Het bijhouden van een blog is geen sinecure. De afgelopen maanden is aantal bezoekers geëxplodeerd. Dat is erg positief. Helaas trekt het blog dan ook vreemde snuiters aan. Daarom nog even voor alle duidelijkheid wat spelregels.

Discussie is goed. Je hoeft het niet eens te zijn met de auteur van een artikel. Dat geldt ook voor de reacties. Scherp discussiëren mag. Maar wel over het onderwerp en niet over de persoon. Als je het niet eens bent met een ander maak dat dan duidelijk aan de hand van feiten en voorbeelden.

Probeer altijd boodschap en boodschapper te scheiden. Anders moet ik hier in Nederland vrijwel iedere dag Piet Paulusma en Erwin Krol gaan uitschelden, om over de man die op de radio het filenieuws voorleest maar niet te praten.

Een reactie wordt erg op prijs gesteld dus ga daar mee door. Alleen wel met respect voor elkaar. Vanaf nu worden alle onvriendelijke reacties naar elkaar zonder enige waarschuwing verwijderd.

Nog even de regels voor alle ‘nieuwe’ bezoekers.

 • Niet discrimineren. Iemands levensovertuiging, etniciteit of geaardheid op grievende wijze betrekken in een discussie is niet toegestaan.
 • Geen geweld. Dreigen met of oproepen tot geweld is niet toegestaan. Ook niet ‘voor de grap’.
 • Niet vloeken en beledigen. Kritiek mag, maar er zijn grenzen. Nooit persoonlijk worden richting auteur of anderen.
 • Geen smaad en/of laster. Het zwartmaken van personen leidt niet alleen af van de discussie, maar berokkent de aangevallene ook publicitaire schade op internet. Thailandblog.nl is geen schandpaal.
 • Wees niet langdradig. Probeer je reactie te beperken tot één standpunt. En verdedig die in maximaal 200 woorden.
 • Thailandblog is geen chatroom, wil je gezellig met iemand kletsen ga dan chatten of naar het café.
 • Reacties moeten gaan over het onderwerp van de posting, anders kunnen ze worden verwijderd.
 • Niet afdwalen. Reageer je op iemand, maak dat dan duidelijk in je bericht.
 • Controleer spelling en grammatica. Voor dyslectici en mensen die de Nederlandse taal beperkt machtig zijn, maken wij een uitzondering. Sloddervossen weren we.
 • Niet trollen. Verander je identiteit niet gedurende één discussie.
 • Niet schreeuwen. Gebruik geen kapitalen om je boodschap kracht bij te zetten
 • Geen commerciële boodschappen. Wij en onze lezers zijn benieuwd naar wat je weet, niet naar wat je in de aanbieding hebt.
 • Alle reacties die te maken hebben met het Koningshuis worden gemodereerd. Censuur? Ja, want wij willen geen gezeur met de Thaise overheid, omdat iemand op het blog iets anoniem roept. Als je daar een mening over hebt, begin je zelf maar een blog en leef je uit.

Je niet conformeren aan de bovenstaande regels kan uitsluiting betekenen. Je kan dan niet meer reageren op de artikelen op dit blog en dat zou jammer zijn.

No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Respect voor elkaars mening”

 1. kick zegt op

  Dit is zeer duidelijke taal en zo moet het ook zijn veel succes met u site ik lees hem 3 keer per dag groetjes kick

 2. ReneThai zegt op

  Peter , je hebt volkomen gelijk ,maar op de meeste Thailand gerelateerde sites is het niet anders , ik weet er alles van . Veel succes . Rene

 3. Johnny zegt op

  helaas noodzakelijk

 4. guyido zegt op

  duidelijke regels !

  wil noorman nog gelijk geven ,ik zocht in top maas deel 2 reve en het blijkt dat vriendje van Albeda deze historie verzonnen heeft.
  reve is in ned indie geweest en weinig spektaculairs meegemaakt.
  dank voor de correctie

 5. Berry zegt op

  peter . ik vind het heel goed dit is duidelijke taal en helaas noodzakelijk
  gewoon wat Respect voor elkaars mening

  peter succes Berry

 6. keesP zegt op

  Hopelijk houd de redactie zich hier dan ook aan en plaatst geen artikelen meer met een knipoog of om een discussie uit te lokken om vervolgens wat rotopmerkingen te maken.
  succes als er op gereageerd wordt.
  Peter succes en goed voorbeeld doet goed volgen.;)

  • Ik zal mijn leven beteren…. Als je me persoonlijk zou kennen zou je weten dat het nooit mijn intentie is om anderen te kwetsen. Daarentegen ga ik een stevige discussie niet uit de weg. Het moet ook niet saai worden, met alleen maar gelijkgestemden. Gewoon de normale omgangsvormen, dan komen we een eind.

  • ThailandGanger zegt op

   KeesP Daar heb je wel een goed punt. Want wat voor de een een knipoog is, is voor de ander wellicht niet te ontdekken of schiet verkeerd. Maar dan zou je toch kunnen voorstellen dat als je het in het verkeerde keelgat schiet om gewoon even tot 100 te tellen en vervolgens op de inhoud te reageren en ook gewoon aangeven waarom het je verkeerd valt. Ik kan me niet voorstellen dat men dat doet om de discussie uit te lokken dan wel om vervolgens een rotopmerking te maken. Dat gaat er bij mij niet in dat de redactie deze bedoelingen heeft. Daarvoor lees ik al te lang hier en zie ik hoe ze toch best wel integer met de zaken omgaan. Maar ook daarin zullen wel fouten worden gemaakt het zijn tenslotte allemaal mensen en hebben allemaal last van goede en minder goede dagen toch?

 7. Ton zegt op

  Juist geformuleerd.

 8. kick zegt op

  Al een half jaar log ik in op deze site. Als ik van mijn werk naar huis rij zit al te gnivelen wat er op thaiblog voor verhaal zou staan. Zo leef ik naar mijn vakantie toe met een goede voedings bodem van invoormatie

  Als er een verhaal wordt geschreven op deze site is het toch niet de bedoeling dat er een paar mensen hun eigen ongezouten mening geven .Ik persoonlijk denk dat het de zelfde heren zijn die thaise prikborden met een man of zeven naar de knopen helpen .
  Hun mening over thailand gaat vaak niet verder dan walkingstreet pattaya of mark pattaya .

  DUS MIJN NIEUWJAARS WENS IS VOOR 2011
  HOU THAIBLOG CLEAN
  vriedelijke groet kick

  • Robert zegt op

   ‘Niet schreeuwen. Gebruik geen kapitalen om je boodschap kracht bij te zetten’ 😉

 9. colin de jong zegt op

  goede en juiste spelregels die helaas noodzakelijk zijn. Je hoeft het niet met iemand eens te zijn maar dat wil nog niet zeggen dat je hem agressief hoeft te benaderen zoals ik ook heb ervaren. Helaas geven de lafaards zich dan uit met een andere naam. Ik ben het ook niet altijd eens met artikelen in de media maar dan reageer ik op mijn gepaste wijze, visie en wetenschap die nogals eens afwijkt. Maar sommigen moeten zonnodig hun frustraties botvieren buitenshuis omdat ze thuis niets meer te vertellen hebben.
  Onze lieve heer heeft veel vreemde kostgangers en die zitten er helaas ook in Thailand.
  Maak het leven niet moeilijker dan het al is.

  • ThailandGanger zegt op

   @Colin, ik ben het bijna helemaal met je eens…. tot op het punt waar je zegt dat anderen iets doen, omdat ze thuis niets meer te vertellen hebben… Dat laatste is een aanname die je niet weet en ook niet kunt hard maken maar waarbij je eigenlijk iets zegt over anderen dat niet tot de discussie bijdraagt en in zekere zin weer een reactie van een ander oproept. Ook door ze als lafaards te betitelen roep je weer een tegen reactie op. Sommigen schrijven anoniem op een blog om een legitieme reden en zijn heus geen lafaards Op zich is het noemen van een ander als lafaard al weer een agressieve uiting en roep ook alweer een reactie op. Jammer !!!

   Wat mij hier opvalt de laatste tijd is dat de reacties op de persoon worden gespeeld en dat er niet meer wordt gereageerd op de inhoud. Maar dat zie je niet alleen op dit blog maar ook op anderen. Het is immers lekker leuk om anoniem te reageren en naar elkaar te katten. Nergens voor nodig in mijn ogen. Respect voor elkaar is het enige dat telt naar mijn mening en reageer op de inhoud. Ook al zit je er vierkant naast, dat maakt helemaal niks uit. Maar geef het ook toe als het zo is. Velen kunnen dat niet en gaan schelden en in de verdediging.

   Ik lees altijd met plezier je stukken en kijk ook altijd naar ze uit. Ik ben ook weer benieuwd naar je volgende item/verhaal. Ga vooral daarmee door. Ik doe er mijn voordeel mee en leer steeds meer over Thailand. En daar was het blog toch ook deels voor bedoelt, toch?

   Gr,
   Thailandganger.

   • Hansy zegt op

    Je levert welhaast het bewijs dat een ieder reageert vanuit zijn eigen referentiekader. Daarbij gaat het vaak om aannames. En dat maakt discussies weer levendig.

    • ThailandGanger zegt op

     @Hansy het gaat toch om het reageren op de inhoud van het stuk en niet om naar mekaar te katten of andere opmerkingen naar de persoon te slingeren of zie ik dat verkeerd?

     • Hansy zegt op

      Nee, dat zie je goed, maar zeg ik iets anders?

      Ik reageer, zoals een ieder, met zijn eigen referentiekader, en ook ik betrap mezelf wel eens op (foute) aannames. Daarvoor heb ik genoeg zelfkritiek

     • Hansy zegt op

      Ik heb zo het vermoeden, dat jouw reactie op mij vanuit je eigen referentiekader is, en je mijn reactie op de een of andere manier daardoor negatief interpreteert.

      Terwijl mijn reactie totaal niet negatief bedoeld is.

      • ThailandGanger zegt op

       @hansy, mijn reactie was in eerste instantie @Colin en niet naar jou of ben ik nu gek?

       • Hansy zegt op

        Nee hoor, je bent niet gek.

        Ik reageer alleen weer op jouw reactie op @Colin

       • ThailandGanger zegt op

        @Hansy… Ik vergat helemaal op je opmerking te reageren. Ik zag je reactie absoluut niet als negatief ik denk dat ik even op een ander spoor zat en hem anders interpreteerde. Was nog steeds bezig na te denken over de aannames opmerking.

        Maar je hebt helemaal gelijk het maakt de discussie levendig zolang de aannames gaan over het onderwerp en niet over de persoon die in de discussie tegenover je staat.

        Je ziet het overal zelfs in de politieke discussies dat men steeds vaker (al dan niet zogenaamd grappig) op de man speelt om de eigenlijke discussie/onderwerp uit de weg te gaan of om iets te camoufleren. Zal wel natuurlijk gedrag zijn.

 10. Respect naar elkaar wil ik graag nog even wat breder trekken. Ook respect naar mensen in Thailand. Ik heb net weer wat verwijderd, zucht…

 11. trees zegt op

  peter. je hebt helemaal gelijk. maar je weet toch dat er in iedere man een klein jongetje schuilt? dan kom je dus wel eens met kinderachtige opmerkingen! ik kan er wel erg om lachen. maar ben ook een vrouw en ook nog een echt amsterdammertje.

  • Kinderachtig mag wel. Alleen sommige hebben wat last om de grens vast te stellen. Daar moeten we dan maar mee helpen. 😉 Ik lijk wel een schoolmeester!

 12. Ferdinand zegt op

  Prima regels. We willen allemaal genieten van Thailand Blog dus niemand zal er bezwaar tegen hebben.
  Neem aan dat “respect naar mensen in Thailand” niet gaat inhouden dat er geen kritiek gegeven mag worden op soms absoluut scheve toestanden hier en soms beslist wat minder leuke karaktertrekken van sommige Thais die we hier allemaal wel eens meemaken en waarover we ons wellicht eens willen afreageren. Immers ook dit soort zaken zijn goeie informatie voor anderen.
  Je regel m.b.t. Thaise koningshuis is gezien de omstandigheden in TH en je eerlijke uitleg begrijpelijk. Overigens zullen er weinig van ons zijn die echt inhoudelijke kritiek hebben op de huidige Koning, wetende hoe belangrijk hij voor de Thais is en hoe hij het Thaise volk bijeenhoudt..
  Over het “hebben” van een Koningshuis op zich en de voor- en nadelen kunnen we ons wellicht beter uiten in / op de situatie in Nederland.
  Een hele goeie is je maximum van 200 woorden. Ik ga tellen ! (volgende keer)
  En aan het eind van het jaar niets dan dank en waardering voor alle aandacht en tijd die jullie aan het blog besteden. Een van de betere zo niet de beste !

  • Hallo Ferdinand, och die 200 woorden is niet zo’n punt. Maar als je met 200 woorden je standpunt nog niet duidelijk hebt gemaakt, zal met 2.000 woorden ook niet lukken. 😉

   • Ferdinand zegt op

    Dat bedoelde ik

 13. Rene Khorat zegt op

  Het is de eerste maal dat ik reageer.Ik zie , dat er nog een “Rene” bestaat in ons tweede vaderland ,daarom dus “Rene Khorat.” ..ik woon daar al een drie-tal jaartjes .Ik heb deze site ontdekt via een vriend ,een Belg, zoals ik, die niet ver van mij woont. Ik ben een gepensioneerde politie-agent van en te Antwerpen. Mijn Thaise echtgenote is ook met rust na een loopbaan van 25 jaar in de financiele sector van de overheid. Ik voel me goed hier en kan tot op heden, nog geen echte zelfervaren negatieve punten aanhalen. Feitelijk is er niet veel verschil, de (normale) Thai is zoals overal ter wereld bezorgt over zijn eigen toekomst en deze van zijn kinderen, zijn gezondheid enz . Hun culuurverschillen storen me niet ,het zijn nu eenmaal geen Belgen of Nederlanders maar Thai ,wij hebben geen “meerwaarde” zoals sommige denken. Wij hebben wat meer geld en daar kunnen we alleen dankbaar voor zijn dat we in een rijker land zijn geboren. Ik voel me als “mens” niet beter of slechter dan een Thai . Dat er “zeveraars” rondlopen die met schelden bedreigingen enz hun gelijk willen halen die vindt je overal ,zelfs op dit blog …het is een “normaal” verschijnsel , niets aan de hand!

  • ThailandGanger zegt op

   Mooi geschreven Peter Khorat (Korat ?)….

 14. ruud zegt op

  HELEMAAL MEE EENS. Maar als je iets schrijft over iets waar je heel enthousiast over ben en dat graag aan anderen laat weten, kan het lijken of het reclame is, maar dat is niet altijd de bedoeling. Het kan ook zijn dat je ( ik) dan bedoel. Leuk joh moet je ook eens doen.
  Voor de rst prima die regels ( eigenlijk moesten ze niet nodig zijn )
  Ruud


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website