geweigerd. 1 ) mijn vriendin had alle gegevens bij haar wat ze nodig hadden, verzekering , inkomsten , brief van mijn broer die in NL woont een z.g.n uitnodigings brief waarin vermeld stond dat wij op zijn adres verblijven.Ook de reserveringen van de tickets heeft zij overlegt.Bij de VFS werd haar verteld dat ik al heel lang in Thailand woon en dat ik geen borg kan staan voor haar. Ik heb een goed pensioen vanuit NL.Ze heeft dat ook overlegd. Toen kreeg ze als antwoordt van een Thai dat ze alles willen opsturen maar dat zij niet garant staat voor een afwijzing. Na 2 weken kregen we bericht dat de visa is afgewezen omdat de reserverin van de tickets verlopen zijn en dat die uitnodigings brief niet geldig was. Ook moest ik als Nederlander een officiele uitnodigings brief kunnen aantonen. OK al met al zijn we ettelijke honderden euro’s armer geworden voor niets. De vliegtickets naar Bangkok, verblijf ( hotel ) etc etc.Ik wil hier alleen maar zeggen dat de GROOTSTE FOUTEN worden gemaakt bij VFS . het is schandalig

 21. Sommeil zegt op

  Hallo,

  Na 3 jaar relatie, voor mijn partner een visum aangevraagd met het oog op samenwonen, en gekregen

  Onmiddellijk bij de notaris voor een geregistreerd samenwoningscontract. Daarna alles vlot verlopen.

  Veel succes bij je volgende aanvraag.

  Mvg
  Sommeil

 22. Daniël M. zegt op

  Hallo,

  Ik heb zonet de vraag en de vele reakties gelezen. Er zijn een aantal punten die regelmatig weerkeren. Er zijn vermoedens. Maar u voelt zich terecht in de kou gelaten op de vraag naar de reden waarom. Beroepsgeheim? Belang van het onderzoek? Vertrouwelijk, want alleen de aanvrager kan het dossier opvragen (…..)?

  Ik woon in België. Mijn vrouw en ik zijn nu al 5 jaar getrouwd. Wij zijn getrouwd in Thailand. Zij was toen 45 en ik 49. Ons huwelijk heb ik meteen na mijn terugkeer in België laten registreren. Mijn vrouw was toen nog nooit naar België geweest. Haar eerste aankomst in België was 7 maanden na ons huwelijk. De eerste visumaanvraag (voor huwelijk) na ons huwelijk werd geweigerd, omdat een officiëel geregistreerde kopie van de huurovereenkomst van het appartement ontbrak. Die aanvraag werd meteen na ons huwelijk ingediend en het verdikt was er daags na mijn aankomst thuis, 3 weken na het huwelijk. De volgende aanvraag 2 maanden later was volledig en verrassend snel goedgekeurd.

  Mijn vrouw had een heeft geen vast inkomen. Ze was in Thailand niet tewerkgesteld en wij leven hier samen van 1 maandwedde. Wij leiden absoluut ook geen luxe leven, maar wel aangepast aan ons budget. Mijn voordeel is wel dat ik al vele jaren een stabiele job heb, hetgeen ik heb kunnen bewijzen.

  Ik ben er eveneens van overtuigd – net zoals in de eerdere reakties – dat trouwen in Thailand eenvoudiger is. Er zijn uiteraard ook wel plichten. Trouwen in België ligt blijkbaar “iets” moeilijker. De bewijzen moeten harder zijn en jullie moeten elkaar blijkbaar vaker bezoeken. Jij daar en zij hier. Nu nog een visum voor kort verblijf aanvragen, zonder reden van huwelijk op te geven, zal moeilijker zijn, omdat die doelstelling nu reeds gekend is.

  Laat uw duurzame relatie hier niet door afbrokkelen, maar zet door! Bekijk elke afkeuring van de aanvraag. Soms is een vriendelijke mail naar de ambassade voldoende om meer te weten te komen. Maar blijf vriendelijk en tracht te informeren. Dring niet aan!

  Blijf elkaar ontmoeten en geniet van de alle momenten samen. Blijf bewijzen verzamelen. Dien steeds alle bewijzen, aangevuld met nieuwe bewijzen in samen met de visumaanvraag (met de nadruk op de nieuwe bewijsstukken). Dit is mijn persoonlijk advies.

  Advokaten bieden volgens mij geen oplossingen, maar wel fakturen…

  Veel sukses en houd de moed erin 😉

 23. Stefaan zegt op

  Een advokaat zou ik ook niet inschakelen, en niet alleen omwille van de kostprijs, maar tevens omdat de betrokken diensten zich op hun tenen getrapt voelen. Dan is de neiging groot om omwille van een andere reden het visum te weigeren.

  Voordat je een visum aanvraagt : eerst het thaise huwelijk op de gemeente laten registreren. En probeer vooraf de burgemeester en de betrokken schepen even te spreken.

  Mijn echtgenote had alleen maar positieve ervaringen met VFS (in de thaise taal).

  En nog een tip : controleer elk document minutieus op correctheid. Wij hadden alles gecontroleerd, maar toch op later tijdstip fouten vastgesteld :
  Verkeerde vermelding van ID-nr van echtgenote op één exemplaar van het Thais huwelijkscontract.
  Foutieve spelling van mijn naam op een document vertaald in Bangkok.
  Foutieve geboortedatum op de een vertaald document van een beëedigd vertaler in België.
  Vergt een hoop moeite om alles correct te krijgen.

  En nog even een geldklopperij melden :
  De Thaise documenten dienen vertaald te worden in Bangkok. Keuze uit een drietal vertaalkantoren (lijst van Ambassade).
  Voor de registratie op de gemeente : het huwelijkscontract nogmaals laten vertalen door een beëedigd vertaler in België.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website