Beste redactie,

Op dit moment ben ik bezig om een Thaise vriendin (20, net als ik) onder een toeristenvisum (type C) tijdelijk in Nederland te laten verblijven. Ik heb geheel inzichtelijk gemaakt welke documenten nodig zijn voor haar visumaanvraag. Echter, ik loop tegen het onderwerp ‘vestigingsgevaar’ aan.

De twee IND voorlichters die ik heb gesproken konden enkel via een flowchart standaard antwoorden opsommen die op hun scherm stonden. Internet staat vol met vragen en antwoorden over dit onderwerp. Helaas heb ik geen antwoord gevonden die ook voor haar situatie toepasbaar is. Of de reacties zijn in zulk beroerd Nederlands geschreven dat ik de betrouwbaarheid van de antwoorden bij voorbaat al in twijfel trek. Vandaar dat ik mij graag tot jullie wendt om de situatie van de visumaanvrager nader te verklaren. Want zelf kom ik er even niet meer uit.

Om de terugkeer aannemelijk te maken moet je dus de sociale- en economische binding met Thailand aantonen. Dit kan aan de hand van diverse documenten die ik hieronder verder toelicht in combinatie met haar situatie:

 1. Retourticket: dit wordt geregeld.
 2. Arbeidscontract of werkgeversverklaring: op dit moment werkt ze in een hotel. Zoals gebruikelijk in Thailand zal ze haar baan moeten opzeggen, aangezien ze geen 90 dagen vrij kan vragen. Dus dit valt af.
 3. Eigendomspapieren van onroerende goederen: ze woont in een huurappartement en beschikt niet over een huis of land. Ze is immers net 20. Dus dit valt af.
 4. Goed reisverleden: ze is nog nooit buiten Thailand geweest. Dus dit valt af.
 5. Zorg voor hulpbehoevende personen zoals ouders of kinderen. Ze heeft geen kinderen, maar nog wel haar beide ouders. Dit kan dus bijdragen.
 6. Een begeleidende brief. Dit wordt geregeld.
 7. Een inschrijving op een school. De visumaanvrager is pas (enkele maanden geleden) afgestudeerd. Dus dit valt af.

Wat ik dus graag wil aanleveren is een retourticket (1), een bewijs dat haar ouders in Thailand leven (5) en een begeleidende brief (6). Mij is geadviseerd voor het bewijs dat haar ouders in Thailand leven om een bewijs van inschrijving uit het bevolkingsregister van haar ouders te overhandigen. De visumaanvrager heeft geïnformeerd bij de gemeente van haar ouders om een dergelijk uittreksel te krijgen. Die verwezen haar door naar de Immigration Office (Chiang Mai). De medewerkster begreep al helemaal niet wat er van haar werd verwacht. Dus nu zitten we met lege handen…

Het zou erg fijn zijn als er iemand is die hier zijn kennis en ervaring zou willen delen. Is het überhaupt mogelijk om een uittreksel uit het bevolkingsregister te halen? Mits dit toch mogelijk is, waar? En wat is de Thaise naam van dit document?

Daarnaast heb ik nog twee aanvullende vragen:

 1. Als je een optie/reservering op een vliegticket neemt, je krijgt onder deze ticket een visa kan je dan deze optie annuleren en een ander vliegticket kopen?
 2. Stel ik maak € 3060 (€ 34 x 90 dagen) onder bruikleen over zodat ze kan aantonen dat ze over voldoende financiële middelen van bestaan beschikt, zou de Nederlandse ambassade hier moeilijk over doen mits ze de bankafschriften bekijken? Is er iemand die dit ook heeft gedaan? Dit vraag ik om een eventueel alternatief te vinden voor de garantieverklaring.

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

Ted


Beste Ted,

De bewijsstukken uit het lijstje zijn het meest voor de hand liggend maar uiteindelijk komt het aan of het gehele plaatje klopt en betrouwbaar overkomt. Ook zonder deze bewijsstukken zijn haar kansen niet geheel verkeken maar is het risico op afwijzing natuurlijk wel groter. Wat je niet het kun je niet aanleveren, zo simpel is het helaas. Ik zou het bij een goede begeleidende brief in jouw of jullie naam laten en een kopie van het blauw huishoud boekje, de thabian-baan (ทะเบียนบ้าน) laten met de gegevens van haar ouders. Dat ze laat zien dat haar ouders nog leven en dat zij op hetzelfde adres woont als ze daar nog is ingeschreven. Heel veel waarde heeft het niet, er zijn genoeg Thai die elders in het land of over de grens wonen en nog bij hun familie staan ingeschreven. Het is echter beter dan niets.  

In de begeleidende brief zou ik o.a. opnemen dat jij er op toe ziet dat ze tijdig terug zal keren, op de hoogte bent van de regels en bewust bent van de consequenties indien zij zich niet aan de voorwaarden zou houden (dan kan ze een visum de komende jaren wel vergeten en dat is natuurlijk iets waar jullie je zelf mee in de voeten zouden schieten). Uiteraard geven jullie aan dat ze voor haar ouders zorgt en wat ze van plan is te doen na haar terugkomst in Thailand. Wellicht kan haar leidinggevende een brief opstellen dat ze bij terugkomst ze bij openstaande vacatures zeker boven aan de kandidatenlijst zal staan? Ook niet een erg sterk bewijs maar alle kleine beetjes helpen. Maak duidelijk hoe ze financieel rond denkt te komen na haar vakantie. 

Je kunt haar geld toesturen maar zoals in het Schengendossier staat aangegeven mag er geen twijfel over zijn dat het haar geld is en zij hier volledige toegang toe heeft tijdens haar verblijf. Bij een grote geldtransactie kan de indruk ontstaan dat dit geld tijdelijk geleend is en niet werkelijk van haar is, en daarmee loop je het risico dat men haar financieel onvoldoende solvabel is of zelfs dat ze niet geheel eerlijk is. Ook dat is een grote rode vlag en die wil je vermijden. Haar financiële situatie moet wel geloofwaardig zijn. Ik heb voor mijn lief bij haar eerste visum haar bankrekening aangevuld en dit bedrag heeft enkele maanden op haar rekening gestaan. Hiermee kon ze zonder garantstelling van mij kant naar Nederland komen. Het bankboekje riep geen vragen op, ja haar saldo ging van enkele honderden naar een paar duizend euro maar dit heeft lange tijd er op gestaan waarmee  het duidelijk niet eventjes uitgeleend was. Of wellicht is het de behandeld ambtenaar zelfs nooit opgevallen tenzij zij vele pagina’s aan transacties regel voor regel zijn nagelopen… 

Wat betreft de retourticket, het ministerie vraagt om een reservering/optie en deze kun je kosteloos of tegen een kleine vergoeding wel bekomen. Het is sterk af te raden al een ticket te kopen, doe dit pas als het visum is afgegeven. Zoals in het Schengendossier staat kun je prima een andere ticket boeken dan de reservering maar hou er rekening mee dat de geldigheidsdata o.a. meer op basis zullen zijn van de aankomst en vertrek datum die is ingevuld en waarmee ook de vluchtreservering correspondeert. Logischerwijs kun je dus niet plots een ticket met geheel andere data kiezen die veel eerder of later liggen. Controleer na ontvangst van het visum simpelweg de geldigheidsduur van het visum en koop dan definitief een ticket binnen die binnen die geldige termijn valt. 

Slotsom blijft dat de behandeld ambtenaar wil dat alle bewijzen die men vraagt voor een visum in het dossier zitten (zie o.a. de checklist op www.thenetherlandsandyou.nl) en dat er bij geen enkel punt de gedachten opkomt dat er iets opmerkelijks aan de hand is. Ook met weinig objectieve bewijzen voor haar terugkeer maakt ze kans. Weet dat ze echt niet een uniek geval is dus wees optimistisch. Wie weet hebben lezers in een soortgelijke situatie als de jouwe nog tips en ervaringen die ze hieronder willen delen.

Groet,

Rob V. 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Schengenvisum: Aantonen van sociale- en economische binding met Thailand”

 1. Mike zegt op

  Beste Ted,

  Vorige maand in dezelfde situatie gezeten…
  Maar wij denken allemaal te moeilijk.

  1. Reservering maken bij KLM (telefonisch) en deze bij laten voegen
  2. Contract: gewoon een document op laten maken dat ze na 90 dagen terug kan komen.
  3. niet gebruikt
  4. Kopie van alle stempels in haar paspoort
  5. niet gebruikt
  6. Zelf een brief schrijven, aangeven dat ze terug gaat en je weet welke gevolgen een overstay hebben
  7. niet gebruikt

  Andere vragen:
  1. De optie van klm is binnen een week verlopen; jammer is niet anders (daarna gewoon iets boeken)
  2. Om dit te doen moet je haar 101% vertrouwen. (heb zelf voor de garantstelling gekozen)

  Mocht je verder nog vragen hebben: Mike[at]teseling[punt]eu
  Oja, Gebruik de checklist van de ambassade

 2. RuudRdm zegt op

  Beste Ted, volgens mij ga je veel te snel. Als jouw vriendin nu een baan heeft en in bezit van een arbeidscontract doet het feit dat ze haar baan opzegt niet ter zake. Je kunt (een copie van) haar huidig meesturen. Dat zij na haar verblijf in NL geen baan meer heeft is niet aan de orde.
  Hetzelfde geldt voor haar woonsituatie: op dit moment heeft ze een huurcontract, dus kun je (een copie van) dat evenzo meesturen. Dan ben je alweer een heel eind: punten 4,5 en 7 kunnen in het begeleidende schrijven toegelicht, welke je eventueel van foto’s van haar met de ouders compleet maakt. Sukses!

 3. ERIC zegt op

  Ik heb in april ll een schengenvisum aangevraagd voor mijn levenspartner die 46 j is(reeds 10 j), was reeds 3 x in schengen en toch maakte de finse ambassade problemen, meer dan voldoende financiele middelen,bewijs van onroerende goederen,vennootschaps papieren enz een dik boek. Toch werd ik nog eens gevraagd om mijn bankuittreksels voor te leggen daar wij als belg in het buitenland geen tenlaste neming meer krijgen op de belgische ambassade.
  De thais worden net niet uitgekleed en nu worden wij als schengen burgers ook in ons blootje gezet, schandalig en dit terwijl er tienduizenden zomaar schengen binnenlopen zonder een enkel document.Ik heb dan ook bij de europese commisie klacht tov mijn privacy ingediend en deze werd ontvankelijk verklaard, enkel uit principe.
  Het moet eens gedaan zijn dat die ambassades en vfs niet alle thaise vrouwen als prostituees zien.
  Al die schengen landen zouden beter eens voor hun eigen deur keren en buitenlandse bezoekers respecteren en de illegalen beter controleren!
  Het zit mij zo hoog, ik was 7 j niet meer in europa en heb in de toekomst geen plannen meer, landen uitzoeken waar we welkom zijn!

 4. jan zegt op

  je vriendin moet aantonen dat ze verplicht terug moet , voor omstandigheden , dat kunnen kinderen zijn maar voornamelijk een werkgever , dat ze na 3 maanden weer terug moet werken , daar moet ze een brief voor hebben van de werkgever dat ze terug moet komen en weer daar werkt , let op de Nederlandse ambassade gaat die werkgever bellen, en dat ze ook de zorg voor haar kinderen heeft , de ouders nemen het over nu even , maar daar moet ze ook voor terug .

  • Mike zegt op

   Jan,

   Ik heb het visa voor mijn vriendin half april aangevraagd.
   Ik was op dat moment zelf in bangkok, en weet 100% zeker dat er niet gebeld is.
   Donderdag 27-4 14.00 gesprek op de ambassade
   Maandag 1-5 paspoort met visa terug

   Zo snel kan het ook gaan 🙂

 5. Kees zegt op

  Je hoeft opzich geen boekingsbevestiging te hebben.
  Een print van een optie wanneer gaat reizen is voldoende.
  Gewoon skyscanner zoeken naar data en vervolgens dit uit printen.

  Huurcontract woning.
  Huidig dienstverband met gewoon optie terug keer in dezelfde baan zal voor werkgever geen probleem zijn.
  Saldo voor de dagen
  Reisverzekering voor bezoek schengenland
  Gewoon zoveel mogelijk aanleveren

 6. Serge zegt op

  Sawasdee khap,

  Mijn Cambodiaanse vriendin is al in België geweest. Inzake vliegtuigticket : gewoon bij Connections een optie op een vlucht heen en terug laten uitprinten. Achteraf, nadat visum klaar ligt, een echte boeking gedaan (meer dan een maand later). Ook heb ik zelf een begeleidende brief ter uitnodiging gestuurd (in Engels) waarin ook stond dat ik wist dat ze maar maximaal 90 dagen uit haar land kon wegens familiale redeen en dat ze ook eigenares was van een stukje land en dat ze ook nog moest werken…. Fictief werkgeversattest was echter niet noodzakelijk maar had ik gevoegd. Voorts zelf ook in de brief verklaard dat je relatie nog niet klaar is voor een permanent verblijf…dat het is voor een verdere kennismaking met je land ed. …..
  Er stelde zich geen enkel probleem!
  Groeten,
  Serge

 7. petra zegt op

  Beste Ted. Mijn zoon ( 22 ) zat vorig jaar als pas afgestudeerde zonder inkomen in dezelfde situatie. Ik zal zoveel mogenlijk vertellen hoe wij het hebben aangepakt .

  Je moet op het gemeentehuis een invitation letter halen en invullen.
  Daarbij moet je kunnen aantonen dat jij -of je ouders- garant kunnen staan voor haar verblijf. ( 48 euro ? per dag ) d.w.z. 3 loonstroken mee inleveren.
  Je moet haar officiele naam en paspoort nr en adres ook invullen.
  Dit formulier moet naar Thailand , origineel , geen mail.

  Met een reservering voor ticket kun je een aanvraag doen. Vraag de voorwaarden over de lengte hiervan aan bij het reis buro. ( ook in Thailand) Reservatie wordt aangeraden om niet voor onnodige kosten te komen.

  Vraag kopie arbeidscontract van je vriendin , en wanneer ze wordt terug verwacht.

  Binding met Thailand , bv onderhoud ouders , ze zijn al ouder , zorg voor school neefje enz.

  Zij moet een ziektekosten verzekering afsluiten voor duur van verblijf. Dit in Thailand te doen. Kijk goed bij welke company dit erkent is. En kijk ook voor welk bedrag.

  Begeleidende brief , waar heb je haar leren kennen , hoelang , wat ga je doen in Nedeland ? ( Wij hebben alle pretparken en musea vermeld )

  Vriendin van mijn zoon moest ook foto”s laten op haar gsm laten zien om aan te tonen dat ze elkaar kenden.

  Dit gaat lukken , hou je aan de regels , bel naar buitenlandse zaken , je wordt daar vriendelijk te woord gestaan.

  Ik zal ook wel iets vergeten zijn , maar ons is het gelukt , zonder problemen.

  Zorg dat je de regels volgt , komt allemaal goed. Succes. Laat nog iets weten.

 8. Ruud zegt op

  Waarom, geef jezelf geen garantieverklaring af is via de burgelijke stand van jouw gemeente zo te regelen, met een werkgeversverklaring en 3 maanden salarisstrook.
  Met deze garantiestelling en retourticket met ziektekostenverzekering voor de verblijfsduur in Nederland mag er geen bezwaar zijn. Maar ik heb nog een morele vraag, hoe moet je vriendin zich onderhouden als zij terug is in Thailand, als zij nu haar baan moet opgeven?
  En als jullie doel is ze in een later stadium definitief naar Nederland te halen, laat haar dan direct bij aankomst een cursus van Ad Appel starten, zodat zij bij terugkeer in Bangkok direct examen op de ambassade kan doen, met een redelijk goede kans van slagen.
  Succes
  Ruud

 9. Jacques zegt op

  Als ik dit zo lees dan betreft het een toeristenvisum aanvraag voor drie maanden voor een jongedame die tot de risicogroep behoort. Ik ga nu even op de stoel van de behandelde ambtenaar zitten en zal de info beoordelen zoals deze nu bekend is.

  De Thaise dame is jong ( 20 jaar), waarschijnlijk aantrekkelijk maar dat zegt het verhaal niet (kunnen foto’s duidelijkheid over geven), mogelijk laag opgeleid want ze werkt al in een hotel (hoe lang al en kan ze dit met een arbeidscontract aantonen). Ik schat in niet in een goedbetaalde functie, maar ook hier wordt geen duidelijkheid gegeven. Zij kan niet aantonen over voldoende eigen geld te beschikken voor de reis en het verblijf. Zij heeft geen kinderen (kan zij dit aantonen) en haar ouders zijn rond de 40 jaar schat ik zo in en zeker niet hulpbehoevend. (Indien ouders wel verzorging nodig hebben kan ze dit aantonen en zijn er geen andere familieleden die hierin voorzien of kunnen voorzien? Afhankelijkheid wordt moeilijk aan te tonen indien ze drie maanden naar Nederland vertrekt zonder eigen middelen. Hoe is de situatie met haar ouders. Ze woont niet thuis maar heeft een huurcontract. Hoe lang heeft ze dit contract al ( de meeste contracten zijn waardeloos en makkelijk te vervalsen) en waar verblijft zij, nabij haar ouders of in de pleziergebieden, eventueel samen met vriendinnen.

  Er zijn de nodige dames en zeker niet alleen uit Thailand onder dit soort voorwaarden al in het verleden naar Nederland gekomen en hebben problemen gegeven. Natuurlijk is niet iedere jongedame gelijk een risico geval maar dat zal je met een aannemelijk verhaal moeten zien uit te sluiten. Als referent, waarschijnlijk verliefd of in ieder geval goed bevriend, zie je niet altijd de situatie met een juiste blik, want liefde maakt blind. De voorbeelden van dames in kwestie die na een aantal dagen al naar Spanje of elders waren vertrokken mogen toch genoegzaam bekend zijn. Mijn vraag is dan ook hoe goed kent de referent deze jongedame. Zelf is referent 20 jaar en hoe komt hij aan zijn geld (vaste baan of inkomen) want hij zal garant staan en dat vereist een redelijk bedrag. Het feit dat er geadviseerd wordt door sommige reactie gevers om geld op haar Thaise rekening te doneren en doen voorkomen alsof dit haar eigen geld is, daar kennen we allemaal de juiste benaming voor en daar zou ik mij verre van houden.
  Wat is er op tegen om deze dame voor een aantal weken over te laten komen. Dan kan ze waarschijnlijk haar baan behouden, er weer zijn om haar ouders bij te staan etc. Scheelt een hoop gedoe. Hoef je ook minder aan te tonen, omdat dit het risico verkleint. Bij een tweede uitnodiging zal er wanneer aan de voorwaarden is voldaan veel minder zwaar worden gekeken dus voor de toekomst zeker aan te bevelen.
  Waak ervoor om flutredenen op te geven die niet hard gemaakt kunnen worden. Vertrouwen duurt even en geduld is een schone zaak, zeker voor het aangaan van lange relaties.

  Om de terugkeer aannemelijk te maken moet je dus de sociale- en economische binding met Thailand aantonen. Dit is wat de referent terecht stelt en als eis geldt. Indien hier niet aan voldaan kan worden dan dient er afgewezen te worden, niet leuk maar gezien de risico’s wel nodig. Referent kan altijd weer naar Thailand gaan om betrokkene op te zoeken en is nog jong met een heel leven voor zich.
  Sterkte met de bewijsvoering voor de visumaanvraag.

  • Rob V. zegt op

   Hier kan ik een heel eind in mee gaan. In het Schengendossier geef ik ook aan dat een korter verblijf van bijvoorbeeld 30 dagen geloofwaardiger kan overkomen.Maar ook dan kan al een te lange verlof periode zijn en er is dus ook een goede kans dat ongeacht een vakantie van 30 of 90 dagen ze sowieso haar baan op moet zeggen. Iets van een perspectief op een inkomen (baan!) is natuurlijk een groot pluspunt op de terugkeer kans te doen vergroten.

   Wij kennen simpelweg niet het hele verhaal, dus wat wijsheid is ligt maar net van het totaalplaatje af. Hoelang en hoe sterk oogt de relatie bijvoorbeeld voor een buitenstaander? Als de relatie nog extreem pril over komt, er 0,0 uitzicht is op snel weer aan het werk kunnen na terugkeer en ze ook nog jong is (20-30 jaar), dan zijn dan natuurlijk wel puntjes die op kunnen spelen. Als er dan ook nog vreemde geldtransacties zijn dan maakt dat het beeld er niet fraaier op en kan de balans doorslaan in een afwijzing.

   Echter puur het gegeven dat ze jong is en voor de volle 90 dagen wil komen is nu ook weer niet per definitie een afwijzing. Van wat ik zo verneem zou het je kansen bij de Belgische ambassade wel zeer klein maken en bij een prille relatie zou er dan goede kans op een afwijzing zijn. Nederland en vele andere ambassades zijn hier net een tikje nuchterder is en ze weten ook dat veel jonge dames met een jonge vriend in een relatief jonge (maar niet totaal nieuw, zeg enkele weken of maanden) relatie naar Europa komen en dan verdwijnen. Dan doen sommige zeker. Dan gaan weer dingen meewegen als hoe betrouwbaar komt zowel de vreemdeling als de referent over. Hoe oprecht lijken ze en hun relatie? Als ze werkelijk serieus zijn dan zouden ze zo stom als een koe zijn om haar de illegaliteit in te laten duiken.

   Kortom, ze zullen samen kort en bondig de balans doen uitslaan wat betreft pluspunten tegen de minpunten. Of hoe ze dat in het Engels zo mooi zeggen “The balance of likehood that…” moet gunstig uitslaan.

   Met een paar A4tjes kom je er niet, met een pallet papier ook niet. De ambassade doet al enige tijd geen visumaanvragen meer, de ambassade of -optioneel- VFS nemen de papieren in en sturen ze door naar de RSO ter beoordeling. De RSO heeft geen tijd om een dossier van honderd A4tjes door te spitten en dan ook nog eens standaard bijvoorbeeld de werkgever te bellen. Kost veel te veel tijd. Je kunt verwachten dat de ambtenaar de checklist doorloopt zoals die op de netherlandsandyou.nl site staat en vervolgens de verschillende punten afloopt om te kijken of er aan de eisen is voldaan:solvabel? verzekerd? aannemelijk reisdoel? wat spreekt vóór terugkeer en wat spreekt voor vestigingsgevaar? Welke vragen roept dit op bij de behandelaar? Loont het daar in te duiken -kan het de balans naar positief of negatief doen uitslaan- en bijvoorbeeld toch de werkgever te bellen om te vragen of de vreemdeling daadwerkelijk zo lang op verlof kan?

   Het is een dooddoener maar uiteindelijk is elk dossier uniek. Er zijn nogal wat variabele. Doe als vreemdeling en referent je best. Raffel het niet af met het idee “zit wel goed zo, zo zwaar tilt men er vast niet aan” maar verwacht nu ook weer geen Spaanse inquisitie waarop je aan komt zetten met een ton papieren die meerendeels waardeloos tot zo goed als oninteressant zijn. 50 blaadjes chat geschiedenis is naast zonden van jouw eigen privacy ook echt de tijd niet waard om door te lezen om te bepalen of de relatie echt serieus is of niet.

   Ik kan de Ted dan ook niet anders adviseren dan een gezond onderbuik gevoel te hanteren, de eisen goed te lezen en vervolgens samen een aanvraag in te dienen. Een aanvraag die volgens hen geloofwaardig is en vrij van rare smetjes of geurtjes. Eventjes kort voor de aanvraag geld uitlenen ruikt niet zo lekker, als er al langere tijd een geld groot geld bedrag beschikbaar is dan lijkt een stabiele financiële situatie al heel wat aannemelijker ook al zijn er langer terug schenkingen geweest door de referent.

   Mocht onverhoopt er toch een afwijzing volgen (voor Nederland is dat in TH jaarlijks een procent of 1-2-3, afgelopen jaar 4%) dan zou ik contact zoeken met een vreemdelingen advocaat om het bezwaar te doen. Ook meer daarover in het Schengendossier.

   Tot slot: alhoewel je enkele goede snaren raakt hoop ik niet dat Ted daardoor van slag raakt. Het is hun aanvraag, en zoals wel duidelijk mag zijn is het feit dat ze een jonge Thaise dame is zonder volledige zekerheid op een baan bij terugkeer verre van een automatische afwijzing. Ik herhaal mezelf maar ze zullen hun unieke situatie gewoon goed moeten verklaren. Een goede voorbereiding (aanvraag) is minstens het halve werk.

   Ted en vriendin, doe jullie best en dan is er een heel redelijke tot goede kans dat ze op vakantie kan komen.

 10. jowe zegt op

  Print deze Thailandblog topic uit en voeg deze bij de documenten.
  Zo kun te tenminste een klein beetje aantonen dat je goede bedoelingen hebt.
  M.vr.gr.

 11. Nelly zegt op

  Wij hebben het voor een Thaise dame nu reeds 3 maal bij de Duitse consul in Chiang mai aangevraagd en gekregen. De eerste keer , was het echter ook een probleem en werd in eerste instantie afgewezen. De reden was, dat wij vergeten waren te vermelden dat ze shareholder van ons bedrijf was. En dat ze ook bij ons in huis woonde. Ik heb dus bij de Duitse ambassade verweer aangetekend en aansluitend kreeg ze alsnog haar visa.
  Daarna was het makkelijker , omdat ze nu ook land bezit en een auto, en de firma. Dus voor de Duitse ambassade genoeg zekerheid. Wan t ook bij hun is “Rückkehrbereitchaft” het belangrijkste

 12. Ted zegt op

  Goedenavond allen! Iedereen zeer bedankt met de uitgebreide antwoorden. Ik denk er zeer zeker niet te licht over. Ik neem ieders op- en aanmerkingen mee om een compleet dossier te kunnen overhandigen bij de ambassade.

  Nog even een persoonlijke terugkoppeling naar Jacques. Bedankt dat je ook kritisch wil kijken naar de situatie. Eens, ze is (zoals ik) nog jong. Al ben ik het niet eens met je eens dat ze hierdoor direct tot een risicogroep behoort. Een risico zie ik dit als een knappe 20-30 jarige Thai, laag opgeleid, uit een risicogebied (bijv. Pattaya, Bangkok, Phuket), werkzaam bij een (gogo/lady) bar en waarbij de referent uit Nederland inmiddels al de 50 heeft aangetikt. Maar ook ik begrijp dat u niet alle informatie heeft van mijn en haar situatie.

  Een heikel punt is dat men (ook hierboven) vaak verwijst naar de zorg voor onder andere ouders. In haar situatie is het andersom, haar ouders betalen tot dusverre alles van haar: school, eten en haar appartement. Dit doen ze al jaren, ook nu ze werkt. Eveneens betalen haar ouders voor hun andere twee kinderen. Haar ouders leven ruim (zelf gezien) en hebben niks tekort. Het wordt dus nog een lastige taak om dit helder en op een wijze te schrijven dat er bij de betreffende ambtenaar geen vraagtekens naar boven komen.

  Nogmaals iedereen bedankt!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website