TAT gaat er volgend jaar tegenaan

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
26 augustus 2011

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft grootse plannen voor volgend jaar om het internationaal toerisme een flinke stimulans te geven en daarom moet er meer geld op tafel komen.

De TAT vraagt aan de regering voor 2012 een bedrag van 8,4 miljard baht, oftewel 60 procent meer dan dit jaar. Het stimuleren van het toerisme is een van de beleidsvoornemens van de regering Yingluck. De TAT streeft naar 30 miljoen buitenlandse toeristen, die goed zijn voor 2 triljoen baht in 4 jaar.

Op het programma staat de ‘Miracle Thailand’ campagne ter gelegenheid van de 84ste verjaardag van de koning in december en de 80ste verjaardag van de koningin volgend jaar augustus. Andere promotionele campagnes richten zich op voedsel, medische spa’s en winkelen. De Miracle Thailand campagne dient ter ondersteuning van het sleutelthema van de TAT Amazing Thailand Always Amazes You. De TAT richt zich voornamelijk op de RICHI markt (Rusland, Indonesië, China, India), Australië en Zuid-Korea. Ze hoopt dat het toerisme uit Europa en de VS stabiel blijft ondanks de economische problemen in die continenten. Nieuwe markten die de TAT wil penetreren, zijn Vietnam, het Midden Oosten en Oost-Europa.

www.dickvanderlugt.nl

9 reacties op “TAT gaat er volgend jaar tegenaan”

 1. Heijdemann zegt op

  Alles gericht op max. 30 dgn visa, snel geld uitgeven dan wegwezen! Zie nieuwe aangescherpte visa eisen bij een langer verblijf dan 30 dagen.

  • dick van der lugt zegt op

   Wil je mij attent maken op die verscherpte visaregels. Ik heb daar niets over gelezen.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    http://bit.ly/po98cz

    • ruud zegt op

     Valt toch wel mee. Als ik nu 90 dagen ga moet ik ook diverse zaken regelen. Is goed te doen hoor.

 2. cor verhoef zegt op

  Thaise logica: we willen het aantal toeristen verdubbelen door de toeristenvisa regels aan te scherpen. Vietnam, Cambodja, Indonesie, en Maleisie lachen zich suf.

  • Ik snap die Thaise logica wel. Toeristen die langer willen blijven dan 30 dagen gewoon wegjagen, hoef je ook nooit bang te zijn dat de hotels te vol komen te zitten. 😉

   • cor verhoef zegt op

    Haha, ja, er zit wat in natuurlijk. Maar de vraag blijft of de toerist die wat langer wil blijven en per saldo meer geld uitgeeft dan de Krasganger het ook zo ziet.
    Het maffe is dat deze twee nieuwsitems nagenoeg op dezelfde dag komen en zo tegenstrijdig zijn en er is niemand die zich op zijn achterhoofd krabt en zegt, hee, hier klopt iets niet.
    Ik woon hier en zou niet in Indonesie willen wonen, maar voor de avonturier heeft dat land wel heel wat meer te bieden dan Thailand. Niet alleen qua natuurschoon, maar ook de mensen, het eten en de duizelingwekkende culturele verschillen tussen de eilanden.
    Mensen die wat langer op vakantie willen kijken dan al gauw naar een land als Indonesie.
    Probleem is dat de Thais verwend zijn. Ze denken werkelijk dat de zon rondom Thailand draait en dat mensen hun eigen moeder nog zullen verkopen om in dit land even te gast te mogen zijn. Die tijden zijn voorbij. Het zal nog wel even duren voordat dat bij de TAT en de Immigratiedienst is doorgedrongen

 3. Hans Bos (redactie) zegt op

  TAT’s wegen zijn ondoorgrondelijk en die van Immigration ook. Uiteraard hebben beide instanties geen contact met elkaar gehad. De TAT richt zich alleen op aantallen en dan met name op Russen, Indiërs en Chinezen. Dat is meer kwantiteit dan kwaliteit. Om de problemen te voorkomen, scherpt Immigration de regels aan. De wal zal het schip wel weer keren, want bij een overkill aan Russen Indiërs laten de Europeanen het gegarandeerd afweten. terwijl die doorgaans relatief veel uitgeven. Probeer dat de TAT maar eens wijs te maken.

 4. ludo jansen zegt op

  russen ????? daar hebben we er hier ook al genoeg van.
  gemeen volk zonder manieren….
  en dan liefst de mafia keihard aanpakken ,de touristen beschermen tegen nep politieagenten die je er in willen luizen…
  veel werk aan de winkel…
  meer rechten voor toerisiten,meer bescherming en veiligheid..
  al is het in thailand redelijk tot zeer goed wat betreft veiligheid.
  visumaanvragen vereenvoudigen en versoepelen ,administratieve vereenvoudiging ipv
  mensen het leven zuur te maken met hun one ,tho entries en zever in pakskes.
  wil je een jaar in thailand blijven,aub blijf in thailand ,wil je 5 jaar nog beter..
  logica…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website