De redactie van Thailandblog is er op gewezen dat sommige Nederlandstalige websites over Thailand, teksten van Thailandblog kopiëren zonder enige toestemming van ons. Hiermee maken zij inbreuk op het auteursrecht van de schrijver (de eigenaar van het artikel).   

Om nog eens duidelijk te maken dat wij niet willen dat andere websites goede sier proberen te maken met artikelen waar onze bloggers op hebben zitten zweten, hebben wij de volgende tekst onderaan de linkerkolom van onze homepage geplaatst, zodat er van nu af aan geen enkele onduidelijkheid kan bestaan over de rechten van onze auteurs/bloggers:

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur of uitgever.
Copyright © 2016 Thailandblog.nl

Oproep aan onze lezers

Om het voortbestaan van Thailandblog, dat door vrijwilligers wordt gerund, niet in gevaar te brengen en dit soort malifide websites niet te belonen voor het ongeoorloofd kopieren van onze artikelen, roepen wij onze lezers op om dergelijke websites vooral niet te bezoeken. Daarmee voorkom je dat dit soort oneerbare praktijken in stand wordt gehouden.

Wij willen je er graag op wijzen dat onze bloggers exclusief voor Thailandblog schrijven en niets met dergelijke websites te maken willen hebben.

Dank voor jullie begrip en medewerking.

Redactie Thailandblog


» Laat een reactie achter


38 reacties op “Artikelen van Thailandblog mogen niet zonder toestemming overgenomen worden”

 1. Sjaak S zegt op

  Op mijn medewerking kunnen jullie rekenen. Er is toch al weinig goeds buiten dit blog te vinden op het internet…als ze dan nog zo arm zijn dat ze alles zonder toestemming menen te mogen kopiëren is het toch wel erg zielig gesteld.
  Ik denk echter dat jullie blog nauwelijks gevaar zal lopen. Er is geen blog dat zo goed het eigen blog verzorgd als dat van jullie. Er wordt op hoog niveau professioneel gewerkt. We mogen het weliswaar niet altijd eens zijn bij wat “off topic” is of andere inhoud, maar dat zijn jullie spelregels en gezien het hoge aantal bezoekers, werken deze prima.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. Jan VC zegt op

  Terechte opmerking!
  Nu moet ik wel toegeven dat ik af en toe wel eens een artikel met vermelding Thailandblog.nl op mijn Facebook tijdslijn heb gezet. Indien de redactie dat ook niet wenst, zal dit ook niet meer gebeuren!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Khun Peter zegt op

   Beste Jan, dat mag best. Het gaat om een website die wil pronken met andermans veren. Wie de schoen past, trekt hem aan.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Kees 2 zegt op

    Kranten hanteren de volgende richtlijn: ongeveer 25 woorden mogen overgenomen worden, daarna een link naar het oorspronkelijke titel. Inframen mag niet.

    Sommige andere sites:
    Heel artikel overnemen met bronvermelding mag alleen als daar toestemming voor is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Khun Peter zegt op

     Klopt, overnemen is dan ook wat anders dan herschrijven of een samenvatting maken.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. RoyalblogNL zegt op

  1 op 1 overnemen of kopieëren mag idd niet.
  Maar er is ook nog zoiets als een citaatrecht, en ik zie hier bijna dagelijks stukjes verschijnen gebaseerd op de Bangkok Post of andere media. Die hebben ook zo’n verklaring over auteursrecht, maar dat is kennelijk geen bezwaar?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Je hebt gelijk, maar wij plaatsen nooit 1 op 1 gekopieerde artikelen van andere bronnen. Het is altijd herschreven, soms vertaald en meestal een samenvatting plus bronvermelding. Dat is wezenlijk wat anders en vaak onder het auteursrecht wel toegestaan (al is het wel een grijs gebied). De bewuste website waar het om gaat, kopieerde artikelen van Thailandblog en deed voorkomen alsof ze van de eigen redactie afkwamen. Ook kopieerde men zonder toestemming artikelen van onze bloggers, zoals het dossier voor Belgen waar Lung Addie hard aan gewerkt heeft. Dat kan natuurlijk niet.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 4. Jos Campman zegt op

  Terecht bericht, Thailandblog. Het lijkt mij journalistiek juist om de bewuste site hier wel te noemen. Nu zijn in feite alle andere nl-sites over Thailand in staat van beschuldiging gesteld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   Beste Jos, nee bewust niet. Dat zou alleen maar reclame zijn voor die website. Iedereen die niet zonder toestemming artikelen van Thailandblog overneemt hoeft zich niet aangesproken te voelen.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Harrybr zegt op

  IK zou juist zeggen:

  “meldt ons, wanneer u een bericht ziet, wat vermoedelijk gekopieerd is van ons, zodat we een rekening naar die organisatie kunnen sturen voor het gebruik van onze tekst.

  Dus… bezoek dit soort websites zo veel mogelijk: bij overeenkomst van bericht: kopietje daarvan naar ons”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. antoine zegt op

  Ik vind jullie blog echt prima. Als men dat kopieert blijkt het onkunde van anderen. Als het goed is verhuis je niet en mag deze blog soms wel eens in de bloemetjes gezet worden.
  Jammer dat dit niet kan gezegd worden van sommige personen die een reactie plaatsen o.a Bram met een uitspraak als ” keer stante pede terug, de Thai zullen je niet missen! Bram ” Deze lijkt net een dronken en onkundige lezer die wil opvallen.
  Gelukkig is deze blog veel beter dan zijn uitspraak.
  Hartelijk dank voor jullie prima werk en dat deze site me al veel geholpen heeft is zeker.
  Vriendelijke groet, een trouwe lezer
  Antoine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Paul zegt op

  Google straft plagiaat af.
  Er zijn echter zat programmas die uitzoeken of iets plagiaat is als je iets wilt publiceren. Google doet dat automatisch en zeer grondig en heeft hier speciale algoritmen voor..
  Gevolg is dat je bij plagiaat in de zandbak terecht komt en niet meer gevonden wordt. Plagiaat straft zichzelf af.
  Hier tegenover staat dat je reeds voor 5 USD een artikel professioneel kan laten herschrijven of de tekst door een van de vele rewriting programmas die gratis op het internet te vinden zijn..
  In feite zijn de meeste websites kopieen van andere sites. De info wordt gewoon van het internet gehaald en herschreven.
  Het vervelende van de meeste websites is dat het bijna allemaal travel sites zijn.
  Echte info is vaak ver te zoeken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Khun Peter zegt op

   Klopt. Je kan zelfs via webmastertools er een melding van maken bij Google. Een website heeft dan ook weinig profijt bij het jatten van artikelen, want ik neem aan dat ze geen penalty willen.
   Ik denk dat het gebeurt uit jaloezie of omdat ze zelf niet in staat zijn om een fatsoenlijk artikel te schrijven.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Fransamsterdam zegt op

  Waarschijnlijk niet geheel toevallig erger ik mij ook enigszins aan de ongebreidelde knip- en plakhobby van de vermoedelijk bedoelde Blogger, en stond ik gisteren op het punt om de redactie van Thailandblog daarop attent te maken.
  Evenwel stond (tot gisteren) op dit blog in de linkerkolom het logo van ‘Creative Commons’ met doorklik naar die regels, welke integrale overname juist wel toestaan, zij het met vermelding van en verwijzing naar de bron. Hoewel de vermoedelijk bedoelde Blogger geen bron pleegt te vermelden, zou hij dus gewoon door kunnen gaan, met enkel toevoeging van de bron.
  Dat leek me eerder een aanmoediging om er vooral mee door te gaan, zodat ik het maar gelaten heb voor wat het was.
  De met ingang van heden geplaatste tekst is dan ook niet om iets ‘nog eens duidelijk te maken’, maar is een belangrijke wijziging.
  Tot en met gisteren is er – behoudens het niet vermelden van de bron – dus op niemand auteursrecht inbreuk gemaakt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Khun Peter zegt op

   De Creative Commons licence gaat over eerlijk delen. Op zich hadden wij daar geen probleem mee als men zich aan de voorwaarden zou houden. Dat betreft vermelding van naam auteur en de bron, niets wijzigen in het artikel, duidelijk vermelden dat het om een overgenomen artikel gaat en het artikel mag niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Je niet houden aan deze voorwaarden is inbreuk maken op auteursrechten en dat is dus gebeurt.
   Omdat de betreffende website zich niet aan de regels hield van de Creative Commons hebben wij de eigenaar maanden terug al gevraagd er mee te stoppen. Dat deed hij dus niet. Dan rest ons niet om dan ook maar Creative Commons weg te halen en duidelijk te maken dat wij dat niet willen.

   Het niet vermelden van de bron moet je niet bagatelliseren, dat is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van Creative Commons.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Fransamsterdam zegt op

    Ik kan mij daar prima in vinden hoor. Als iemand, al is het met enige regelmaat, een artikeltje overneemt met bronvermelding en link is daar in principe niks mis mee.
    In het onderhavige geval loopt het echter de spuigaten uit (het kan niet door de beugel) en lijkt het een doel op zich te zijn.
    Dan moeten de touwtjes maar wat strakker in handen gehouden worden c.q. de duimschroeven wat verder worden aangedraaid.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
    • Khun Peter zegt op

     Haha, ja. Met andermans veren pronken (weglopen met de ideeen van een ander, met iets van een ander zelf gaan pronken of met het werk van een ander eer of roem verwerven)

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
     • Alex zegt op

      Heel leuk! Zo hoef je geen namen te noemen en toch weet iedereen wie je bedoelt! Slim!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Khun Peter zegt op

     Misschien ook goed om dat te verduidelijken. Het ging niet om een keer een artikeltje overnemen, maar om stelselmatig iedere dag 3 a 4 artikelen van Thailandblog te kopieren. Zoals je zegt is het dan een doel op zich geworden.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Creative Commons is natuurlijk een mooi iets al moet ik wel bekennen dat ik geen idee heb wat er precies hier op TB stond over verspreiden van stukjes. Algemeen fatsoen en gezond verstand zou de meeste mensen toch moeten kennen. Run je een website en kom je mooie stukken van anderen tegen dan ga je daar netjes mee om. Soms een stukje integraal over nemen maar dan met bron vermelding en link (mensen zijn lui dus zorg dat ze met 1-2 klikken het origineel te pakken hebben). Soms wat zinnen of een paragraaf over nemen en doorverwijzen naar de bron, soms een stuk van een ander vertalen of anders verwoorden danwel samenvatten en wederom netjes verwijzen naar de bron etc.

   Alleen maar knippen en plakken, zelfs met bronvermelding vind ik niet kunnen. De originele website maakt immers ook kosten en heeft ook bezoekers nodig (en daarmee o.a. advertentie inkomsten of simpelweg bezoekers aantallen die het de webhost ook deugd doen alles uit eigen zak te betalen).

   Gewoon fatsoen en al het moois wat mensen maken eerlijk delen zodat meer mensen kennis nemen van een bepaald werk en mogelijk wat wijzer worden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat er dan ook geen commercieel belang mag zijn. Op een belangeloze en fatsoenlijke manier te werk gaan, daar valt denk ik niets tegen in te brengen. De betreffende site deed dat duidelijk niet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Alex zegt op

  Helemaal juist en terecht! Het auteursrecht moet gerespecteerd worden, dat gebeurt wereldwijd.
  Helaas gebeurt het op grote schaal dat sites van amateurtjes artikelen ongeoorloofd copieren, schande!
  Het minste dat men zou kunnen doen is een DUIDELIJKE bronvermelding, en een “met dank aan”!
  Maar helaas: creatieve armoede leidt tot diefstal en plagiaat…
  Thailandblog is een serieuze site, met zinvolle informatie, en van niveau! En dat kan niet van iedereen gezegd worden… Ik blijf Thailand iedere dag met plezier lezen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Andy & Neng zegt op

  Prima idee zullen er zeker aan meewerken
  met vriendelijke groet Andy en Neng

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. Rob V. zegt op

  Knippen en plakken met of zonder bronvermelding kan gewoon niet als de auteur geen toestemming heeft gegeven. Dat noemen we diefstal of plagiaat.

  Dat er sites zijn die als een soort van start/verwijzings pagina werken moet wel kunnen. Zeg een site over reizen, Azië of wat ook en dan daarop kort enkele regels plaatsen van mooie stukken op andere sites en een link voor mensen die verder willen lezen op de site van de rechtmatig auteur. Op die manier kun je leuke nieuwe sites ontdekken die je anders mogelijk ontgaan waren.

  Verder is Thailandblog zo goed als uniek in zijn soort. Ik ken zelfs geen Engelstalige sites met zoveel verschillende onderwerpen en diepgang omtrent Thailand/Azië. Ik geniet bijvoorbeeld van van Tino zijn diepgaande stukken, wil dan graag meer lezen maar ondanks dat er vele miljoenen mensen zijn met Engels als moedertaal en nog eens miljoenen meer met Engels als tweede taal kan ik geen Engelstalige site of blog over Thailand vinden met deze omvang en diepgang…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. bona zegt op

  Na alles met de nodige aandacht gelezen te hebben, toch nog even dit.
  Dit blog is inderdaad de absolute top qua informatie en berichtgeving. Reeds meermaals heb ik vrienden en kennissen kunnen helpen met hun vragen, en persoonlijk heb ik hier reeds prachtige info gevonden.
  Deze info via gewone persoonlijke mail doorgeven zal hoogst waarschijnlijk geen enkel probleem zijn.
  Is het echter toegelaten om, mits bronvermelding, sommige belangrijke info door te geven aan kleine forums die afhangen van een of andere persoon die meestal niet eens in Thailand verblijft, doch wel tracht informatief te zijn?
  Beste groeten en oprechte dank voor dit blog.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. erik kuijpers zegt op

  Een Nederlandstalig internetmedium reageert als door een grizzlybeer gebeten op de mededeling van Thailandblog vandaag. Dan vallen woorden die neerkomen op ‘kapot maken’ en ‘jaloezie’. Het ziet uit als bekennen, als ik zo vrij mag zijn.

  Ik vind het getuigen van armoe dan wel van ernstige luiheid in een internetwereld die barst van de info over Thailand en regio.

  En wat is er tegen een korte omschrijving te geven en dan de link te plaatsen? Dat kan op basis van wederkerigheid en wordt die wederkerigheid gevraagd maar niet gegeven, en dat komt voor weet ik als blogeigenaar, dan doe je het beiden niet: je pikt niks af en je geeft niks af.

  Ik zou liever een dag wat minder plaatsen, of een dag nadenken over een goed stuk en dan de rechten van anderen wel kunnen respecteren, dan iets jatten. “Die Fahne Hoch” steken op kosten van een ander siert niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 14. Brian zegt op

  Ik weet niet beter dan dat ik mijn informatie over visums,trouwen met een thaise en ander thaise gerelateerde artikelen hier van deze blog vandaan haal, dus mijn zegen hebben jullie, ga vooral zo door jullie zijn goed bezig en zeer informatief.. en vooral behulpzaam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. lung addie zegt op

  Beste Lezers,
  ik dacht eerst niet reageren op dit artikel, doch voel me genoodzaakt het wel te doen. Lezer mag weten wat de achtergrond van dit terecht artikel is. Het was namelijk Lung addie die de kat de bel aanbond.
  Deze week kreeg ik bericht van Khun Peter dat deel 5 van het uitschrijvingsdossier verschenen was op Thailandblog. Nog geen uur later kreeg Lung addie een mail van Ronny, de dossier beheerder immigratie, dat mijn artikel reeds verschenen was op een ander blog, met de link naar dit blog. Lung addie had nog nooit van dit blog iets gehoord. Dus, de inkt van Thailandblog was nog niet goed droog of het artikel werd reeds overgenomen door een ander, zonder voorafgaande verwittiging van de auteur ervan.
  Toen ik op betreffende website ging lezen moest ik vaststellen dat het inderdaad “mijn” tekst was, doch dat er wijzigingen, zinnen toegevoegd werden en er zelfs fouten in stonden! Onder het artikel stond wel degelijk vermeld : “bron Thailandblog.nl Lung Addie”, maar geen link naar het Thailandblog.
  Wat mij vooral griefde waren de wijzigingen welke aangebracht werden. Je kan mijn naam er niet onderzetten als de originele tekst niet gerespecteerd werd, dan is dit niet meer “mijn” tekst. Ik ga van de veronderstelling uit dat ook de andere 4 vorige artikels van dit dossier gecopieerd werden door betreffend blog.
  Lung addie heeft Khun Peter van dit voorval op de hoogte gebracht en kreeg een eerlijke reactie van Khun Peter. Tevens heb ik de eigenaar van het betreffende blog ervan op de hoogte gestseld dat ik niet gelukkig was met deze gang van zaken want dat ik mijn artikels schrijf voor Thailandblog. Iedereen mag die lezen, dat is trouwens de bedoeling, doch er zomaar aan rommelen, daar kan ik mij niet in vinden.
  De schrijvers van het blog, de dossierbeheerders, steken veel tijd en energie in het samenstellen van een goed dossier of het schrijven van een goed artikel. Zij doen dit volledig belangenloos en zonder enige vorm van vergoeding, van welke aard ook. Een beetje respect voor hun “werk” is dan ook maar een elementaire vorm van beleefdheid.
  Aan het dossier uitschrijven werd drie maanden gewerkt. Alle teksten, infos, wetgeving , regelgeving…. werd geverifieerd door verschillende personen, oa Ronny, mijn zus in Belgie ( werkzaam op een internationaal advocatenbureau)… dus meerdere mensen steken daar hun tijd in en dan wordt het zomaar door een ander, die er niets voor doet, overgenomen en gewijzigd. Waar blijft het respect voor andermans werk?
  Voor mij is dit incident gesloten,
  met dank aan Khun Peter voor de steun die hij geeft aan zijn “schrijverkens”
  Lung addie

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 16. bona zegt op

  Nog even een vraag voor alle duidelijkheid.
  Indien een willekeurige persoon, een artikel van dit blog, plaatst op een andere media, is deze persoon dan in fout? Of is het andere media in fout omdat het niet voldoende toezicht houd op de plaatsingen ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. Alex zegt op

  Dit is een verstandige discussie op Thailand bog. Zoals het hoort. Iedereen is het eens met de door Thailand blog imgenomen stelling. Gelukkig wel.
  Thailand blog is een zeer serieuze site, informatief, met diepgang, ook met humor. En in ieder geval een site die goed bewaakt wordt door de beheerder zoals het hoort. Jullie kennen je verantwoording, en checken iedere posting voordat die geolaatst wordt. Dat is professionaliteit.Compliment! En ga door!
  Goed dat jullie plagiaat en diefstal nu afgeblokt hebben.
  Als die andere site enig fatsoen zou hebben, en enig respect voor anderen en andermans eigendommen, zouden ze dit op een andere manier hebben gedaan, met duidelijke bronvermelding en/of een link naar jullie site. Helaas is fatsoen soms erg ver zoek…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 18. IteH zegt op

  Jammer dat dit zo ver moet komen. Iedereen doet het toch voor Thailand en de mensen die daar wonen, werken of gewoon van Thailand houden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. Bram zegt op

  Op mijn medewerking kunnen jullie ook rekenen.
  Plagiaat is ronduit verwerpelijk.
  Misschien kunnen jullie de redactieraad ook vragen om terzake voortaan het goeie voorbeeld te geven, en zelf ook geen delen van bestaande teksten klakkeloos in hun eigen schrijfsels in te passen.
  Het kan immers nooit kwaad om voor eigen deur te vegen.
  En als iedereen dat doet, blijft de hele straat schoon.
  Bram

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 20. Arjen zegt op

  Overigens is degene waar hier op gedoeld wordt (en eigenlijk de enige is die bijdragen aan zijn eigen blog toevoegt) actief onder zeer veel namen. Zelfs op Thailandblog. De bekendste naam is wel JP (ik noem alleen maar de initialen)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. Tino Kuis zegt op

  Ook een artikel van mijn hand is zonder mijn noodzakelijke toestemming of toestemming van de blogbeheerder geplaatst op ……

  Over de meeste van mijn artikelen doe ik 2-3 dagen en soms meer. Er komt meestal heel wat studie bij kijken. Ik ben niet snel tevreden Het zomaar overnemen voelt aan als diefstal. De artikelen zijn mijn eigendom en ik doe er mee wat ik wil. Wat is er zo moeilijk aan het gewoon te vragen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Inderdaad Tino,
   En dat is ook wat o.a. Lung Addie en andere op de maag ligt.
   Het gaat niet zozeer dat het artikel ergens anders verschjnt.
   Het gaat gewoon over respect .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website