Politieke onrust treft toerisme in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
26 november 2013

Wanneer de demonstraties en politieke onrust in Bangkok aanhouden heeft dat gevolgen voor het toerisme naar de hoofdstad.

Mevrouw Pranee Satayaprakop, directeur-generaal Cultuur, Sport en Toerisme van de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) laat weten dat er rekening moet worden gehouden met een omzetdaling van 10% indien de rust in Bangkok niet binnen een maand terugkeert.

De maanden november, december en januari zijn het meest belangrijk voor de toeristische sector in Bangkok. Eerdere prognoses gaan uit van een omzetdoelstelling van 1.8 miljard baht in deze periode. Vooralsnog worden deze prognoses niet bijgesteld. Veel toeristen die hun reis al geboekt hebben zullen uitwijken naar andere delen van Thailand. Doch de huidige situatie kan wel verstrekkende gevolgen hebben als dit te lang duurt.

De gemeente Bangkok heeft voor de komend tijd een aantal belangrijke evenementen op het programma staan waaronder het Nieuwjaarsfeest op Ratchprasong en Asiatique bij de Chao Phraya-rivier. Ook de World Book Fair van 18 – 24 december is een belangrijk evenement die het toerisme naar Bangkok een boost moet geven.

Bron: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website