Purple line in Bangkok krijgt loopbrug

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: ,
21 maart 2016

De Purple Line (Bang Sue-Bang Yai), die momenteel in aanleg is en in augustus in bedrijf komt, krijgt een walkway (loopbrug) tussen station Phra Nang Klao Bridge en een nieuwe pier aan de Chao Phraya rivier.

De 100 meter lange verbinding (die 99 miljoen baht gaat kosten) komt midden volgend jaar gereed. Zodra de Chao Phraya Express Boat Co toestemming krijgt voor gebruik van de nieuwe pier, wordt een nieuwe route geïntroduceerd tussen Pak Kret, Phra Nang Klao en Rama VII. Die komt naar verwachting nog dit jaar in bedrijf.

De MRT Purple Line is een snelle verbinding tussen Bangkok en de provincie Nonthaburi. Het is de vijfde lijn die geëxploiteerd wordt  door de MRT (na de Sukhumvit Line, Silom Line, MRT Blue Line en de Airport Rail Link).

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Purple line in Bangkok krijgt loopbrug”

 1. Nico zegt op

  Gelukkig wordt er hard gewerkt aan diverse lijnen van de BTS/MRT.
  Alleen heel jammer dat de “RABBIT” kaart alleen voor de BTS is en voor de MRT en de Airport link een aparte kaart moet hebben.

  Groetjes Nico

  • Mr. Thailand zegt op

   Daar komt binnenkort verandering in met de introductie van de Mangmoom-kaart. Zie ook http://bangkok.coconuts.co/2015/10/06/common-ticketing-system-bts-and-mrt-will-be-called-spider-card


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website