Thailand Top 10 bestemmingen 2013

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: , , ,
25 mei 2013

Tripadvisor kwam deze week met diverse ranglijsten van reizigers voor de prestigieuze Traveller’s Choise Award 2013. Thailand en vooral Bangkok scoorden op alle fronten goede cijfers.

De ranglijst wordt samengesteld op basis van inzichten uit de beoordelingen van miljoenen reizigers, wereldwijd.

Bangkok, beste bestemming in Azië

Bangkok is door de bezoekers van TripAdvisor gekozen tot beste bestemming in Azië. Op de lijst van de beste bestemmingen ter wereld in 2013 kreeg Bangkok een 13e plek. Daarmee laat Bangkok andere populaire toeristische hotspots zoals Cambodja’s Siem Reap achter zich.

Over Bangkok schrijft Tripadvisor: “Gouden paleizen, drijvende markten, verheven porseleinen torens… ben ik in een sprookje terecht gekomen? Bijna. Je bent in Bangkok. De hoofdstad van Thailand is verdeeld in 50 unieke wijken. Bezoek Pratunam of Siam Square voor een dagje shoppen en kom daarna bij in de Europees getinte tuinen van Dusit. Thon Buri huisvest de ontzagwekkende Wat Arun-tempel en in Phra Nakhon bevindt zich de Wat Pho-tempel van de liggende Boeddha. Geniet bij een eettentje van heerlijke plakrijst met mango en bezoek het vergulde koninklijke Paleis.”

Chiang Mai

Op de lijst van beste bestemmingen in Azië, staat Chiang Mai op een niet onverdienstelijke zesde plaats. Kijken we naar de beste bestemmingen ter wereld dan zijn we Chiang Mai op de 24-ste plek.

Top 10 bestemmingen in Thailand

Tripadvisor geeft ook een lijst met de 10 beste bestemmingen in Thailand. Het is niet verrassend dat vooral de strandbestemmingen in het zuiden van Thailand goed scoren.

De volledige top 10 van beste bestemmingen in Thailand:

 1. Bangkok
 2. Chiang Mai
 3. Krabi
 4. Pattaya
 5. Phuket Patong
 6. Hua Hin
 7. Phuket Town
 8. Phang Nga Khao Lak
 9. Phuket Karon
 10. Koh Samui Bophut

TripAdvisor en de Travelers Choice Awards zijn voor vele toeristen een inspiratiebron bij het plannen van een vakantie.

Top 25 Travellers ‘Chioce bestemmingen in 2013

Opmerking: (+ / – geeft de verandering in de rangschikking aan t.o.v. vorig jaar. Nul is geen verandering en new is nieuw in de top 25).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand Top 10 bestemmingen 2013”

 1. egon zegt op

  Zelden heb ik zulke onzin gelezen.De beschrijving van BKK deed mij in lachen uitbarsten.De 10 beste bestemmingen?Blijkbaar hebben de kiezers niet verder gekeken dan hun neus lang is.

  • Rob V. zegt op

   Mag ik met je mee lachen? Bangkok op 1 voor heel azië en phuket, pattaya etc. in de top voor locaties in Thailand? 555 Zeker een vragenlijstje geweest met een beperkt aantal keuze mogelijkheden geweest, Al zit er ook een verschil tussen “populairste” en “beste” plaatsen. Een druk bezochte en dus populaire plaats kan natuurlijk een echte tourist trap zijn. Thailand is mooi, Khrungthep heeft zijn mooie plekjes , in Pattaya of Pkuket zou ik nog niet dood gevonden willen worden, maar de echt mooie plaatsen zijn natuurlijk niet de wel bekende tourist traps. Dan zou ik eerder voor Ayyutaya, Chiang Mairn Chiang Rai kiezen als je je beperkt tot grotere steden. Het mooiste zijn natuurlijk kleinere plaatsen, gewoon op de bonnefooi door een land reizen. Zo hebbrn Amsterdam en Den Haag best wat aardige locaties, maar ald je echt wilt genieten zou ik persoonlijk niet in de grote steden blojven hangen. Nee dan tour je door het Nederlandse natuurschoon. Of zijn veel mensen verknocht aan een 4 sterren all inclusief hotel in het centrum van een wereldstad of geore badplaatst?? Zou ook kunnen. Achja, dan blijft het was rustiger in de binnenlanden… Positief blijven denken. 😀


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website