Thailandblog op Twitter

Door Khun Peter

Journalist Hans Bos, blogger en twitteraar voor o.a. Thailandblog.nl, werd vandaag live geïnterviewd voor het VARA programma Radiolab op Radio 1.

De eerste uitzending van het programma vond vandaag plaats en het werd gepresenteerd door Simone Weimans (VARA Radio Kassa) en Rik van de Westelaken (NOS Journaal). Zij schetsten aan de hand van social-media websites als Twitter, Facebook en Youtube een beeld van de tijdgeest, zowel in binnen- als buitenland.

De rol van Twitter bij de ernstige rellen in Bangkok

Hans Bos werd gevraagd om een toelichting te geven op zijn twitter- en blog activiteiten tijdens de ernstige rellen tussen Redshirts en Thaise veiligheidstroepen.

Simone Weimans vroeg hoe Hans afgelopen woensdag had ervaren als Twitteraar. Hans vertelde dat hij de hele dag achter zijn Pc had doorgebracht om iedereen op de hoogte te stellen via Thailandblog en Twitter.
Hans Bos: “dankzij Twitter kon ik snel actueel nieuws verspreiden. Het kost wel tijd om goede bronnen te vinden en nieuws op de juiste waarde te schatten”.

Social media in Thailand

Op de vraag of de Thai ook veel gebruik maken van social media antwoordde Hans: “ja, steeds meer, juist de recente gebeurtenissen hebben geleid tot een toename van het gebruik van sociale media in Thailand. En dat terwijl maar 5 miljoen van 65 miljoen Thai daadwerkelijk online zijn.”

Propaganda via social media

De programmamakers waren ook geïnteresseerd in de vraag of sociale media ook worden ingezet om betogers op te roepen de publieke opinie in Thailand te beïnvloeden. Hans liet weten dat de zogenaamde ‘multi colours’(niet rood en niet geel), Facebook hadden ingezet om op te roepen tot een demonstratie. Daar gaven ruim 5.000 Thai gehoor aan.

Dat social media worden ingezet voor propaganda doeleinden blijkt wel uit het feit dat Abhisit een eigen Facebook pagina heeft en ook Thaksin zijn Twitteraccount gebruikt om zijn achterban te bereiken, liet Hans ons vanuit Bangkok weten.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Hans Bos over social media in Thailand”

 1. Friso zegt op

  Het was erg fijn dat jullie veel goede informatie doorstuurde via Twitter, bedankt daarvoor!

  Abhisit heeft trouwens ook een eigen Twitter pagina..
  http://twitter.com/PM_Abhisit

 2. Redactie zegt op

  @Friso

  Complimenten nemen we graag in ontvangst 🙂
  Jij ook bedankt!

 3. guyido goodheer zegt op

  natuurlijk gemist ….is het nog te horen op uitzending gemist of zo ?
  en Hans twitter fijn verder het is nog lang niet over in thailand….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website