Het nachtleven in Bangkok is wereldberoemd en staat bekend als wild en krankzinnig. Natuurlijk kennen we de beruchte uitgaansplekken voor volwassenen maar dat is slechts een deel van het nachtleven. Uitgaan in Bangkok kan je vergelijken met het nachtleven in hippe steden in Europa: trendy clubs met DJ’s, sfeervolle dakterrassen, hippe cocktailbars en nog veel meer vertier, kleuren de nacht in de zwoele hoofdstad.

Bekende uitgaansgebieden voor toeristen zijn ongetwijfeld Khao San Road en Rambuttri Alley. Hier gaan toeristen zich, vol overgave, te buiten aan drank en muziek. De bekende buckets (emmers met alcohol mixjes) vinden hier gretig aftrek. Voor luide pop- en dansmuziek ga je naar de Brick Bar, Mulligans Irish Bar en Molly 31st. Leuk als je de drukte wilt opzoeken en westerse toeristen wilt ontmoeten.

Jonge (Thaise) feestvierders gaan massaal naar de Royal City Avenue (RCA), daar tref je een lange rij met trendy clubs nabij Rama 9 Road. Je vindt hier internationale DJ’s, live muziek van lokale bands, maar ook liveconcerten en uitbundige feesten. Route 66 en Slim moet je zeker bezoeken als je een hippe club zoekt.

Sukhumvit Road biedt je een meer divers aanbod aan uitgaansgelegenheden. De meeste bars concentreren zich in de drukke gebieden nabij de BTS Skytrain en MRT metro stations. Sukumvit Soi 11 springt er uit dankzij de vele restaurants, bars en clubs.

Nana (Sukhumvit Soi 3) en Soi Cowboy (Asoke Kruising) liggen ook in dit gebied en zijn bekende “Red Light” districten. Hier kom je niet alleen dames van lichte zeden tegen, je kan er ook genieten van live muziek. Zoals bij Hillary Bar 2 (bij Nana), daar bruist het van de energie en de bar staat garant voor uitstekend muziekvermaak. Iedere avond treedt er een liveband op.

Ga ook eens kijken bij Check Inn 99 aan Sukhumvit Road (tegenover het Landmark Hotel). Deze originele Bangkok Cabaret Bar en restaurant dateert zelfs uit de jaren ’60 en is daarmee de oudste bar en nachtclub in Bangkok. Je kan  er genieten van de fameuze Filipijnse band “Music of the Heart”. De meer dan uitstekende coverband speelt golden oldies, moderne hits, dansmuziek en maakt vooral veel plezier.

De favoriete bestemmingen van de locals vind je rond het gebied van Thonglor (Sukhumvit Soi 55) en Ekkamai (Sukhumvit Soi 63). In deze gebieden staan niet alleen veel luxueuze appartementencomplexen, er zijn hier ook vele goede restaurants, wijnbars en nachtclubs. Nanglen & Escobar, Funky Villa & Demo, Bottom Up en Octave Rooftop Bar zijn de favoriete uitgaansplekken onder de locals.

Silom Road is tevens een populaire plek voor een drankje. Patpong wordt gezien als een ‘gay-friendly’ uitgaansgebied maar het draait voornamelijk om prostitutie.

Wereldberoemde dakterrassen in Silom zijn: de Skybar @ Lebua State Tower of Cloud 47. Wel prijzig maar je kan er met een drankje genieten van een weergaloos uitzicht op Bangkok by night.

Ga niet te laat op pad, veel uitgaansgelegenheden in Bangkok moeten om 2.00 uur sluiten. Maar als de pubs en clubs sluiten kan je, net als de locals, nog even nagenieten bij een streedfood kraampje van een overheerlijk Thais gerecht.

14 reacties op “Uitgaan in Bangkok: Wild en krankzinnig!”

 1. cor zegt op

  wij zijn vorig jaar in de bangkok beat geweest is in soi 7 ook daar is live muziek en wij vonden het geweldig leuk en gezellig.

  • willem zegt op

   Helaas. Bangkok beat is gesloten.

  • Neushoorn zegt op

   Ik denk dat het soi 7/1 geweest is dan. Club heet Bangkok Beat. In soi 7 ligt German Beer Garden, maar daar bij mijn weten geen live muziek.

 2. cor zegt op

  soi 7 is in sukhumvit

 3. Ben zegt op

  Checkin 99 is verhuist en zit nu in suk soi 11, boven Zak’s winebar. Nana nightlife vindt je in soi 4, soi 3 is “little Arab” met z’n vele midden oosten restaurants.

 4. willem zegt op

  Check inn 99 is sinds enklele maanden verhuisd naar sukumvit soi 11. http://checkinn99.com/

 5. robert vereecke zegt op

  Volgens mij is Check Inn 99 gesloten sinds meer dan 1 jaar. De bekende Philippijnse band zou opgesplitst zijn en enkele muzikanten spelen nu in een disco op Sukhumvit 11.
  Een minder bekende dag- en nachtactiviteit zijn de talrijke “soapy massage salons” voornamelijk in de wijk Rachada. Als je s’nachts rondrijdt zie je de weelderige verlichtingen van soms reuze entertainment-complexen die als paleizen uit de grond schieten. Wie gaat er eens op stap om hier een mooie reportage over te schrijven in verschillende épisodes. Ik wil wel maar mijn budget is ontoereikbaar….

 6. Alexander zegt op

  Bangkok Beats is nu gesloten en vervangen door een opnieuw-opgezet New Wave (poolbar Soi 5)

 7. jozef zegt op

  Beste ,

  in NANA PLAZA the cheapest bar , geen opdringerige vrouwen enkel een goed drankje met uitzicht over heel de plaza , recht over spanky’s .

  Kaosan road wegblijven !! marginale toestanden en oplichterij !

 8. bakero zegt op

  vergeet Above 11 (Sukhumvit Soi 11) niet te vermelden bij leuke sky bars: mooi uitzicht, heel toegankelijk. Niet zo prestigieus en duur en als Lebua maar wel heel gezellig. Later op de avond wordt er ook gedanst.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Baiyoke Sky Tower is denk ik de meest ’toegankelijke’ Sky Bar, qua prijs en kledingvoorschriften.
  Kun je leuk combineren met de kledingmarkt rondom daar, dan wil je nooit van je leven nog kleding zien. 🙂
  Beste tijd voor de Sky bars is vóór 21.00, dan gaat de meeste ‘feestverlichting’ op de omliggende gebouwen uit.

 10. Maurice zegt op

  Discotheek Ca La Vi Bangkok(Voorheen Ku De Ta) is zeker te vermelden waard. Bij Sathorn op de 39ste verdieping met veel Internationale dj’s. Veel expats en de wat rijkere Thai komen er, helaas ook terug te vinden in de entree- en drankprijzen.

 11. Huub zegt op

  Ik verblijf regelmatig tussen Suk 3 en Asok en heb de meeste gelegenheden rondom KSR en Siam ook wel een keer bezocht. Er is een zeer breed aanbod aan uitgaansleven en voor eenieder wel wat te vinden van cheap beer tot classy roofclubs. Wat ik me sinds de ´gebeurtenissen´ van 2014 regelmatig afvraag is waar de legertop naartoe wil met dit (volgens mij prima) recreatie imago. Zo heb ik zelf al een keer mogen meemaken hoe (militaire?) politie een niet nader te noemen sports bar hermetisch afsloot en alle aanwezigen twee uur moesten wachten om ´gechecked´ te worden. Er werd geen drank meer geschonken en de toiletten werden bewaakt. Telefoons en cameras moesten uit maar de aanwezigen werden wel allemaal gefilmd. Gelukkig had ik mijn paspoort op zak want een kopie (dat ik normaal zou meenemen bij het stappen) werd niet geaccepteerd en beboet (direct te betalen!). Ik kwam op Youtube volgende tegen van exact dezelfde situatie maar dan meer recent in de Climax club op Suk 11 https://youtu.be/3wcMDdHMKt8?t=15m9s . Ik vond de ervaring zeer sfeerbederfend en voelde me ergens ook bedreigd, een gevoel dat ik nog nooit eerder had in BKK. Maw men kan de hipste clubs neerzetten en hele straten verkopen als uitgaanswalhalla, dit soort acties doen ernstig afbreuk aan een gastvrij gevoel. NIet zo slim want er zijn nog talloze andere plekken zowel in als buiten Thailand waar ik wel ongestoord mijn centjes kan uitgeven aan een Pitcher.

 12. Jack G. zegt op

  Er is inderdaad een breed aanbod. Veel debutanten of Thailandoverwegers denken dat er alleen bierbarretjes met servicedames zijn voor alleenstaande mannen. Er is inderdaad meer. Ik vermaak me er prima. Op Zondag sluiten nogal wat zaken nog eerder dan 2.00. Dan is middernacht vaak sluitingstijd. Wat wel opvalt is dat in Thailand de zaken regelmatig van eigenaar verwisselen of verhuizen. Een reisgids waarmee vele Thailandgangers in de hand lopen geeft je vaak oude info.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website