De prijzen van appartementen in Greater Bangkok zijn de laatste vier jaar gemiddeld met 48 procent gestegen, de prijzen van stadswoningen en vrijstaande huizen met respectievelijk 36 en 25 procent. Dit heeft projectontwikkelaar Sena Development Plc in een onderzoek vastgesteld.

De zes locaties waar de prijzen maar blijven stijgen, zijn Kae Rai-Laksi-Ram Intra, Bang Sue-Nonthaburi, Ratchada (Lat Phrao-Makkasan), On Nut-Bearing, Bang Na-Suvarnabhumi en Taksin-Bang Wa. De prijzen stegen van 68.000 baht per vierkante meter (2009) naar 100.000 baht (2013).

De gemiddelde prijs van een vrijstaand huis is in 4 jaar gestegen van 4,72 miljoen baht naar 5,91 miljoen baht en van stadswoningen van 1,66 miljoen baht naar 2,25 miljoen baht.

Volgend jaar vertraagt het aanbod aan appartementen omdat ontwikkelaars het aantal projecten beperken. Er doemen veel ‘negatieve factoren’ op, zegt Samma Kitsin, directeur-generaal van het Real Estate Information Center.

Hij noemt het tekort aan arbeidskrachten en het grote aanbod van 70.000 tot 75.000 units dit jaar. Op sommige locaties is een overaanbod; de verkopen nemen er af en er is een scherpe concurrentie. Bovendien zijn de grondkosten zo hoog dat het niet mogelijk is er verkoopbare appartementen te ontwikkelen.

(Bron: Bangkok Post, 16 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bangkok: Prijzen van appartementen in 4 jaar omhoog geschoten”

  1. Erik zegt op

    Die prijsstijging geldt voor nieuwbouw. Bestaande appartementen doen daar niet of heel wienig in mee.

    • Khun Peter zegt op

      Dat is mij eens uitgelegd door iemand die verstand heeft van vastgoed in Thailand. Het komt omdat Thai vooral nieuw willen kopen. Ze betalen liever meer voor nieuw huis dan voor een vergelijkbare bestaande woning. Vreemde keuze, maar goed. Zal ook wel iets met status te maken hebben, denk ik…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website