Bangkok heeft een uitgaansleven van wereldfaam, het nachtleven in de hoofdstad van Thailand is modern, gevarieerd en uitbundig. Mocht je denken dat het alleen gaat om smoezelige bars dan is dat een misverstand. Bangkok kan zich meten met alle andere grote wereldsteden op het gebied van uitgaan en nachtelijk vertier.

Naast toprestaurants, rooftopbars, megabioscopen, theaters, poolbars, jazzclubs en vele trendy cafe’s, zal je er ook clubs en discotheken tegenkomen die je alleen in Londen of New York zou verwachten.

Stappen in Bangkok, waar moet je zijn?

Het uitgaansgebied in Bangkok waar veel Thai maar ook wel toeristen komen is RCA (Royal City Avenue). Je hebt hier een ruime keus uit discotheken en bars zoals Slim & Flix en Route 66.

Toeristen betalen hier entree en de Thai mogen gratis naar binnen. Het entree bedrag is vaak gelijk aan de prijs van twee drankjes en bij binnenkomst krijg je… twee gratis drankjes. Of een flinke korting op een fles sterke drank.

Je kunt van hieruit een taxi nemen naar Club NarZ. Een geweldig mooie discotheek met voornamelijk Thai en paar verdwaalde toeristen. Af en toe zijn hier première feesten van films, thema-avonden of treden er internationale DJ’s op (bijvoorbeeld Carl Cox). Deze club kom laat op gang dus het advies is om hier je stapavond af te sluiten.

Uitgaan in Bangkok

Uitgaan tussen de Thai

Wil je uitgaan tussen de Thai dan moet je naar Demo, Safehouse, Nanglen of Escobar. Allen gelegen in de wijk Thonglor (Sukhumvit Soi 55). Deze clubs zijn geliefd onder de rijkere en moderne jeugd van Bangkok.

Je kunt natuurlijk ook prima uitgaan bij Sukhumvit Soi 11, daar vindt je een mengelmoes van bars, clubs en restaurants. Onze tip: Q Bar, Levels en Above Eleven. Een drankje op straat, besteld in een gepimpt VW busje met harde muziek kan natuurlijk ook.

Voor al deze gelegenheden geldt wel dat je er in ieder geval netjes (casual) gekleed moet gaan. Geen teenslippers, sandalen, korte broeken of andere strandkleding. Wil je dat wel en jezelf goedkoop te buiten gaan aan Bacchus dan moet je naar Khao San Road. Je kunt hier 24 uur per dag helemaal je gang gaan tussen andere toeristen waaronder veel backpackers.

Tip: koop een fles

Ga je met meerdere personen op stap? Dan is het voordeliger om in een club een fles sterke drank en bijvoorbeeld een fles cola te bestellen, zodat je zelf kunt mixen. Je hoeft een grote fles whisky niet eerst op te drinken als je ook ergens anders wilt kijken. In Bangkok bestaat vaak de mogelijkheid om je fles in bewaring te geven, zodat je er later verder mee kunt gaan. Wanneer je naar andere club wilt maak je duidelijk dat je vertrekt. De medewerker van de club markeert op de fles waar je bent gebleven, nummert de fles en geeft jou een kaartje met het nummer en een indicatie van de hoeveelheid drank in de fles. Wanneer je terugkomt geef je het kaartje af en kan je verder waar je gebleven bent. Handig!

Veel uitgaansplezier in Bangkok! (met dank aan Bas)

Video uitgaan in Bangkok

Hieronder zie je een impressie Slim & Flix RCA:

[youtube]http://youtu.be/KNt_xqAYc20[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Uitgaan in Bangkok (video)”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Ja en om 2.00 uur is de gezelligheid over in Bangkok sinds de militaire machtsovername. Ik hoop dat dit binnenkort ook weer eens wordt aangepast. Om 0.00 uur wordt het pas druk in de grotere discotheken en om 2.00 uur is het dan weer over, dat is toch jammer. Pattaya kun je wel gewoon uit tot in de vroege ochtenduren.

 2. RobM zegt op

  Jan heeft gelijk,het is een drama in BKK sinds de militairen het voor het zeggen hebben.Het lijkt erop dat de heren 50 jaar terug in de tijd willen. Dit zorgt er niet voor dat de tourist zich erg welkom voelt.

  • Cornelis zegt op

   ‘Het is een drama in Bangkok sinds………..etc.’ lijkt me toch sterk overdreven, RobM. Ik ben er begin deze maand negen dagen geweest en ik heb absoluut niets gemerkt van maatregelen waardoor ik me minder welkom zou hebben gevoeld – tenzij de vaststelling dat de voetpaden langs de Sukhumvit Road overdag plotseling een stuk breder blijken te zijn dan vroeger als negatief moet worden aangemerkt. Over de eventuele verschillen na 02.00u ‘s nachts kan ik niet meepraten, maar ik zal toch niet de enige toerist zijn die niet de hele nacht ‘doorhaalt’?
   Overigens wil ik hier niet het militaire regime mee goedpraten, integendeel, ik heb daar juist heel veel bezwaar tegen.

   • RobM zegt op

    Cornelis,dan nodig ik je uit om vanavond of morgenavond of volgende week op een avond is een rondje te maken op Khaosan Road rond middernacht,dan zie je wat ik bedoel. En dat geldt helaas niet alleen voor Khaosan Road moet ik helaas toegeven..

    • Cornelis zegt op

     Rob, helaas zit ik sinds zaterdagavond weer in NL, dus kan ik op je vriendelijke uitnodiging niet ingaan. Ik trek overigens niet in twijfel dat het op bepaalde uren/bepaalde plaatsen rustiger zou zijn geworden – mijn reactie betrof het niets merken van maatregelen die mij minder welkom deden voelen. Ongetwijfeld is dat deels persoonlijk en hangt dat ook af van de wijze waarop de toerist zijn verblijf invult.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website