Shuttle Bus – Terence Toh Chin Eng / Shutterstock.com

Eenmaal aangekomen op de internationale luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok moet je nog naar je hotel en daar heb je vervoer voor nodig. De Airport Rail Link is de snelste manier om te reizen van het vliegveld naar de stad, maar een openbare taxi biedt meer comfort. Ga je met de taxi hou dan een reistijd van ongeveer één uur aan.

Suvarnabhumi International Airport ligt ten oosten van de stad Bangkok op ongeveer 28 kilometer vanaf het centrum. Er zijn diverse mogelijkheden om van de luchthaven naar de stad te reizen:

Airport Rail Link (ARL)

De snelste en goedkoopste mogelijkheid is de Airport Rail Link (ARL). De ARL city lijn gaat van het Airport Terminal Station naar Phayathai Station en stopt onderweg bij zes haltes in pakweg 30 minuten. Een normaal kaartje kost tussen 15 – 45 THB. De Airport Rail Link rijdt dagelijks van 6.00 – 24.00 uur. Houd er rekening mee dat je dan ook vervoer moet regelen van het ARL station naar je hotel.

Officiële Taxi

Je kan natuurlijk ook voor een taxi kiezen. Dat is handiger met veel bagage of als je met meerdere personen reist. Een ander voordeel is dat je voor de deur van je hotel wordt afgezet. De Airport Taxi Standplaats bevindt zich op de eerste verdieping, tussen gate 4 en 7 van de passagiersterminal. De dienstverlening is beperkt tot geregistreerde taxi’s en daarom veiliger dan een taxi’s te nemen die mensen afzetten op het vertrekplatform op de vierde verdieping (dat is ook verboden). De officiële taxi kost 50 THB extra vanaf de vluchthaven. Zorg ervoor dat je de chauffeur de taximeter laat gebruiken voor de gehele afstand en houd er rekening mee dat een rit naar de stad ook over een tolweg gaat (70 THB) waarvan de prijs niet inbegrepen is in de meterprijs.

Busdiensten

De goedkoopste optie is wellicht het openbaar vervoer per bus. Dat kan vanaf de Bus Terminal bij het Transport Centrum. Je kunt de gratis Shuttle Bus Express Route nemen van de hoofdterminal van de luchthaven tot het transport centrum. Er zijn 14 busroutes die je naar elk deel van de stad kunnen brengen en andere nabijgelegen provincies.

Autoverhuur

Er zijn zes autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven; Thai Rent A Car, AVIS, Budget, Europcar, Hertz, en Sixt Rent A Car. Deze diensten kun je vinden op de tweede verdieping van de aankomsthal. Voor het gemak kun je beter een auto vooraf reserveren, dat kan via internet.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website