Arts in Thailand

door Hans Bos

Thailand is op gebied van gezondheid één van de meest veilige bestemmingen in Azië.  Toch moeten toeristen uit Westerse landen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om weer veilig thuis te komen.

Volgens Ramanpal Singh en Michael Morton, beide als arts verbonden aan de Travel Medicine Clinic van het Bangkok Hospital is ook op reis voorkomen beter dan genezen, zo bleek onlangs bij hun voordracht.

Dr. Ramanpal liet achtereenvolgens hepatitis A en B, gele koorts, dengue (knokkelkoorts), malaria, buiktyfus en hondsdolheid de revue passeren, waarbij van groter belang is welke activiteiten de reiziger ontplooit dan de regio die hij bezoekt. Dengue  is overal ter wereld sterk in opmars. Tegen de ziekte is nog geen vaccinatie mogelijk, dus ‘oppassen voor muggen’ luidt het devies. Hondsdolheid is een probleem in Thailand als gevolg van het grote aantal zwerfhonden.  Overigens merkte dr. Ramanpal op dat het aantal ongelukken onder buitenlandse gasten groter is dan het aantal ziektegevallen. Met name duiken en bromfietsen vormen belangrijke bronnen van gevaar. En: als je maar lang genoeg blijft, word je vanzelf resistent.

Dr. Morton pleitte voor veelvuldig gebruik van de magnetron, omdat deze bacteriën in kleding doodt. Hij brak een lans voor Thailand vanwege de goede gezondheidszorg, de Engelssprekende artsen, het gebruik van de modernste technologie en de liefdevolle verzorging.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand is veilig, maar toch…”

  1. lex zegt op

    Het is reclame van Dr. Morton, maar over de goede gezondheidszorg ben ik het helemaal met hem eens, ik 2 x een week in 4 maanden in Bangkok hospital gelegen, de doktoren waren meer dan bekwaam, de verzorging/verpleging uitmuntend en inderdaad de verpleegsters/verzorgsters zijn liefdevol maar ook uiterst bazig op een positieve manier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website