Beste redactie,

Ik wil de dochter van mijn Thaise vriendin uitnodigen hier. Deze dochter is 26 en wil hier graag op vakantie. Nu is mijn vraag of dit kan? Ik werk al jaren voor een uitzendbureau dus geen vaste baan maar wel een vast inkomen. Kan ik financieel garant staan?

Groet,

Jan


Beste Jan,

Als je als uitzendkracht nu én de afgelopen drie jaar voldoende inkomen had (100% minimum loon of meer) dan kun jij ook garant staan. De IND gaat uitgebreider in op diverse situaties die ik niet allemaal in het dossier kon behandelen. Ik citeer:

Werk in loondienst via uitzendbureau, als oproepkracht of met een nul-urencontract

Werkt u via een uitzendbureau? Als oproepkracht? Hebt u een nul-urencontract? Of is uw contract nog geldig voor minder dan 12 maanden? Uw inkomen is duurzaam als u in de 3 jaar voor de aanvraag ieder jaar voldoende inkomen had. En als u nu nog steeds voldoende inkomen hebt.

U mag in die 3 jaar korte periodes werkloos zijn geweest. Maar in totaal niet meer dan 26 weken. U moet in de periodes van werkloosheid wel zelfstandig inkomen hebben gehad. Bijvoorbeeld een werkloosheidsuitkering. Bent u een langere periode ziek geweest? De uitkering Ziektewet is ook zelfstandig inkomen. De werkloosheidsuitkering en ziektewetuitkering tellen alleen mee als het bedrag van de uitkering gelijk was aan de inkomenseis. U mag geen bijstandsuitkering hebben ontvangen.

Bron: https://ind.nl/Paginas/inkomen.aspx

Met drie jaaropgaven en drie recente loonstrookjes moet het dan goed komen.

Mocht je toch niet aan die eisen kunnen voldoen dan kan de dochter van je vriendin natuurlijk zelf aan de middelen eis voldoen met 34 euro per dag aan besteedbaar vakantiebudget.

Groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website