Toerisme Thailand in de problemen

Thailand betaalt een hoge prijs voor de politieke onrust in het land. De toeristensector zal dit jaar 100 miljard baht aan gemiste inkomsten moeten afboeken.

Thailand hoopt nog op 12 miljoen toeristen

Het aantal toeristen dat Thailand zal bezoeken, is naar beneden bijgesteld. Thailand hoopt nog dit jaar in totaal uit te komen op 12 miljoen toeristen. Eerdere ramingen gingen uit van tussen de 12,7 en 14.1 miljoen buitenlandse gasten.

Aankomsten op Suvarnabhumi Airport sterk gedaald

Vooral op de nationale luchthaven even buiten Bangkok is de terugval goed te merken. Dagelijks komen er nog maar 20.000 toeristen aan op Suvarnabhumi Airport, normaal gesproken zijn dat er 30.000.

Thaise toeristische bedrijven gaan failliet

Veel bedrijven die leven van het toerisme kunnen het hoofd niet meer boven water houden en gaan failliet. Kongkrit Hiranyakit, de voorzitter van de Raad van Toerisme in Thailand, verklaarde dat het politiek geweld niet alleen buitenlandse toeristen afschrikt, maar ook een gevoelige klap heeft toegebracht aan het binnenlandse toerisme.

Het toerisme in Thailand was nog herstellende van de bezetting van Suvarnabhumi Airport, eind november 2008, door de Geelhemden

In 2009, trok Thailand nog 14,1 miljoen buitenlandse reizigers, een daling van 3% ten opzichte de 4,6 miljoen in 2008.

.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise toeristenindustrie krijgt harde klappen”

 1. HansNL zegt op

  Het is een voortgaand sprookje dat de binnenlandse onlusten, als enige lijkt het wel, de oorzaak zijn van de vermindering van de toeristenstroom.
  Ongetwijfeld speelt het politiek gekrakeel mee, maar vergeet vooral ook niet de internationale financieele crisis, die ervoor zorgt dat veel “farang”, de per hoofd meest spenderende toerist in Thailand, even een afwachtende houding aanneemt.
  Of, en dat is wel een fraaie, tot de ontdekking gekomen is dat Thailand bijlange na niet (meer) het “beloofde” land is voor de toerist.
  Corruptie, scams, afleggerij, farangprijzen, bedriegerij en geldwolverij, om er maar een paar te noemen, zijn eveneens debet aan de verminderde reislust naar het land van de glimlach.
  Of is het wellicht het land van de grimlach, of zelfs het land van de grijns?
  Helaas, zoals velen, heeft de Thai vaak last van korte termijn denken, immers 1000 baht in de hand is beter als elke maand 250 baht.
  Komt daarbij het vermogen van veel Thais om het te presteren zich in twee voeten tegelijk te schieten, het oneindig aantal toeristen die van balkons vallen, en de houding van diverse functionarissen om expats en toeristen te behandelen als lastige luizen, dan wordt het beeld van de verminderde toeristenstroom duidelijker.
  Jammer dat deze vermindering hoofdzakelijk betekent dat de financieel minder bedeelden daar de grootste dupe van zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website