Het dodental in Thailand loopt nog steeds op. Het komt een stuk dichterbij wanneer je leest dat er onder de slachtoffers ook een jonge Nederlandse man is. Dat was al bekend, maar gisteren las ik wat achtergronden van dit tragische bericht op de website van de Stentor.

Nederlander en zijn stiefzoon overleden

Het gaat om een oud inwoner van Kampen, de 38-jarige Harald Busser. Hij is overleden door elektrocutie, evenals zijn 16-jarige Thaise stiefzoon. Harald wilde elektrische apparatuur uit zijn ondergelopen huis in Ayutthaya halen. Ondanks het omzetten van de hoofdschakelaar stond er toch nog stroom op het kniediepe water. Zijn stiefzoon, die hem te hulp wilde schieten, overkwam hetzelfde fatale lot. Busser, die een eigen rederij had, wordt dinsdag in Thailand gecremeerd.

Een persoonlijk drama voor de Thaise echtgenote die haar man en zoon verliest. Ook erg verdrietig nieuws voor eventuele familie en vrienden in Nederland. Hetzelfde geldt voor de meer dan honderd andere Thaise slachtoffers.

Laten we daar even stil bij staan en de nabestaanden veel kracht toewensen om dit verlies te dragen.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Stilstaan bij de slachtoffers van de overstromingen”

 1. Steve zegt op

  droevig om te lezen. dit is nog maar 1 van de vele drama’s. ik zou wel willen helpen, maar hoe?

 2. Johnny zegt op

  Ook bij ons slachtoffers, gelukkig geen doden. We bekijken nu wat de mogelijkheden zijn als het water weer weg is. Er zal een beste chaos achter blijven. Vele wegen zullen wel verzakken en ze waren al niet best.

  Tijd voor een pchooftstraattractor.

 3. ThailandGanger zegt op

  Triest zeg. Maar als je ziet hoe ze in Thailand omgaan met elektriciteit en de manier hoe ze het aansluiten…… dan verbaasd me zoiets niet dat je ondanks de hoofdschakelaar uit te zetten toch stroom erop hebt…. Ze vergeten vaak dat voor de hoofdschakelaar nog steeds stroom erop zit. Beter op de paal voor het huis alles los koppelen.

 4. Pim zegt op

  Ik vindt het zeer ongepast om het hier over 1 TV zender te hebben bij het artikel waar het over gaat.

  • Hallo Pim, ben ik met je eens. Er was een of andere toerist die een vraag stelde over BVN op de hotelkamer . Dat heb ik verwijderd, maar de reacties nog niet bij deze wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website