Geachte redactie,

Ondanks de compleetheid van het Schengen-visum dossier, waarvoor dank aan Rob V., heb ik toch een paar vragen. Momenteel verblijf ik tot 5 mei in Thailand en wil mijn Thaise vrouw uitnodigen voor een vakantie van twee maanden in Nederland. De bedoeling is dat zij eind juni, begin juli naar Nederland komt. Ik kan dus de visumaanvraag nog persoonlijk regelen.

Drie jaar geleden is zij ook 90 dagen geweest maar toen waren we nog niet gehuwd en had ze nog een min of meer vaste baan als masseuse. De aanvraag was toen geen enkel probleem. Omdat zij momenteel geen vast werk heeft, zijn documenten die onroerend goed of andere bezittingen (auto) op haar naam aantonen zeer gewenst om een tijdige terugkeer aannemelijk te maken. Deze documenten: Chanot, huisboek en registratie van auto zijn in het Thais.

Mijn vraag is: moet ik deze laten vertalen in het Engels en eventueel laten legaliseren? De huwelijksakte is al wel vertaald en gelegaliseerd.
Ik wil de aanvraag doen via VFS.

Voor het overige geeft het visumdossier voldoende informatie.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Harrie


Beste Harrie,

Bewijsstukken in een andere taal dan Nederlands, Engels, Duits of Frans moeten inderdaad vertaald zijn. Voor officiële papieren kun je dit het best door een officiële vertaler laten doen. Legalisatie van de eigendomspapieren is niet nodig.

Haar eerdere bezoek aan Europa telt natuurlijk ook mee als bewijs dat ze een bonafide reiziger is. Samen met jouw eerdere ervaring kun je haar vast goed begeleiden bij haar aanvraag.

Op de nieuwe website van de ambassade kun je (in het Engels…) actuele instructies vinden waaronder een nuttige checklist: www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/

Helaas vermeld de site niet meer dat je het beste minstens 4 weken van tevoren te procedure kunt starten om voldoende tijd te hebben om langs te komen op de ambassade of bij VFS en de beoordeling zelf af te wachten.

Succes!

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website