Met de trein van Bangkok naar Hua Hin is een leuke trip. Zelf heb ik deze route een keer of vijf gereisd en ik vond het altijd een belevenis. Het enige nadeel is dat het nogal langzaam gaat. Van Bangkok naar Hua Hin duurt al snel vier uur.

De spoorwegen in Thailand

De Thaise spoorwegen doen misschien wat ouderwets aan met de logge dieseltreinen en de oude spoorbanen. Toch is het efficiënt, veilig, goedkoop en praktisch. Het Centraal Station van Bangkok, Hualamphong, is veel kleiner dan je van deze miljoenenstad zou verwachten. Je vindt het station nabij het Chinatown district. De snelste manier om er te komen is per metro. Onder het station is een metro halte.

Het treinstation van Hua Hin

Wanneer je met de trein van Bangkok maar Hua Hin reist kom je aan op het prachtige station van Hua Hin. Deze is is ooit gebouwd onder het bewind van koning Rama VI. Het ligt op slechts korte afstand van het stadscentrum. De aangrenzende Koninklijke wachtkamer is tevens een bezichtiging waard, helaas mag je niet naar binnen. De felgekleurde houten gebouwen hebben een authentiek Thais concept en design. Toch brengt het ook een soort Victoriaans gevoel over. Zelf als je niet per trein naar Hua Hin reist, moet je er echt even een kijkje gaan nemen. Het station van Hua Hin is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Hua Hin.

Video: Treinreis Bangkok – Hua Hin

Bekijk hier de video:

Rating: 4.50/5. From 6 votes.
Please wait...

5 reacties op “Treinreis Bangkok – Hua Hin (video)”

 1. Lang zegt op

  Erg leuk zulk een trein reis. Je ziet veel en is gezellig ook. Ik heb ooit gedaan met de trein naar het zuiden.

 2. Willem zegt op

  Een hele belevenis met die trein. De verkopers met snoep, drankjes en etenswaren die even meereizen, de thai families die zelf hun versnaperingen meenemen en dat ook genereus wordt gedeeld met andere passagiers. Neem als farang daarom ook wat etenswaar mee om te delen. Wordt beslist een leuke reis.
  Wat minder leuk is dat het afval zo uit het raam gemieterd wordt. Als er al sprake is van ruiten, want die ontbreken nogal eens. Eens gezien dat een thaise lege plastic flessen verzamelde. Een farang gaf netjes de lege flesjes en ook de polystyreen etensdoosjes. De thaise pakte alles aan maar wat verderop gingen die doosjes gewoon het raam uit!
  Niettemin, zo’n reis is gewoon een toeristisch hoogtepunt.

 3. Hans zegt op

  Wij hebben die treinreis ook gemaakt. Erg leuk. Ook de rit Bangkok-KabinBury is boeiend.
  Nog stilstaand op het station in Bangkok werd om 08.00 uur het volkslied gespeeld, en iedereen ging staan, wij dus ook.
  En tussen de stalen rails werd met stromend water uit een kraan een baby gewassen ! Je ziet van alles.

 4. Leny Peeters zegt op

  Een aanrader deze treinreis! Langzaam maar boeiend en heel goedkoop bovendien! Je kunt van te voren alleen een basis ticket kopen en op de dag zelf een upgrade doen naar een coupe met airco!! Als je vroeg bent heb je ook plaats om je koffer goed te plaatsen, want die ruimte is een beetje beperkt. Eten is er echt volop en erg lekker, ook drinken, veel fruit en snoep! Neem een landkaart mee dan kan je zien waar je zoal voorbij komt!! Goede reis!

 5. Mariet Schaefer zegt op

  3x met de trein gereist…echt een belevenis……niet willen missen en vlg.keer weer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website