Foto uit archief (View Apart / Shutterstock.com)

Afgelopen weekend was het weer als vanouds druk in Walking Street, en dat voor het eerst sinds 2020. Zelfs de toeristenpolitie was weer aanwezig.

Hoewel bars en nachtclubs officieel nog niet open mogen, kunnen ze dit eenvoudig omzeilen door een restaurantvergunning aan te vragen, iets wat velen kennelijk gedaan hebben. Met behulp van de vereiste vergunningen zijn Go-Go-bars en nachtclubs heropend als “restaurants”. Wel met een zeer beperkt menu, maar met een enorme selectie drankjes. Dit alles bracht weer mensenmassa’s naar de wereldberoemde straat die tot voor kort nog vrij donker was.

Amporn Kaewsaeng, eigenaar van de live-muziekbar ‘The Stone House’, zei dat ze, net als alle exploitanten van uitgaansgelegenheden in de stad, twee jaar heeft gewacht om groen licht te krijgen van de regering. Zij en andere ondernemers zijn meer dan gereed om te opereren onder de ‘ nieuwe normaal’ regels. De tafels staan verder uit elkaar, er zijn temperatuurscanners bij binnenkomst en het personeel is gevaccineerd en getest.

Dus, als je wilt, kan je weer ‘los’ in Walking Street.

Bron: Pattaya Mail

14 reacties op “Walking street in Pattya afgelopen weekend weer ouderwets druk”

 1. Eric Donkaew zegt op

  Was de Bamboo Bar ook open?

  • Kees zegt op

   Die is helemaal gesloten. De luiken zijn naar beneden.

 2. Andrew van Schaik zegt op

  Nou dat lijkt me enigszins overdreven, Een van onze zoons is mede eigenaar van eeen toeristen co. in Pattaya en woont daar ook.
  Had hem gister nog aan de lijn: Zeer weinig Farangs, zegt hij uitsluitend Thais.
  Het is bij lange na niet zoals het zou moeten zijn.
  Break ecen is nog ver weg.

  • RonnyLatYa zegt op

   Allemaal een kwestie van tijd

 3. RonnyLatYa zegt op

  Ik heb het in 2020 al gezegd toen vele riepen dat Pattaya dood en begraven was en het dit nooit zou overleven.

  Open Thailand als vanouds en ook Pattaya zal binnen de korste keren weer herrijzen.
  Je zal barretjes opnieuw uit hun as zien verrijzen en Pattaya opnieuw zien overwoekeren…

  Het Pattaya gedeelte waarvoor Pattaya wereldwijd gekend was krijg je niet klein door COVID of wat ook. 😉

 4. Bas zegt op

  Ach weer zo’n onzin bericht van “The Pattaya News”, onderdeel van “The Nightwish Group” dat een aantal barren in Soi 6 bezit. Onbetrouwbaar nieuws en ook zeker niet onafhankelijk.
  Ik ben de afgelopen weken een aantal keren in Pattaya geweest en het is nog steeds uitgestorven. Bijna niemand loopt er op Walking Street. 95% van de bars zijn leeg en ongeveer 50% op Walking Street is nog steeds gesloten. Dat het tijdens een nationale vakantie-dag wat drukker is klopt maar ga alsjeblieft niet doen alsof “het toerisme in Thailand herrezen is” en “de toeristen weer terug zijn in Thailand” want dat zijn ze nog lange na niet.
  Het aantal geregistreerde aankomsten in Thailand staat dit jaar op 500.000 tegenover 40.000.000 pre-covid19 – Dat betekent dat er op dit moment 1-5% toeristen zijn. Een recent onderzoek van de Krungsi Bank doet een voorzichtige voorspelling betreft 5 miljoen toeristen in 2022 (Dat betekent maximum 14% toeristen van wat het pre-covid19 was). Het is weer als vanouds druk? Nee zeker niet

  • RonnyLatYa zegt op

   Allemaal een kwestie van tijd voor het weer als vanouds is.

   Dat dit niet van vandaag op morgen zal zijn lijkt me nogal normaal. Ook zal het dit jaar wel beperkt zijn wat buitenlanders betreft.

   Maar enkel de deur opnieuw open en ze stromen weer binnen, ook diegene die dan het hards riepen dat ze andere oorden gingen oproepen zullen dan snel weer aan de deur staan krabben 😉

   • fred zegt op

    Zo denk ik er ook over. Volgens mij zal eenmaal we weer naar ‘het normale’ gaan het er zelfs nog heftiger aan toegaan dan voor 2020.

    • RonnyLatYa zegt op

     Natuurlijk Fred.
     Denken mensen nu echt dat in al die straten, waar voordien de beneden verdieping een bar was, dat dit niet terug komt. Die barcompexen zijn misschien weg, maar de grote bazen zijn de eigenaars van al die huizen waar guesthouses van gemaakt zijn in het verleden. En eens alles weer open zullen er altijd weer farangs zijn die onder invloed van hun Tilakje geld op tafel leggen om het zoveelste barretje open te doen … beneden in zo een gebouw.
     Het is een kwestie van tijd zoals ik al zei..
     Wees maar zeker dat er op vele plaatsen er zijn die opnieuw hun nageltjes aan het veilen en lakken zijn om klaar te zijn… Al dan niet onder druk van de familie….

     • Mike Jordan zegt op

      @RonnyLatYa
      Na al die verdedigende tussenkomsten lijkt het wel dat je er begot dikke heimwee naar hebt …..55555 , tja eens een militaire zoutwatermatroos geweest zijnde …..begrijp ik het wel ….

      • RonnyLatYa zegt op

       Wees maar gerust… 😉
       Dat waren wilde jaren in Pattaya met lange nachten die starten voor het donker werd en meestal eindigde als het al licht was… veel zonlicht zagen we niet.
       Vooral in de jaren 90/begin jaren 2000 een prachtige tijd gehad en veel plezier gemaakt.
       Meestal de buurt Soi Post Office/Soi Yamoto.

       Maar het zotte is er met de jaren ook wel wat uitgegaan en de jaren laten ook voelen dat je er niet meer tegenaan kan gaan zoals je wil…
       En er zijn er natuurlijk ook al heelwat die niet meer onder ons zijn.
       Het zijn nu enkel de herinneringen die blijven aan het Pattaya van toen.

       Het is nu toch ook al een jaar of 7-8 geleden denk ik dat ik er nog eens geweest ben.
       Moet er binnenkort nog eens werk van maken

       Nu rustige dagen, geen drukte en ik vind het prima zo.

       • fred zegt op

        In die jaren en zeker die nog daarvoor was de muziek in de meeste bars ook een stuk sfeervoller. Meer ambiance want niet zelden konden we veel songs uit volle borst meezingen.
        Het was muziek die emoties los kweekte. Veel bars en zeker go-go bars waren ook nog warmer en gezelliger ingericht. Fluwelen zetels en vast tapijt. Nu is het allemaal killer interieurs in metaal en dan nog eens dat koude techno geboenk.
        Ook de mentaliteit van de meiden was een pak gemoedelijker.
        Ach ja er was nu eenmaal meer vrijheid en blijheid. Minder regeltjes en een pak relaxter.

        Those were the days zoveel is zeker.

  • Eric Donkaew zegt op

   Voor uitgaan moet je niet meer naar Pattaya en dat is al een hele tijd zo.
   Jomtien is the place to be.
   Soi 7, Soi Whitehouse, Soi 5, Soi 12 (geheime tip) zijn gezellig als nooit tevoren. Covid? Niemand heeft het erover. En belangrijker: niemand gedraagt zich ernaar.

   Wel om 23.00 alles dicht en dat vind ik niet eens erg. Het nachtleven verplaatst zich van 23.00-2.00 naar 20.00-23.00 en ik ervaar alleen maar voordelen en ik niet alleen. Je moet je er even op instellen, en dat was de laatste tijd noodgedwongen, maar dan: op tijd naar bed en morgen gezond weer op (Sonja Barend). Of: oogjes dicht, snaveltjes toe (Meneer de Uijl).

 5. Johan Massop zegt op

  Het is inderdaad nog steeds erg rustig in Pattaya, uitgezonderd soi Buakhao waar het wat drukker is, maar dat is eigenlijk de enige uitzondering. En bepaalde plaatsen in Jomtien doen het ook redelijk, met name door farangs die er wonen of langere tijd verblijven. Het zal zo blijven zolang die 23.00 sluitingstijd geldt en er nog restricties zijn om het land binnen te komen. Het testen voor en na aankomst zijn we echter al vanaf (mits je gevaccineerd bent), nu de Thailand Pass nog. Als die ook verdwijnt, en alles mag weer open als voorheen, zal je zien dat Pattaya gewoon weer tot leven komt en terug gaat naar het oude normaal (vooral als de Chinezen ook weer eens mogen reizen en Poetin ophoudt met klieren waardoor de Russen ook weer kunnen komen). Ik heb zelf een aantal horecazaken en hotels in Amsterdam. Daar is het op dit moment gewoon weer business as usual alsof corona niet bestaan heeft. Er zijn vrijwel geen Aziaten en ook geen Russen, maar daar hoeven we het gelukkig niet echt van te hebben, en dat wordt tevens weer gecompenseerd door meer Europeanen die nu b.v. niet naar Thailand gaan. Het is alweer dusdanig druk dat de Gemeente Amsterdam zich geroepen voelt om maatregelen te nemen om de drukte te beteugelen. Pattaya herrijst ook gewoon weer uit de dood zodra alle maatregelen zijn afgeschaft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website