Thailand reizen

Door Khun Peter

Is Thailand veilig? Is Thailand nog een leuke vakantiebestemming? Kan ik zonder problemen naar Thailand reizen? Zomaar een paar vragen die ik dagelijks op me afgevuurd krijg.

Thailand reizen in 2010

Ja, je kunt ook in 2010 zonder problemen naar Thailand reizen en daar genieten van een heerlijke vakantie.
Thailandblog wordt niet gesponsord door het Thais verkeersbureau. De bezoekers van dit blog weten dat zowel Hans als ik regelmatig ook heel kritisch over Thailand schrijven. Thailandblog is geen toeristisch blog met uitsluitend een roze Thailand bril op. Als Thailand op dit moment geen goede bestemming zou zijn om naar toe te reizen, zou je dat zeker van mij horen.

Ga gerust op vakantie naar Thailand

Ik zou nooit iemand een vakantie naar Thailand adviseren als ik hier niet volledig achter stond. Want ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om iemand die het hele jaar hard werkt, vervolgens twee weken lekker uit wil rusten, een verkeerd reisadvies te geven.

Vandaag sprak ik kennissen die net terug zijn van een rondreis door Thailand. Het was voor hen de eerste keer en ik denk dat de keuze voor Thailand te maken had met de goede ervaringen die ze van mij gehoord hadden.
Ze kwamen dan ook erg enthousiast terug: “wat een mooi land, wat een prachtige natuur, wat een mooie stranden en zulke lieve mensen die Thai!”

Eén keer Thailand en je wilt zeker terug

Ook zij gaven aan zeker weer een keer naar Thailand te reizen. Uit een onderzoek van Thailandblog is gebleken dat zelfs 87% van de toeristen opnieuw voor Thailand kiest als vakantiebestemming. Dat zegt toch genoeg?

Reisadvies en veiligheid

De beelden op TV van enkele weken gelden waren natuurlijk angstaanjagend. Maar als ik je vertel dat 99% van de Thai de beelden ook alleen kent van de televisie. Het was slechts onrustig in een heel klein deel van Bangkok. In de rest van Thailand hebben zowel de Thai als de toeristen niets gemerkt van de spanningen. Inmiddels is alles in Bangkok weer normaal.

Voor reizigers die denken dat Thailand nog onveilig is gezien de recente onlusten, maak je geen zorgen. Alle reisadviezen zijn naar beneden bijgesteld en het Ministerie van Buitenlandse zaken geeft duidelijk aan dat het veilig is om naar Thailand te reizen.

Waarom naar Thailand op vakantie?

Thailand heeft een vriendelijke en gastvrije bevolking. Langs de ongeveer 3.200 kilometer tropische kustlijn zijn honderden prachtige stranden en eilanden om uit te kiezen. Ook het eten is uitzonderlijk lekker, heerlijke curies, visgerechten en sappige verse mango’s zo van de boom.

Bezoek de prachtige badplaatsen en eilanden zoals Koh Samui, Phuket, Pattaya en Krabi. Je hebt er een enorme keuze aan restaurants, een bruisend nachtleven en voldoende shopping mogelijkheden. Wil je eens op een olifant rijden, een trektocht door de jungle meemaken? In Thailand kan het. Ben je verzot op snorkelen of duiken? Dan moet je zeker in Thailand wezen. Maar dit is nog niet alles je vindt er ook nog tientallen kuuroorden, spa’s en golfbanen.

Voor het eerst op reis naar Thailand?

Overweeg een georganiseerde rondreis. Je krijgt dan tijdens je reis veel mooie stukjes Thailand te zien. De reisleider zal je alles vertellen over de cultuur en je hebt de gezelligheid van de anderen reizigers in je groep. Kies dan wel voor rondreis met de nodige ontspanning in het programma anders moet je steeds vroeg je bed uit en wordt je geleefd.
Wanneer je Thailand hebt leren kennen kan je de volgende keer prima op eigen gelegenheid.

Kortom, maak kennis met Thailand en ervaar waarom vrijwel iedereen weer terug wil naar dit prachtige land.
Reizen naar Thailand? Gewoon doen. Ik garandeer je dat je er geen spijt van krijgt.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Reizen naar Thailand? Gewoon doen!”

  1. bkkhier zegt op

    wat aanvullingen-mijn laatste dag hier in BKK-morgen in de plane back.
    1.dit advies is vooral gericht op de doorsnee werkedne toerist met beperkte vakantie-en die zal in de praktijk vaak aan vakanties gebonden zijn en wenig te kiezen hebben in tijd.
    2.korting in hotels geldt alleen voor de anders toch al hoger geprijsde en vooral langsheen de kusten. De low-budget guesthouses in de steden etc doen vrijwel niet aan low/high-season, ze nemen ook vrijwel nooit vooraf boekingen aan-of zouden er om mee kunnen gaan. Vaak geldt dit ook enkel voor longer stays-bvb de 3e nacht is free of met 80% korting-of je krijgt andere ”gratis” zaken erbij.
    3.en dat brengt me op een totaal vergeten groep hier: de low-budget backpacker-die doet niet zo aan geregelde rondreizen, wil vaak in wat meer tijd ook nog nabijgelegen landen als laos of Cambodia bezoeken en ziet wel waar ie uitkomt of ergens blijft. En ook voor die groep biedt Thailand enorme mogelijkheden en optimale keus. Maar dan wat anders als boven beschreven. Dus het type mens/vakantieganger is (dat is les 1 voor elke reisburomedewerker) ook erg belangrijk!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website