Wie wil genieten van de Belgische keuken, kan terecht bij Belga Rooftop Bar en Brasserie van het Sofitel Sukhumvit in Bangkok. De Belgische chef heeft meer in zijn mars dan friet, wafels, bier en chocolade, waar onze zuiderburen het meest bekend om staan. Het nieuwe menu, gecreëerd door hotel executive chef Nicolas Basset, focust zich op seizoensgebonden overheerlijke Belgische ingrediënten.

Toch zijn de kenmerkende mosselen met friet hier ook erg goed, maar probeer vooral de crab and endive bites (390 baht). Een mix van Thaise krab met witlof. De krab is gemarineerd met een beetje chili, gember, koriander en sjalotten, geserveerd met een avocado-mayonaise. Licht, verfrissend en een goede manier om de maaltijd mee te beginnen, schrijft Nianne-Lynn Hendricks in Rooftop dining.

Zeker een aanrader is de Vlaamse preiquiche met truffel (390 baht), gevuld met champignons, spek, een beetje truffel en gegarneerd met Brillat-Savarin-kaas, een van de favoriete kazen van chef Basset.

Een quiche in Vlaamse stijl is meestal prei en aardappel, en soms spek, voor het geval je je afvraagt ​​wat de quiche Vlaams maakt. In dit geval is de quiche besprenkeld met Belga’s kenmerkende vinaigrette, die ingrediënten als knoflook en honing bevat en frisse zoetzure smaken heeft. Samen met de kaas voegt het een beetje zout toe aan het gerecht. Een heerlijke en geslaagde combinatie!

“We hebben een aantal brainstormsessies gehad bij het kiezen van dit menu”, zegt chef Basset. “We moeten rekening houden met wat de lokale bevolking lekker vindt, dus ons nieuwe menu heeft veel zeevruchten, maar blijft bij het karakter van Belga en Belgisch eten. Zo is de witlof vers, knapperig en heel Belgisch. De blauwe zwemkrab is Thais, dus dat is een mooie mix.”.

Meer lezen? Ga naar: Rooftop dining – https://www.bangkokpost.com/life/social-and-lifestyle/2328343/rooftop-dining

Bron: Bangkokpost

3 reacties op “Rooftop diner in Bangkok: Genieten van Belgische gastronomie”

  1. Lung addie zegt op

    Ik wil hier wel opmerken dat ‘Endive Bites’ geen ‘Andijvie’ is. Endive bites zijn ‘WITLOOF’ wat in het Frans vertaald wordt als “des endives’. Andijvie heeft een paar verschillende vormen waarvan een heel gekende de ‘krulandijvie’ is. De manier van telen is ook totaal anders dan bij witloof. Andijvie behoort tot de familie van de salades, net zoals de ‘chinese kool’ waar andijve veel mee gemeen heeft.
    Vlaamse locale namen voor witloof zijn: chicorei – bitter wortelen

    • Bedankt voor de toelichting, aangepast in de tekst.

  2. Jos Breesch zegt op

    Mag ik misschien ook even opmerken dat de chef wel degelijk een bijkomende opleiding in België heeft genoten, maar zeker geen Belgische chef is. Als ik het mij goed herinner is hij van Scandinavische afkomst. Er is daar trouwens geen enkele Belg tewerkgesteld. Wat zeker niet afdoet aan de hoge kwaliteit van de met liefde gebrachte gerechten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website