Nederland heeft op 22 oktober 2010 consulaten geopend in Chiang Mai en Phuket.

Bent u woonachtig in  het noorden van Thailand dan kunt u zich ook wenden tot het Honorair Consulaat in Chiang Mai. Het ambtsgebied van de honorair consul in Chiang Mai bestrijkt de provincies: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Prae, Phayao, Nan, Chiang Rai en Uttaradit.

Bent u woonachtig in  het zuiden van Thailand dan kunt u zich ook wenden tot het Honorair Consulaat in Phuket. Het ambtsgebied van de honorair consul in Phuket bestrijkt de provincies: Phuket, Krabi, Phangnga en Surat Thani.

Uitnodiging receptie

Eind november zullen onze onlangs officieel benoemde honorair consuls in Chiang Mai en Phuket, Peter van Loo en Seven Smulders, in aanwezigheid van de Ambassadeur deze gelegenheid vieren en nodigen hiervoor de in hun ambtsgebied woonachtige Nederlanders uit.

Receptie Chiang Mai

Op 25 november zal de opening van het Nederlandse Consulaat in Chiang Mai gevierd worden in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur in Thailand, Mr. Tjaco van den Hout en de gouverneur van Chiang Mai.

The opening ceremony will be at 17.00 after which we will retreat to the garden area for drinks and snacks.

The new Consulate is established in “The office+” project more or less opposite Tesco Lotus Hang Dong. We would like to extend a warm invitation to all people of the Dutch community in Chiang Mai as well as their spouses and all officials involved.

Dress is smart casual.

We would like to get an RSVP so we have an idea how many people will be joining us. You can e mail this to: consulatechiangmai@gmail.com if possible, with a phone number.

We hope to see you on this joyous occasion for the Dutch Community. In the meantime the Consulate is open on Monday, Wednesday and Friday from 9 to 12.

You may forward this to friends and other interested parties.

Yours sincerely,

Peter van Loo

Honorary Consul to the Kingdom of the Netherlands

In Chiang Mai.

Consulate of the Kingdom of the Netherlands, Chiang Mai

The Office Plus Project, Suite105, 55 M.7 T. Suthep A.M. Chiang Mai  T. +66-53 806816 F. +66-53 806817 M. +66 871819393 E-mail: consulatechiangmai@gmail.com

Receptie Phuket

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nederland opent consulaten in Chiang Mai en Phuket”

 1. namphoe zegt op

  Je hebt hier als nederlander weinig aan. Voor een paspoort moet men naar Bangkok en voor andere zaken kan ik mij wel met Bangkok in verbinding stellen, bv verkaring inkomen.

  En wat kost deze zaak ons als belastingbetaler? met een beroep op de wet openbaarheid bestuur zou ik dat wel eens willen weten.

  • hans zegt op

   Ik snap het niet meer zo goed, ik hoorde van meerderen dat je alleen een paspoort (voor de thai) in Bangkok kan regelen. Me vriendin heeft het gewoon gedaan in Udon thani, hoe weet ik niet maar dat hoor ik dan de volgende maand wel als ik weer terug in thailand ben.

 2. Jan W. de Vos zegt op

  Visum vraag.
  We gaan begin volgend jaar voor ca 8 weken naar Thailand en mogelijk naar andere omliggende landen.
  Als we besluiten omdat niet te doen kunnen wij alsnog in Thailand een visum verkrijgen voor een 6 weeks verblijf?

 3. Chang Noi zegt op

  Eh …. dit artikel gaat over de vestiging van een Nederlandse consulaat in Phuket (en ik dacht ook in Chiang Mai) dus dat heeft dan ook helemaal niks te maken met de Thaise Embassy in Nederlands alwaar je een Thais visum eventueel kunt aanvragen om op vakantie te gaan naar Thailand.

  Nee je kunt in Thailand geen visum aanvragen, je kunt wel een “Verlenging van verblijf” aanvragen bij een immigration bureau in Thailand.

  Ik zou dus in Nederland bij de Thaise Embassy in Den Haag of bij het Thaise consulaat in Amsterdan een multi-entry tourist visum aanvragen.

  Je zou ook gewoon Thailand kunnen binnenkomen met een 30-dagen toerist entry-stamp (aankomst via vliegveld) en dan na 30 dagen even de grens over kunnen gaan naar Laos of Cambodia (over land). Bij binnenkomst (grens-overschrijding) in Thailand over land krijg je echter maar 15 dagen toerist entry-stamp.

 4. Daan zegt op

  Mijn Thaise vriendin komt volgend jaar van Chiang Mai naar Nederland. Weet iemand of je bij het consulaat ook terecht om een Schengenvisum aan te vragen? Zou haar een trip naar Bangkok schelen…

  • Laura zegt op

   Hallo Daan, Ik loop met hetzelfde feit. Vriend in Chiang Mai die ik een vakantietje in Nederland wil bezorgen. Kan hij een visum aanvroeg doen in Chiang Mai? Of moet hij daar echt voor naar Bangkok? Is het jullie uiteindelijk gelukt..want het is nogal aan klus..
   Alvast bedankt!
   Laura

   • Daan zegt op

    Mijn vriendin is inmiddels in Nederland, dus het is gelukt! Helaas kun je in chiangmai geen visum regelen
    Je moet daarvoor naar bangkok toe, een afspraak maken via de website van de ambassade en de juiste documenten mee!

    Mocht je meer info nodig hebben dan hoor ik dat wel,

    Groetjes Daan

    • hans zegt op

     Daan als ik volgen keer terug van thailand naar nederland ga wil ik mijn vriendin ook meenemen voor een 3 weken, wat moet ik daar allemaal in godsnaam voor doen. Heb ook al gehoord dat ze een ziektekosten verzekering moet hebben.

     • Daan zegt op

      Hoi Hans,

      Ik zou eerst even kijken op http://www.ind.nl/Brochures_en_Formulieren/index.aspx. en dan klikken op visum kort verblijf Nederland. Dan kom je in een pdf die alles uitlegt. Mocht je daarna nog vragen hebben dan hoor ik het wel..

      Grt

      Daan

 5. Maar…..op welke dagen en op welke uren is het consulaat in Chiang mai nu dan geopend? de lokatie weten we wel,is toch van Plazza naar Hang dong,richting Bic C?

  Wij,de familie,s Wuite wonen in Maerim,en het zou een hele uitkomst zijn dat er weer een consulaat in Chiang mai open zou zijn.
  vr.gr. Fam Wim en Ria Wuite.

 6. daan zegt op

  @laura

  Mijn vriendin is inmiddels in Nederland, dus het is gelukt! Helaas kun je in chiangmai geen visum regelen
  Je moet daarvoor naar bangkok toe, een afspraak maken via de website van de ambassade en de juiste documenten mee!

  Mocht je meer info nodig hebben dan hoor ik dat wel,

  Groetjes Daan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website