BTS Skytrain Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips, Verkeer en vervoer
Tags: , ,
13 november 2018

kproject / Shutterstock.com

De BTS Skytrain is een aanrader voor toeristen en expats die zich snel veilig en comfortabel in Bangkok willen verplaatsen.

De Skytrain is een bovengrondse metro in Bangkok die je snel van A naar B brengt. De Skytrain is vooral snel, veilig, goedkoop en comfortabel. Je hebt geen last van vertragingen door verkeersopstoppingen en het door de airco is het lekker koel in trein. Helaas zijn op de populaire lijnen de wagons vaak wel overvol. De BTS Skytrain rijdt iedere dag van 06.00 uur tot 24.00 uur. Hoe het werkt zie je in de onderstaande video.

Er zijn twee BTS-lijnen:

  1. De Silom-lijn: deze loopt van west naar zuid Bangkok, tussen het Nationale Stadion, het winkelgebied Siam en Bang Wa in Thonburi (over de Chao Phraya-rivier).
  2. De Sukhumvit-lijn: deze loopt van Mo Chit naar Bearing van noord naar oost. De twee lijnen komen bij elkaar op Siam Station (daar is het ook ongelofelijk druk tijdens de spits) en er is ook een verbinding op twee stations met de metro (MRT), dat is bij Sala Daeng Station (Silom Line) en Asok Station (Sukhumvit Line).

Om 06 – 00 uur komt er elke 3 – 6 minuten een nieuwe trein aan. De laatste trein vertrekt tussen 23:30 en 23:50 uur. Tarieven starten bij 15 baht voor één stop).

Nog een tip: Koop een BTS Sky SmartPass. Deze kost 100 baht, waarvan 70 baht als tegoed voor de ritten. Het voordeel van deze kaart is, dat je hem kunt opwaarderen (tot maximaal 2.000 baht). Je tegoed blijft vijf jaar geldig. Met de SmartPass kan je gelijk doorlopen en hoef je niet meer in de rij te staan voor een kaartje. Je kunt ook een dagpas kopen. Deze kost 120 baht. Je kunt dan dezelfde dag onbeperkt reizen met de Skytrain door heel Bangkok.

Video BTS Skytrain Bangkok

In deze video zie je hoe je een kaartje moet kopen en hoe je kunt reizen met de Skytrain:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website