Nieuwsgierig geworden door het verslag van Lex over Klein Vlaanderen besloten mijn vrouw en ik op 4 januari 2109 eens een kijkje te gaan nemen op het nieuwe adres. Tenslotte hadden we de nodige keren heerlijk gegeten op de Second Road.

Nou was het voor ons echt niet moeilijk te vinden, want als je bij de Belgische Dre’s bar op Soi Buakhao rechts naar buiten stapt, dan loop je na 10 meter het, overigens doodlopende, straatje in.

Een kennis van ons had eerder verbleven bij Malee 3, dus we wisten waar dat lag. Ongeveer 50 meter links vóór Klein Vlaanderen, dat bijna aan het einde aan de rechterkant ligt. En we moeten Lex gelijk geven, de naam Malee in het oranje gedeelte was echt niet meer te lezen. We wisten uit het verleden waar het moest staan op dat uithangbord. Het enige dat wel duidelijk overkwam was het, inmiddels in het zwarte getoonde, cijfer 3, maar dan de 3 vóór het woord Russian.

Mijn vrouw en ik gingen rond 19:00 uur eens kijken. Helaas, geen enkele klant. Een beetje reuring mag wel van ons, dus we besloten later nog eens te kijken, even terug naar Dre’s bar. Om 20:30 uur opnieuw naar Klein Vlaanderen, waar ook de reuring inmiddels nog geen tafel had geboekt. Twee man zaten aan de bar en één aan een tafeltje. Nee, dat hapt en stapt niet lekker naar binnen, dus we konden niet ervaren hoe de biefstuk van Lex smaakte. Maar we gaan het binnenkort zeker eens proberen, dan maar zonder reuring.

Ik hoop voor de eigenaar en zijn medewerk(st)ers dat deze avond een uitzondering was. Gelegen aan de Second Road liepen er dagelijks honderden potentiële klanten voorbij. En dan waren er nog de nodige mensen die er al jaren kwamen. Voorbijgangers zullen hier niet zijn, behalve die enkele Thai die zijn auto op het 15 meter verder gelegen parkeerterrein neerzet.

Overigens is niet alleen het adres gewijzigd, maar ook de naam, die is nu: NIEUW Vlaanderen.

Ingezonden door Joop

22 reacties op “Lezersinzending: Klein Vlaanderen in Pattaya heet nu Nieuw Vlaanderen”

 1. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  ‘Nieuw Vlaanderen’ is de vroegere ‘Mai Lu Si Bar’ van Charlie. Dat was een Belg en hij is overleden in oktober 2017.
  De huidige uitbater zou de broer van Peter zijn, die het vroegere Klein Vlaanderen op Second Road had. Tenminste dat heb ik eens vernomen. Dan is de naam Nieuw Vlaanderen snel gelinkt natuurlijk.

 2. Rob zegt op

  Het klopt dat de huidige zaakvoerder een broer is van Peter die vroeger Klein Vlaanderen uitbaatte. Overigens: je kan er heel goed eten, elk gerecht is heel goed verzorgd en lekker. Ook de kamers zijn tip top.
  En terzijde: als ik ergens ga eten, verkies ik een rustige plek boven een hoop herrie.

 3. Henk zegt op

  Ja ook geen wonder dat er geen reuring in de tent was ,als jullie in een keer een sprong in de toekomst maken van 90 jaar dan is dat ook moeilijk voorspelbaar .overigens wensen wij jullie een goed en gezond 2019 toe en ga een dezer dagen eens terug om te kijken of wellicht ook te eten

 4. Ed zegt op

  Geachte Heer Joop,
  Graag een reactive op een recensie die eigenlijk geen recensie is.
  – Nieuw Vlaanderen is niet het oude Klein Vlaanderen; wel familie: de beide uitbaters zijn broers.
  – De ligging is inderdaad afgelegen en we moeten het niet dan ook niet hebben van de honderden of duizenden toeristen langs de beach road. Dat resulteert automatisch ook in regelmatig kalme uren.
  – De ligging is bewust gekozen ivm de kamers die we verhuren. Binnen het jaar hebben we een tweede pand (twee huizen verder) erbij genomen om meer kamers te kunnen aanbieden. De rustige, maar toch centrale ligging is heel aangenaam voor de hotelgasten, wat dan ook resulteert in 100% bezetting van de kamers en een waardering van 9.1 op booking.com en 5 sterren op Tripadviser.
  – November was in die mate druk dat we in December een extra kok hebben aangenomen…..maar helaas is december en begin januari onder de verwachtingen gebleven inderdaad. Niet alleen bij Nieuw Vlaanderen, maar bij zowat alle horecazaken in Pattaya. Natuurlijk zijn er de vaste gevestigde waarden die door hun bekendheid en ligging altijd hun clienteel hebben.
  – Wij moeten het hebben van ons vaste clienteel, mensen die hier wonen of regelmatig voor langere tijd naar hier komen en de hotelgasten uiteraard.
  – Gelukkig aanvaardt bookin.com alleen recenties van mensen die effectief gelogeerd hebben in het hotel en niet voorbij gewandeld zijn en niet binnen zijn gekomen omdat het er verlaten uitzag.
  – Als jullie toevallig nog in Pattaya zijn op 13 januari (zondag aanstaande) dan zijn jullie van harte uitgenodigd op het 1-jarig bestaan van Nieuw Vlaanderen. Gratis buffet.

 5. Antoon zegt op

  Deze winter ben ik er een drietal keer geweest. Dit naar aanleiding van deze blog. Het eten was er heel verzorgd en heel lekker. Bovendien word je door de patroon extra gevraagd hoe je je steak precies bereid wenst. Een sterke aanrader. Bovendien ook een heel rustig kader, weg van de overdrukke en ongezonde (lucht) Soi Buakhao. Ik ga er zeker terug.

 6. Lunghan zegt op

  Beste Ed , bedankt voor de duidelijke toelichting , goed gedaan.
  Ik denk dat je in ieder geval veel expats hier nieuwschierig hebt gemaakt .Mij in ieder geval wel , kom zker een keer eten.

  • Ed zegt op

   Hoi Lunghan. Als je aanstaande zondag in de buurt bent…van harte welkom op het 1-jarig bestaan.

 7. Marcel Vandezande zegt op

  Ik ben er toevallig voor de eerste keer gaan eten op oudejaarsavond en ik heb er geen spijt van. De steak was inderdaad heel lekker en gebakken zoals gevraagd en de pepersaus was ook zoals het hoort, niet op zijn Thais, de kroketten waren ook heel lekker. Ook die avond was het rustig maar dat wil inderdaad niks zeggen. Mij zien ze daar zeker terug! Ook een aangenaam gesprek gehad met de eigenaar .

 8. wannee zegt op

  Oke ,ik kwam wel eens bij klein vlaanderen maar die was afgelopen jaar in een keer verdwenen.
  Maar heeft die Peter dan zelf geen nieuwe zaak geopend of is die terug naar Belgie?.
  Als ik volgende keer weer kom zal k er eens gaan eten

  • Ed zegt op

   Mijn broer Peter heeft zijn zaak verhuurd en is op pensioen in Pattaya nu.

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    Er is toch ook nog een derde broer die een zaak heeft (of had) dacht ik.

    • Ed zegt op

     Inderdaad. Swa heeft de Look Out Inn bar in Center Condo. Gratis pool en snooker en overheerlijke soepen. Vooral zijn kippesoep en goulash soep zijn populair.

     • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

      Ik heb beide leren kennen toen ze nog in Soi 1 zaten, inclusief de papegaai.
      Moet 94 geweest zijn denk ik.
      Swa kende ik persoonlijk niet zo goed, maar Pee wel. Wel lang geleden dat ik hem nog gezien heb.
      Ik kwam vroeger veel in Pattaya op verlof en ging regelmatig bij hem langs.
      Soi 1 misschien wat minder (was wat verder af), maar wel heel regelmatig sinds hij de zaak verhuisd had naar Second Road over het Lek Hotel. Later is hij dan vandaar verder verhuisd richting het kruispunt.

      Als ik nog eens in Pattaya langskom (wannneer ?) kom ik wel eens langs bij jullie. Ik ga ook altijd langs den Dré, dus dat is maar net de hoek om.
      Ik heb er trouwens nog enkele dagen een kamer gehad toen je voorganger, Charlie, nog leefde. Herinner mij alvast dat het ruime kamers waren.

      In ieder geval succes gewenst met de zaak. Ondertussen toch alweer een jaar lees ik.

      • Ed zegt op

       Bedankt en hopelijk tot ooit eens.

 9. Rob zegt op

  Ls,

  Leuke info, kom al lang in Pattaya, kon het niet. In februari zal ik zeker langskomen.
  Gr Rob

 10. Ed zegt op

  Van harte welkom.

 11. Bob zegt op

  zet het eens op een plattegrond alhier en op google. Ik kan het niet vinden (verblijf in Jomtien)

  • Ed zegt op

   Je kunt alle info vinden op de facebook pagina: Nieuw Vlaanderen Pattaya
   Het is vrij eenvoudig te vinden als je Soi Buakaow kent. Het straatje rechtover Pattaya City Hospital. Op beide hoeken vd straat is er een motorbike winkel.
   Malee 3 ligt in het begin vd straat links en Nieuw Vlaanderen op het einde vd straat rechts.
   Zondag avond 1-jarig bestaan met gratis doorlopend buffet.

 12. Joop zegt op

  Als mijn lezersinzending mocht leiden tot meer (reguliere) klanten, dan zou dat toch een mooi effect zijn, ook al omdat ik nu al toezeggingen constateer. Daarnaast proef ik een positief vooruitzicht door Ed. En natuurlijk is het heerlijk te constateren hoe er op Booking.com en Tripadvisor over Nieuw Vlaanderen wordt geschreven.

  Ik heb niet getracht een recensie te schrijven, we hebben er n.l. niet gegeten en/of gelogeerd, maar een constatering en een mening weer te geven.

  En terzijde: als ik ergens ga eten verkies ik “wat reuring” boven “een hoop herrie”.

  • Ed zegt op

   Dag Joop,
   Het was niet aangenaam om te lezen dat mijn zaak niet draait en velen delen deze mening. Ik heb vrij veel persoonlijke opmerkingen doorgestuurd gekregen. Leuk om te horen dat je het niet verkeerd bedoelde en ik ben zeer verheugd met de positieve commentaren die er volgden op je “constatering”. Zoals ik al eerder zei: zondag is het 1-jarig bestaan met gratis buffet. Van harte welkom.
   By the way: er wordt heel positief gesproken over mijn biefstuk…..ons stoofvlees is ook heel populair.
   Groeten,
   Ed

 13. Jac V zegt op

  Beste alle,

  ik heb in september/oktober 2018 een kamer gehuurd bij Nieuw Vlaanderen. En ik moet zeggen het ziet er top uit, mooie rustige kamers dicht bij het centrum.
  de kamers zijn voorzien van alle gemakken zoals waterkoker, koelkast met vriesvak,2x ventilator, airco, tv, zithoek, 2 persoon bed, ruime badkamer, kledingkast, magnetron(op aanvraag), balkon met 2 stoelen en tafel, kluisje en dagelijkse schoonmaak, dagelijks schone handdoeken en wekelijks schoon beddengoed.

  echt een aanrader, ik heb voor mij volgende vakantie hier al geboekt.

  Ga zo door Ed je hebt een prima B&B.

  groeten Jac V

  • Ed zegt op

   Bedankt Jac. Je kamer is ondertussen weer gereserveerd en we kijken ernaar uit om je weer te zien. Groeten, Ed


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website