Australië is de best gewaardeerde ‘overall’ verre reisbestemming van Nederlandse reisliefhebbers, op de voet gevolgd door Indonesië en Thailand. Dit blijkt uit uitgebreide reviews van meer dan 1200 reisliefhebbers op de reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl. De top 5 best beoordeelde verre reislanden wordt gecompleteerd door Zuid-Afrika en Sri Lanka.

Thailand

Australië scoort gemiddeld een 8,8 en wordt geroemd om zijn ‘immense variatie’ en het ‘ultieme gevoel van vrijheid’ dat reizen er geeft. De hoogste deelscores zijn voor de aspecten Natuur (9,4), Gastvrijheid (9,1) en Stranden (9,0). Runner-ups zijn Indonesië en Thailand met een gemiddelde van 8,7. Indonesië is geliefd om zijn ‘ontzettend vriendelijke mensen’ en biedt ‘voor elk wat wils’. Het land scoort vooral hoog op Cultuur & Bezienswaardigheden (8,9) en Gastvrijheid (8,8). Thailand wordt vooral geprezen om de ‘ultieme backpacksfeer’, ‘makkelijke bereisbaarheid’, ‘prachtige stranden’ (8,8 als deelcijfer) en het ‘heerlijke eten’ (8,9).

Zuid-Afrika onverminderd populair; Sri Lanka in de lift

Op het platform laten reizigers met een persoonlijk profiel uitgebreide kwalitatieve reviews achter over bezochte landen. Zij geven hierbij cijfers voor de deelaspecten Cultuur & Bezienswaardigheden, Gastvrijheid, Natuur, Eten en Stranden. De verschillen aan de top zijn klein. All-time-favourite Zuid-Afrika scoort eveneens een 8,7 gemiddeld, maar is minder vaak gereviewd. Zuid-Afrika heeft de hoge score vooral te danken aan zijn ‘adembenemende natuur’ (9,6) die je ‘met eigen huurauto goed kunt ontdekken’. Opvallend is de positie van Sri Lanka in de top-5, met eveneens een 8,7. “Tot en met 2009 woedde er nog een burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen, maar inmiddels staat het land weer volop op de reizigersradar”, zegt Keuning. ‘Enorm afwisselend en makkelijk begaanbaar met kleine afstanden’, is een beeld dat veel terugkomt in de reviews, met vele ‘cultuurschatten’ richting het noorden, ‘goudgele stranden’ in het zuiden en ‘schitterende groene bergen’ in het hart.

Net buiten de top-5 van best beoordeelde verre reislanden vallen onder meer Nieuw Zeeland en Mexico (beide 8,6 gemiddeld), Vietnam en Maleisië (8,4), Peru en Argentinië (8,2) en de Verenigde Staten (8,1).

Namibië & Nieuw-Zeeland de mooiste natuur, India & Thailand het lekkerste eten

Kijkend naar de specifieke beoordelingsaspecten worden op het gebied van Cultuur & Bezienswaardigheden Myanmar (9,2) en India (9,1) het hoogst beoordeeld. Echte natuurliefhebbers moeten volgens de reisreviewers van 27vakantiedagen.nl vooral naar Namibië (9,8) en Nieuw-Zeeland (9,7). Erg gastvrij zijn vooral Myanmar (9,5) en Oeganda (9,3). Op het onderdeel Eten scoren India (9,1), Thailand (8,9), Vietnam en Japan (beide 8,8) het hoogst. Tot slot: voor de mooiste stranden moet je – behalve naar Australië en Thailand – vooral naar de Filippijnen (9,4) en Brazilië (9,3).

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Australië, Indonesië en Thailand meest geliefde verre reisbestemmingen”

 1. Mister BP zegt op

  Ik sta verbaasd te lezen dat Indonesiërs zo vriendelijk zijn. Mijn vrouw en ik zijn een keer na de kleine Sunday eilanden geweest en wij merkten daar niets can. Er was wel een schijn vriendelijkheid omdat ze altijd iets van je wilde. Wat een verschil dan met Thailand, Maleisië, Laos, Cambodja en Viëtnam. Toch gaan we van de zomer nog een keer naar Indonesië. Ik hoop mijn mening te kunnen nuanceren.

 2. William zegt op

  Jammer dat er geen waarderingscijfers worden gegeven qua criminaliteit en oplichting ??
  Zeker v.w.b. Brazilië, Oeganda en, in mindere maten, de Filipijnen, Thailand en het vrouw onvriendelijke India ?

 3. Japio Banphai zegt op

  Ben het helemaal eens met Mister BP , in Indonesie en ik heb er gewoond is dat inderdaad het geval in tegenstelling tot Thailand waar ik nu woon , niet dat alles hier rozegeur en maneschijn is maar ik vind de mensen hier echter.

 4. Rick zegt op

  Ik kan me wel een beetje in de geplaatste lijst vinden hoor klopt naar mijn mening best goed. Enige kant tekening vind ik dat de mensen in Indonesië idd. aardig zijn maar ze proberen je wel letterlijk op iedere straat hoek op te lichten of te flessen met iets, veel meer als in de rest van Azië.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website