Watertaxi in Bangkok: leuk en goedkoop (video)

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
15 februari 2014

Bangkok wordt ook wel het Venetië van het Oosten genoemd en dat is niet voor niets! De hoofdstad van Thailand heeft een indrukwekkend stelsel van waterwegen, zoals de vele kanalen.

Om je snel te verplaatsen of gewoon voor de fun, moet je zeker eens kennismaken met de Klongtaxi’s (kanaal- of watertaxi). Dit is werkelijk een unieke manier om door Bangkok te reizen.

Omdat de boten vaak behoorlijk vol zitten, je snel in en uit moet stappen, is het niet echt geschikt voor ouderen of jonge kinderen en zeker niet voor mensen die slecht ter been zijn.

De watertaxi’s bevaren een route van ongeveer 30 km door Bangkok. Het gaat snel, er zijn immers geen files op het water, en het is spotgoedkoop. Een ritje kost ongeveer 20 baht (ongeveer 50 eurocent).

Video Watertaxi in Bangkok

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/84459471[/vimeo]

5 reacties op “Watertaxi in Bangkok: leuk en goedkoop (video)”

 1. Stefaan zegt op

  Kan ik bevestigen. Het is fun, goedkoop, snel. Langs de Chao Praya rivier in Bangkok krijg je een mooi zicht van de grote attracties.

  Wij hadden het meeste plezier, en een grote bewondering, hoe snel er werd aangemeerd, afgestapt, opgestapt en weer vertrokken. Geen rush, maar wel een ongeziene vlotheid.

  Watertaxi vind ik trouwens een slecht gekozen naam, want de boot stapt niet waar jij wil, maar wel aanvaste aanlegplaatsen. Waterbus zou een betere naam zijn.

  20 baht?? Is goedkoop, maar 10 jaar geleden heb ik nooit meer dan 6 Baht betaald.

 2. A.G.Numan zegt op

  Tijdens de bezoeken aan onze zoon in Bangkok vele malen gebruik gemaakt met de watertaxi.
  Inderdaad goedkoop,lekker vlot en je ziet vele verborgen kanten van Bangkok.
  Zit je een redelijke tijd in Bangkok,zeker doen

 3. M. Reijerkerk zegt op

  Het is inderdaad fantastisch en je bent snel in een buitenwijk van Bangkok. Stap in zo’n buitenwijk eens uit en bezoek daar de markt. Toppie.

 4. Willem Brouwer zegt op

  Zeker een aanrader , snel, goedkoop en vele malen veiliger dan al het andere vervoer. Alleen opletten na 22.00 uur stopt deze waterbus.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Hierbij nog wat bijkomende informatie over route en prijzen

  http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/services/index.aspx#fares
  http://www.transitbangkok.com/khlong_boats.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website