Thailandblog: Een terugblik op 2012

Nu we bijna aan de oliebollen en champagne gaan, is het goed om terug te kijken op het afgelopen jaar. Daarnaast wil ik vooral gebruik maken van de gelegenheid om een aantal mensen te bedanken die zich keer op keer belangeloos inzetten voor Thailandblog. Zonder hen is een fantastisch initiatief als Thailandblog niet mogelijk.

Thailandblog is in 2012 verder gegroeid. Om dit te illustreren: in de maand januari 2012 waren er 111.000 bezoeken aan het blog. Nu, in de laatste maand van het jaar, komen wij uit op 155.000 bezoeken. Een forse stijging en daar zijn wij gepast trots op.

Delen van passie voor Thailand

Afgezien van wat technische problemen en wat gedoe in de redactie is 2012 vlekkeloos verlopen. Wij zijn vooral verheugd over het feit dat een aantal nieuwe bloggers zijn aangehaakt die de variatie en het niveau van Thailandblog duidelijk ten goede komen.

Het delen van onze passie voor Thailand is de belangrijkste doelstelling van onze bloggers. Dat doet een ieder vanuit zijn of haar eigen waarneming. Soms met verbazing, enigszins kritisch of zelfs boos, maar meestal met veel liefde en respect voor dit bijzondere land.

Thailandblog is het afgelopen jaar een echte community geworden, dat blijkt onder andere uit de vele emailtjes die de redactie dagelijks krijgt. Ze tonen de betrokkenheid van onze lezers aan. Steeds meer lezers reageren op een posting. Gemiddeld zijn er zelfs 10 reacties op ieder artikel. Dat zijn unieke cijfers en laat wederom zien hoe actief onze lezers zijn.

Wat verder opmerkelijk is, zijn de vele Belgische lezers die er in 2012 zijn bijgekomen. Opvallend meer Vlamingen bezoeken Thailandblog en nemen actief deel aan de discussies door te reageren. Wij heten onze ‘zuiderburen’ dan ook van harte welkom.

Bloggers

Het doet ons deugd dat steeds meer lezers een bijdrage leveren aan Thailandblog. Soms door een eenmalige posting, maar een enkele keer ook structureel. Een aantal heeft zoveel plezier in het schrijven en de reacties daar op dat ze het als een hobby zijn gaan zien. Veel van onze bloggers wonen al jaren in Thailand en het blijft leuk om de anekdotes te lezen van deze expats. Vooral de verhalen die gaan over de ‘botsing van culturen’ zijn grappig.

Moderators

In 2012 zij wij ook gestart met een team van moderators, aanvankelijk verliep dit stroef. Nu gaat het goed. De rol van moderator (gespreksleider/scheidsrechter) is een lastige, eigenlijk doe je het nooit goed in de ogen van degene die je aanspreekt. Er gaat veel werk in zitten en je krijgt nooit een bedankje. Vandaar dat ik dat nu wel doe: beste moderators bedankt voor jullie goede werk.

Vernieuwing

Het afgelopen jaar heeft deels in het teken gestaan van vernieuwing. Er zijn nieuwe rubrieken bijgekomen die succesvol bleken te zijn, zoals:

 • Stelling van de week
 • Lezersvragen
 • De week van…
 • Dagboeken

Onze ambassadeur in Bangkok, Joan Boer, gaf de aftrap met de Week van… en gunde ons een blik in zijn drukke agenda. Daarop volgden steeds meer expats, pensionado’s en emigranten. Mensen zoals jij en ik die een kijkje gaven in hun privéleven en de verbondenheid met Thailand. Het leverde leuke en verrassende verhalen op, die zeer gewaardeerd werden door onze lezers.

In 2012 namen ook enkele vrouwen de moeite om een verhaal te schrijven voor Thailandblog, iets wat wij toejuichen omdat het te veel een mannenblog leek.

Om de lezers nog meer bij het blog te betrekken hebben wij een mogelijkheid gecreëerd om op reacties te stemmen. Deze proef lijkt geslaagd; er wordt veel gebruik van gemaakt. Recentelijk zijn wij ook weer gestart met onze Poll’s en dat bleek ook een succes; er werd fanatiek gestemd.

Dank aan onze bloggers

Zoals ik in de inleiding al opmerkte, het succes van Thailandblog is voor het grootste deel te danken aan onze bloggers, die ons iedere keer weer verrassen met leuke en interessante verhaaltjes. Vrijwel al onze bloggers (op Joseph en Khun Peter na) wonen en leven in Thailand en dat geeft de verhalen een duidelijke meerwaarde; ze zijn uit het leven gegrepen.

Bij deze wil ik de volgende personen bedanken voor hun bijdrage aan Thailandblog in 2012:

Dick van der Lugt, Bert Gringhuis (Gringo), Joseph Jongen, Dick Koger, Cor Verhoef, Tino Kuis, Colin de Jong, Hans Bos, Chris Vercammen, Gerrie Agterhuis, Fred Schoolderman, Peter Wesselink, Friso Poldervaart, Hans Geleijnse, John Sarbach, Monique Rijnsdorp, Harold Rolloos, Henk Biesenbeek en Bacchus.

Natuurlijk ook de vele dagboek bloggers: Joan Boer, Pim Hoonhout, Maria Berg, Jeroen Dijkshoorn, Stefan Boomstra, Wim Jonker en Paul van der Hijden.

Ik hoop dat ik niemand vergeten ben.

Thailandblog in 2013

In het nieuwe jaar gaan wij onverstoorbaar verder op de ingeslagen weg. Wij zullen ons iedere dag blijven inzetten voor dit unieke blog en onze lezers vermaken met afwisselde en interessante verhalen over Thailand.

Rest ons om vooral onze trouwe lezers te bedanken voor jullie enthousiasme en bijdrage aan het succes van Thailandblog.

Iedereen een goede jaarwisseling gewenst en natuurlijk een gezond en gelukkig 2013!

15 reacties op “Thailandblog: Een terugblik op 2012”

 1. TH.NL zegt op

  Je verhaal kan ik helemaal onderstrepen Peter. Thailandblog.nl is het beste Nederlandstalige blog wat ik ooit op internet ben tegengekomen. Hartelijk dank daar voor. Jullie allemaal een gelukkig 2013 toegewenst.

 2. rene zegt op

  ik lees het elke dag! ook voor jullie de beste wensen voor 2013 en veel thailand vakanties

 3. Cornelis zegt op

  Alle bij Thailandblog betrokkenen hartelijk dank voor alle inspanningen. Een geweldig ‘produkt’ is het resultaat!

 4. WesselB zegt op

  De dagelijkse nieuwsbrief is iets waar je iedere dag weer naar uitkijkt. In de afgelopen maanden ik heb Thailandblog.nl dan ook leren kennen als een buitengewoon veelzijdig en compleet nieuwsmedium. Bravo!
  Maar laten we ook niet de therapeutische waarde van dit blog onderschatten. Veel landgenoten hebben hier hun grote en kleine teleurstellingen, frustraties en irritaties met elkaar kunnen delen. Gedeelde smart is halve smart, tenslotte. Het bewijst nog eens hoe waardevol dit blog is, en tegelijkertijd leveren de ontboezemingen achtergrondinformatie op die je elders niet vindt.

 5. Rob V zegt op

  De nieuwe items zijn inderdaad een leuke toevoeging. Moderaten blijft iets lastigs kan ik uit ervaring vertellen. Vooral voor nieuwe mods of secties kan het lastig zijn de perfecte belans te vinden, deze is dan (in mijn ervaring op diverse forums) in het begin iets te streng waarmee er toch een stukje luchtigheid en dus “sanoek” verloren gaat en daardoor contra prodectief. Teveel vrijheid en je krijgt choas of zelfs escalatie van een sterk meningsverschil of dat de reacties zover offtopic gaan dat een discussie totaal ontspoort.

  Ik lees bijna alle artikelen en veel van de reacties (en met plezier).De beste wensen in het nieuwe jaar, ga zo door. Chok dee!

 6. Tony zegt op

  Ik hoop dat jullie nog lang op deze voortreffelijke manier kunnen doorgaan.Voor alle medewerkersen lezers van Thailandblog een Gelukkig Nieuwjaar

 7. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  Ik heb Thailandblog.nl de afgelopen maanden leren kennen, en ben ondertussen een fervent lezer van zowel het Blog, als de lezersbrief.

  Ik wens iedereen een prettig Eindejaar, en een voorspoedig Nieuwjaar!!!!!

  Vanuit België…

  Rudy.

 8. Robbie zegt op

  Ook ik lees dit blog vrijwel elke dag en ik heb grote waardering voor de redactie, die er dagelijks weer in slaagt een nieuw artikel te bedenken. Vele interessante onderwerpen passeren de revue en ik hoop dat jullie vindingrijkheid in 2013 niet minder wordt. Toeristische tips zijn altijd welkom. Maar speciale dank spreek ik uit voor alle zakelijke informatie die jullie geven over de visa, de AOW, de belastingen, het samenwonen, e.d. Die info is uitermate nuttig en vooral de reacties erop geven een kleurrijk palet aan “de” waarheid.
  Ik wens de hele redactie en alle medewerkers, en natuurlijk al mijn mede-lezers, een gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2013.

 9. ruud zegt op

  Ook ik kijk er dagelijks naaruit om dit blog te lezen .Veel intresante dingen gelezen hier .Ook kan ik hier met vragen terecht die je hier in thailand goed beantwoordt krijgt het is voor mij gewoon een verrijking.HET is toch fijn om te weten dat je ergens terecht kan voor vragen die je anders bijna niet beantwoordt krijgt .hartelijk bedankt hier voor en ga zo doorgr ruud en de beste wensen voor 2013.

 10. sjaak zegt op

  Ik geniet iedere dag weer van Thailandblog.nl. Hoop ook verder te kunnen genieten van de verhalen en ervaringen van andere mede-Thailand liefhebbers.

  Een voorspoedig 2013 gewenst.

 11. Fred Schoolderman zegt op

  Khun Peter, jij bedankt voor het in standhouden van dit schitterende blog. Het kent niet alleen interessant en actueel nieuws, maar is vanwege de ingezonden postings en de reacties daarop, ook vaak erg vermakelijk om te lezen. Het openen van Thailandblog, is voor mij dan ook inmiddels een dagelijkse ritueel geworden en dat ondanks mijn schaarse vrije tijd.

  Respect en waardering, dat jij hierin zoveel tijd investeert en dat ook nog eens grotendeels onbezoldigd doet en dat mag toch ook wel een keer gezegd worden. Ik hoop dan ook nog heel lang van Thailandblog te mogen genieten en voor zover mij dat qua tijd gegund is, zal ik daar middels postings een bescheiden bijdrage in te leveren.

  Voor jou en alle mede bloggers alvast een goed en gezond 2013 toegewenst!

 12. apehabe zegt op

  Ik sluit mij aan bij iedereen die Thailandblog leest.
  Het is dagelijks m’n eerste klus: computer aan en genieten van het blog en de reacties van de lezers.
  Het is nu al bijna 10 jaar geleden dat mijn man en ik voor de zoveelste keer in Thailand waren. Helaas zijn laatste reis en de mijne ook want ik ben inmiddels bijna 81 jaar en het wordt er allemaal niet beter op maar lekker achter de computer zitten en alle verhalen lezen dat gaat gelukkig nog prima.
  Dank U wel hiervoor en hopelijk kan ik er nog een paar jaar van genieten.

 13. willem. zegt op

  Voordat ik mezelf uit frustratie(omdat ik nu niet in Thailand ben) ga overgeven aan de olie/flappen,wil ik jullie n”goed uiteinde en n”gezond begin van het nieuwe jaar wensen! Dank voor jullie inzet op het blog;het geeft “farangen” die het even moeilijk hebben(ondanks mn kachel op 25 graden staat) toch het gevoel weer even “thuis”te zijn! Moderator”s;ook dank voor de “gevechten”die we geleverd hebben ik word al bijna Mister Off-Toppic genoemd! We gaan er in 2013 gewoon mee door,toch? En Dick v/d Lugt,dank voor je “feel-good” verhalen en de info omtrend wat er momenteel gaande is in Amazing-Thailand! Nogmaals;allen dank en Peter,bedankt voor je berichtje!

 14. Frank Franssen zegt op

  Ik wens de redactie en alle medewerkers maar zeker ook alle deelnemers een zeer goed 2013 toe. Hopenlijk brengen we dit jaar weer een groot aantal interessante zaken ter tafel ! Proost !!!
  Frank F

 15. eddy vlaanderen zegt op

  Beste redactie en iedereen die dit leest,
  mijn beste wensen voor het nieuwe jaar,
  eddy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website