Lebua and Sirocco bar at State Tower in Silom (fokke baarssen / Shutterstock.com)

Bangkok is een imponerende stad, soms zelfs overweldigend. Mocht je het in onze hoofdstad al druk en chaotisch vinden, Amsterdam is een pittoresk en schattig dorpje bij Bangkok vergeleken.

Bangkok een metropool van internationale allure

Wie voor de eerste keer Bangkok bezoekt, moet wennen aan de vele indrukken die hij of zij opdoet. Je voelt je nietig en klein in een metropool waar naar schatting 12 miljoen of meer mensen wonen. Nog even ter indicatie: Bangkok is qua oppervlakte ongeveer anderhalf maal de provincie Utrecht.

Plan je uitstapjes in Bangkok

In Bangkok is zoveel te zien en te doen, dat je er verstandig aan doet dit van te voren te plannen en te bepalen hoe je daar naar toe gaat (bus, taxi, metro, tuk-tuk, enz). Ik geef zelf de voorkeur aan de BTS Skytrain omdat deze snel, comfortabel en veilig is. De route van de Skytrain beslaat weliswaar een groot deel het centrum van Bangkok, maar je zult soms ook voor alternatieven moeten kiezen.

Bangkok vanuit de hoogte

Om een bijzondere indruk te krijgen van de gigantische stad Bangkok, kan ik je nog een tip geven. Bekijk Bangkok vanuit de hoogte. Bangkok heeft een aantal wolkenkrabbers met een spectaculair uitzicht over de stad. Doe dat zowel een keer overdag als in het donker. De miljoenen lichtjes zorgen dan voor een bijna onwerkelijk schouwspel, alsof je in een zwerm van ontelbare vuurvliegjes terecht bent gekomen.

Ook een aanrader is de late namiddag, net op tijd om getuige te zijn van de ondergaande zon achter de Chao Praya. Geloof me de beelden zullen in je geheugen gegrift staan, Bangkok grijpt je en laat je nooit meer los.

Vijf locaties voor spectaculaire uitzichten over Bangkok

1. Sky Bar State Tower
De Sky Bar is misschien wel de bekendste openlucht bar op hoogte in Bangkok. Je vindt de Sky Bar op de 63-ste verdieping van de imposante State Tower waar ook het luxe lebua (met een kleine ‘l’) hotel gevestigd is (zie video). Deze bar is ook bekend van de film Hangover 2. Het is een toplocatie om wat te drinken en te genieten van het fantastische uitzicht. Het is ook een plek waar je gezien wilt worden. De bezoekers van de trendy Sky Bar zijn veelal rijk, jong en mooi. De bar lijkt te ‘hangen’ aan het gebouw dus mocht je hoogtevrees hebben, kan je beter een plekje opzoeken op één van de vele lounge banken. Er geldt een strikte dress code, dus geen teenslippers en/of korte broek.

 • Adres: 1055 Silom Road, Tel. +66 2624 9999
 • Openingstijden: 18.00 uur tot 01.00 uur
 • Dress code: Smart Casual (nette schoenen, lange broek en overhemd of polo)
 • Website: Sky Bar State Tower

ThreeSixty Lounge in de Millennium Hilton (i viewfinder / Shutterstock.com)

2. ThreeSixty Lounge in de Millennium Hilton
Deze ‘indoor bar’ aan de overkant van de Chao Phraya Rivier bevindt zich op de 32-ste verdieping van het chique Millennium Hilton. Live jazz muziek en sfeerverlichting geven Threesixty een ontspannen en trendy sfeer. Dankzij de uitstekende airconditioning is het er lekker koel en goed uit te houden. Ook hier gepaste kleding.

 • Adres: 123 Charoen Nakom Road, Tel. +66 2442 2000
 • Openingstijden: 17.00 uur tot 01.00 uur
 • Dress code: Smart Casual
 • Website: ThreeSixty Lounge

3. Vertigo Grill & Moon Bar
Het dakterras op de 61-ste verdieping van de Banyan Tree Hotel en restaurant, biedt je een spectaculair uitzicht van 360 graden over Bangkok. Een bijzonder comfortabele plek om achterover te leunen met een drankje en te genieten van al het moois wat op je netvlies komt.

 • Adres: 21/100 Zuid Sathorn Road , Tel. +66 2679 1200
 • Openingstijden: 18.00 uur tot 01.00 uur
 • Dress code: Smart Casual
 • Website: Vertigo Grill & Moon Bar

4. Long Table
Dit restaurant en tevens loungebar, is gesitueerd in een mondain gebouw in Bangkok. Het is vrij nieuw en heeft een hip imago bij de locals. De naam ‘Long Tabel’ heeft te maken met een eettafel van 23 meter (!) in het restaurant. Relaxen kan in de open lucht onder de sterrenhemel met een glaasje champagne. De aanwezige mooie dames op hoge haken zorgen ervoor dat er zowel buiten als binnen veel te zien valt.

 • Adres: 48 Column Building, Sukhumvit Soi 16 , Tel. +66 2302 2557
 • Openingstijden : 11.00 to 2.00 uur
 • Dress Code: Smart Casual
 • Website: Long Table

The Rooftop Bar (Stephane Bidouze / Shutterstock.com)

5. The Rooftop Bar
Het Baiyoke Sky hotel stijgt met zijn 88 verdiepingen ver boven de skyline van Bangkok uit. Daarmee biedt het hoogste gebouw van Thailand, magnifieke uitzichten vanaf duizelingwekkende hoogten. Professionele live bands zorgen voor nachtelijk entertainment in de overdekte Rooftop Bar, op de 83e verdieping.
Het restaurant heeft een zeer uitgebreid en betaalbaar buffet maar de kwaliteit is matig. De Bayoke Sky Tower is een must bij een eerste bezoek aan Bangkok. Vandaar ook de vele toeristen.

 • Adres: 222 Rajprarop Rd., Rajthevee, Bangkok 10400, Tel: +66 (0) 2 656 3000
 • Openingstijden: 20.00 tot 01.00 uur
 • Dress Code: minder strikt (toeristisch)
 • Website: The Rooftop Bar

De bovenstaande locaties zijn, met uitzondering van Bayoke, bedoeld voor de upper class in Bangkok, de prijzen zijn daar ook naar. Daarom kan het handig zijn je creditcard mee te nemen. Reservering is soms verplicht. Kijk op de website voor informatie.
Wil je niet teveel uitgeven, maar het toch eens meemaken, dan kun je er ook alleen een drankje bestellen.

De onderstaande video geeft een goed beeld van de pracht en praal van het lebua hotel en de Sky Bar in de State Tower.

27 reacties op “Vijf spectaculaire uitzichten over Bangkok”

 1. Jacco zegt op

  Pas terug uit BKK, en in de Skybar en Bayoke geweest. Beide een prachtig uitzicht over de stad. De Skybar is voor Thaise begrippen vrij prijzig, cocktails beginnen vanaf 470 baht en dat is ook nog eens exclusief service charge. Maar je moet het een keer gezien hebben, gewoon een of twee drankjes doen en weer weg. Inderdaad gepaste kleding, lange broek en net shirt, er werden beneden mensen geweigerd die daar niet aan voldeden.

 2. Ruud zegt op

  EEN IRISH-COFFEE In BAYOKE.

  De meeste mensen gaan naar de “nieuwe Bayoke tower “, maar ik ga naar de oude Bayoke Tower., Naar het restaurant. Ik weet niet precies op welke verdieping. Ook daar een geweldig uitzicht met een buitenterras.
  In het restaurant, waarje achter de glazen wand ( van plafond tot vloer ) zit heb je een geweldig uitzicht ( eerste keer beetje eng)
  Wij gaan daar regelmatig een IRISH-COFFEE drinken. Nou dat is een tractatie. Wordt aan tafel met veel zorg en een beetje theater klaargemaakt en op schitterende wijze gepresenteerd op je tafel. LEKKER en ZEER BETAALBAAR. Een aanrader.

  • Loeng Johnny zegt op

   Ja hoor, de nieuw en en de Bayoke staan naast elkaar.

   Je moet het eens ‘beleefd’ hebben! De wolkenkrabbers die je vanop de begane grond ziet, zie je van boven en ze zien er maar klein uit!

   Iets meer dan 309 m hoog kan je genieten van Bangkok en omgeving vanop het draaiend terras. Ga je tegen de avond kan je genieten van een ‘dagbeeld ‘ en een ‘nachtbeeld’ allemaal even mooi.

   Op de 74 ste verdieping kan je genieten van het uitzicht en lekker schransen van het buffet. Ik dacht een 680 baht per persoon voor panorama en eten. Voor de westerling spotgoedkoop! Ga je voor het panorama alleen betaal je 300 baht!

   Een life band en tafel animatie is in de prijs begrepen! En zoals overal moet men het hebben van de drank.

   Een echte aanrader!

   • Rob Chiang Mai zegt op

    Jammer dat aan diot lijstje de 37e verdieping de Scarlett Bar van het G-Hotel Bangkok
    aan de Silom Road ontbreekt. Wie daar is geweest en naar zijn rekening
    kijkt zal echt niet meer naar die veel te dure Skybar een stukje verderop
    in Le Bua gaan. Tip: in de Scarlett bar koop je de wijn tegen winkelprijzen!

 3. marijke zegt op

  Inderdaad een prachtig uitzicht vanaf het bayoke hotel in bangkok.Ik dacht dat het de 74 ste verdieping is.Al een paar keer daar gegeten maar vond het de laatste keer minder terwijl het best prijzig is voor thaise begrippen.Maar het uitzicht ove bangkok is prachtig. Je moet het beslist eens doen als je er bent.

  • Christina zegt op

   Ja, in zeer korte tijd 350 baht duurder geworden. Betaalde met Kerst 650 baht inclusief fris drank.
   In juni 1000 baht en geen fris drank moest apart betaald worden.
   Dat vind ik een flinke verhoging en altijd weer hommeles voor een taxi terug naar hotel.

 4. jan nagelhout zegt op

  hallo, sander…

  ach valt wel mee, voor Thailand begrippen is het erg duur voor een Westerling niet
  Baiyoke Sky, volgens mij nog steeds de hoogste van Bangkok, hebben ze bovevin Buffet, redelijk eten, je meot het gewoon doen voor het uitzicht
  Prijs paar jaar terug rond de 1000 bath,,, ga je na 8 uur, in mijn herinnering, dan is het half geld.
  Mijd de drank, drink gewoon water, en alles blijft heel betaalbaar, uit de drank moet de winst komen…..

  • Christina zegt op

   Née het buffet is goedkoper en niet acholhoudende drankjes zijn vrij. Het eten van het buffet is zeer goed en ze maken ook veel dingen waar je bij staat. Let op wel tafel bij raam vragen.
   Fantastisch uitzicht als je de omgeving kent dan zie je het nu van grote hoogte.

 5. Paul zegt op

  Niet zo hoog (25 verdiepingen) maar prachtig m.n.avonduitzicht vanuit draaiend restaurant met redelijke prijzen is The Grand China Princess hotel op/bij Yaowarat in Chinatown Bangkok. http://www.grandchina.com/

 6. Elly zegt op

  Misschien ook wel leuk om te doen; Chatrium Riverside Hotel.
  Vanuit de 36ste verdieping heb je een prachtig uitzicht (zowel overdag als ’s avonds) over de rivier.
  Je kan op het balkon iets drinken en genieten maar ook heerlijk eten in het (chinees) restaurant, (ook ruim uitzicht) heel culinair maar niet goedkoop.
  Tip: Beneden aan de rivier eten, uitgebreid buffet en daarna naar verdieping 36 voor een drankje.
  Vooral in het weekend is het ’s avonds de moeite, mensen feesten op partyboten en tijdens feestdagen is er altijd wel vuurwerk.
  Bereikbaar: neem skytrain tot aan de rivier en elk kwartier kan je in de Chatriumboot naar het hotel.
  Het is een 10 minuten wandeling vanaf Asiatique, de avondmarkt.
  Leuk om te combineren.

 7. Eric zegt op

  BaiyokeTower , prachtig , ben er een drietal keren geweest , heb er ook verbleven in het lager liggend hotel, Maar zoals reeds hier gezegd vind ik het buffet nog wel een belevenis maar toch wat achteruitgaand in kwaliteit! Ook al is in onze normen dan 20 -22 € niet teveel, maar we zijn toch in Thailand ! Toch nog de moeite waard.

 8. ger hubbers zegt op

  In de Bayoke Tower met buffet voor de 4.keer geweest , nu in Mei speciaal voor mijn kleinzoon .

  We hebben weer genoten van het zeer uitgebreide buffet voor E 17,50 inclusief uitzichtplatform .

  Ik ging vooral voor de sashimi en mijn kleinzoon had zijn zinnen gezet op de voortreffelijke biefstukjes , á la

  minuut gegrild . Mijn echtgenote is wat moeilijker maar ook zij kwam aan haar trekken , keuze zat .

  Softdrinks zijn inclusief , eventjes zelf tappen .

 9. Kees kadee zegt op

  Ja het Bayoke is top ik ga er vaak eten en verder in de buurt de winkels in en een terras pakken.

 10. Koen Olie zegt op

  De Vertigo Bar is een must, diverse malen daar geweest, aanrader.
  Men is ook klant vriendelijk, kom je aan op slippers, dan krijg je een paar sokken!
  LeBua daarentegen is dat absoluut niet…
  Bayoke…, kwaliteit buffet is hoogst matig, uitzicht vanachter een soort hek werk, plus ladingen toeristen.

 11. Fransamsterdam zegt op

  In oktober 2014 twee nachten verbleven in het Baiyoke Sky Hotel, op de 55e verdieping, kamer 5511, die zit bovenin het ‘gouden driehoekje’ dat je op foto’s wel kunt zien. Een ‘uitgebouwde serre’ met aan drie zijden ramen van de vloer tot het plafond. Absoluut geweldig voor 4000 Baht per nacht.
  Wat me destijds opviel, was dat de uitbundige verlichting van de omliggende gebouwen al rond 21.00 uur grotendeels wordt uitgeschakeld. Een extra reden om de skybars al tegen zonsondergang te bezoeken.

 12. Paul Schiphol zegt op

  Nu 3 weken geleden een bezoek gebracht aan “The Long Table” schitterend uitzicht, alleen beduidend minder hoog dan de andere genoemde locaties met het restaurant en buitenterras op de 25e etage. (is ca. op halve hoogte van het gebouw). Makkelijk te bereiken; Sky Train halte Asoke. Voor Thaise standaard best prijzig, met wat drankjes op het buitenterras en een meer dan uitstekend alá card, 5 gangen diner binnen, incl. een flesje wijn, voor twee personen, omgerekend € 165,00 betaald. Hiervoor kregen wij dan wel van 19:00 tot 24:00 uur, niet alleen uitstekend eten, maar ook een aangenaam prettige bediening.

 13. Fransamsterdam zegt op

  Baiyoke Sky Hotel Kamer 5511 + uitzicht vanaf die kamer.
  .
  https://goo.gl/photos/bKYHzVSzJiZiqkXd8
  .

 14. Sir Charles zegt op

  Mooi uitzicht heb je ook vanuit het reuzenrad ‘Bangkok eye’ in het winkelcentrum Asiatique aan de rivier. Leuk om te doen.

 15. Aschwin zegt op

  Afgelopen december bij de Octave rooftop bar geweest op de 49e verdieping van het Marriott Hotel Sukhumvit soi 57. Van 17.00 tot 19.00 uur Happy Hour buy 1 and get 1 free, 2 Mojito voor 370 Baht. Heerlijk sfeertje met lekker muziekje en een prachtig uitzicht.

 16. J.H. zegt op

  Centara Grand central world, Red Sky Bar. Midden in het centrum………ook best leuk.

 17. fernand zegt op

  beste Rob Jij zegt G hotel aan d e silom road,bedoel je de Pullman G hotel???

 18. Frank zegt op

  Wat ook een aanrader is:

  SkyView 360 restaurant.
  Op de 25e verdieping van het Grand China Hotel in China Town.
  Fantastisch uitzicht, draait in 2 h, helemaal rond

  De prijzen van het eten zijn meer dan redelijk.
  Pas op voor drank -> uitzonderlijk duur

 19. John zegt op

  Ben onlangs nog in Baiyoke geweest en ja, het buffet genomen. Heb een Thai de kaartje laten halen en betaalde slechts 650 Baht ipv de 1000 voor Falang. Wie niet slim is…

 20. Hub Ogg zegt op

  Ik ben al diverse keren in de Lebua bar geweest. Een adembenemend uitzicht.
  De kwaliteit van de drank is echter belabberd. Het bier is er niet te drinken. Eerder werd er Peroni geschonken, een uitstekend bier maar tegenwoordig?

 21. Lydia zegt op

  Tip. Boek de laatste nacht in Bayoke Sky. Je hebt een heel grote kamer met uitzicht. En onbeperkt naar de draaiende uitzichttoren. Wij gingen op verschillende tijdstippen, overdag en als het donker.was genieten van het uitzicht. En een uitgebreid ontbijtbuffet. Een mooie beleving. En van daaruit met de trein naar het vliegveld.

 22. Jan zegt op

  Ben eens met mijn geliefde in Lebua gaan eten, wist toen niet dat het een 2-sterren restaurant was, na het eten wel, 400 eurotjes alles incluis,zelfs de verhuis naar binnen bij een regenbui.
  Heb er geen spijt van gehad, eten, dranken,service en locatie waren top.

 23. JAck zegt op

  De Mahanakhon Tower: mooie locatie, waanzinnig uitzicht, betaalbaar. Naast Chong Nonsi BTS, Silom.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website