Op 12 augustus 2016 is Bangkok een Skytrain route van 23 kilometer rijker. Het zal voor vele Bangkokianen dan gemakkelijker worden om van Bangkok Bang Sue naar Nonthaburi’s Bang Ya en terug te reizen.

Het werk aan de spoorlijn is klaar en er zijn drie nieuwe treinen geleverd die worden gebruikt voor testritten die naar verwachting beginnen in oktober. Het publiek mag volgend jaar van mei tot juli gratis reizen op deze lijn. Op 12 augustus, de verjaardag van de koningin, wordt de nieuwe lijn in gebruik genomen. Overstappen van de Blue Line op de Purple Line dient te gebeuren op station Tao Poon.

In 1999 kreeg Bangkok de inmiddels beroemde BTS skytrain die bestaat uit twee lijnen Mo Chit-Bearing en National Stadium-Bang Wa). In 2004 kwam de ondergrondse Blue Line tussen Hua Lamphong en Bang Sue bij en in 2010 de Airport Rail Link die Phaya Thai en luchthaven Suvarnabhumi met elkaar verbinden. Daar komt nu de Purple Line bij.

Er gaan 21 treinen op de nieuwe lijn rijden, gefabriceerd in Japan. De Purple Line is vernoemd naar de kleur van de stoelen: paars. De exploitant verwacht dat in het eerste jaar 100.000 reizigers. Het tarief begint met 16 baht.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/KzEXN7

3 reacties op “Skytrain Purple Line (Bang Sue – Bang Ya) volgend jaar in bedrijf”

 1. Koen Olie zegt op

  Ik kijk hier naar uit, deze route scheelt mij heel veel reistijd!
  Echter verleden jaar was hetzelfde (Op 12 augustus, de verjaardag van de koningin, wordt de nieuwe lijn in gebruik genomen) aangekondigd…
  Maar eerlijk is eerlijk, van wat ik dagelijks zie, lijkt dit stuk bijna klaar, dus houd ik mijn vingers gekruist!

 2. nico zegt op

  Regelmatig ga ik kijken bij de bouw van de Redline, tussen Bang Sue en Rang Sit, (via Lak-Si en Don Muang airport). De start van deze line begint ook in het nieuwe centraal station “Bang Sue” maar juist daar moet toch nog wel veel aan gebeuren, ook de Purple lijn gaat via het nieuwe Centraal station Bang Sue naar Bang Ya.

  Deze bouwerkzaamheden rondom Bang Sue, worden uitgevoerd door een Franse/Thaise combinatie, de snelheid van werken valt totaal in het niet, met de voortvaarendheid van Italy/Thai. Deze hebben de Purplelijn aangelegd en zijn nu bezig met de Redline aan te aanleggen. Resultaat; Purplelijn bijna klaar en bij de Redline zijn ze “uit de grond” (heel veel werk) en zijn alle pilaren op hoogte en werken ze hard aan de dwarsliggers. Zelfs de horizontale rails contruktie loopt al van over vele kilometers tot inmiddels station Lak-Si squere. Ook het station van Don Muang (6 sporen breed) vorderd gestaag.

  Ik denk dat de bouwcombinatie van Frans/Thai, de veroorzaker is van de vele vertragingen.
  Met Italy/Thai had de Purpleline al gereden.

  Groetjes Nico

 3. Christina zegt op

  Misschien interesant welke bezienswaardigheden langs deze lijn liggen. Lijkt ons leuk dit ook te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website