Nieuw poll: Wat moet een toerist absoluut zien in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Poll, Toerisme
13 oktober 2012
Loy krathong

Terug van weggeweest; de enquête onder onze lezers. Deze keer een poll om toeristen op weg te helpen: ‘Wat moet je absoluut zien in Thailand?’

Thailand heeft zoveel te bieden, denk aan tropische stranden, exotische natuurparken, Boeddhistische tempels, indrukwekkende steden, mystieke bergvolkeren en ga zo maar door.

Helaas komen de meeste toeristen maar voor twee of drie weken. Te kort om al het moois in Thailand te bewonderen. Gelukkig zijn daar nog de lezers van Thailandblog. Breng je stem uit en help anderen op weg om een reis door Thailand samen te stellen. Uiteindelijk zijn jullie de Thailandkenners en kunnen wij gezamenlijk wel bepalen wat je tijdens je vakantie zeker gezien moet hebben.

Jullie kunnen je stem uitbrengen op de belangrijkste bezienswaardigheid. Omdat het er zo veel zijn hebben wij het zoveel mogelijk samengevat. Je hebt de keuze uit de volgende ‘higlights’:

 • Ayutthaya
 • Bangkok
 • Chiang Mai
 • de Eilanden
 • Gouden Driehoek
 • Hilltribes
 • Isaan
 • Kanchanaburi
 • Klongs (kanalen)
 • Loy krathong
 • Markten
 • Mehkong
 • Songkran
 • Stranden
 • Tempels

De poll staat in de linkerkolom (even naar beneden scrollen). Je kunt maar 1x keer stemmen.

Bedankt alvast.

16 reacties op “Nieuw poll: Wat moet een toerist absoluut zien in Thailand?”

 1. gerrieQ8 zegt op

  Ik stel vrienden altijd voor om eerst een 14 daagse rondreis te maken en dan een weekje bij mij te komen logeren in Isaan. Kunnen dan doorpraten wat ze het leukste vonden en vandaaruit een nieuwe vakantie boeken om op die plaatsen wat dieper in te gaan, aangevuld met hetgeen ik ze kan laten zien hier in de buurt, waar normaal geproken geen tourist komt, maar het bekijken meer dan waard is.

 2. Rob V zegt op

  Tja, er zijn zoveel mooie plekjes, de hele lijst zou je af moeten gaan. Maar zou iemand mij voor de keuze stellen dat ik nog maar 1 gebied zou mogen bezoeken dan zou de keuze toch echt naar Chiag Mai gaan. Een mooie omgeving (natuur, tempels etc.) dus genoeg te zien en te beleven, maar dan zonder de hektiek van metropool Krungthep (daar is natuurlijk ook veel te zien, oa Wat Phra Kaew is natuurlijk een must). Voor een lekkere zwem vakantie zou ik richting Kho Chang gaan. En in de Isaan is het heerlijk tot rust komen… maar als je alles terugbrengt tot 1 enkele keuze, dan is die snel gemaakt. Chiang Mai moet iedereen kunnen plezieren.

 3. Ronny zegt op

  Afhankelijk van het tijdstip, want je kan moeilijk, en Songkran, en Loy krathong meemaken op hetzelfde moment, denk ik dat elk goede reisorganisatie dit alles samenvat in een en dezelfde reis.

 4. fransamsterdam zegt op

  In het lijstje mis ik Pattaya. Niet dat ik iedereen nu aan zou raden om daar een week te gaan verblijven, maar een vakantie in Thailand zonder Pattaya gezien te hebben is toch zoiets als Amsterdam bezoeken en de Wallen overslaan.

  • math zegt op

   Moderator: reactie heeft niets met de posting te maken.

 5. marcel zegt op

  ik zeg altijd tegen de mensen die de eerste keer gaan ga eerst met een tour en de volgende keer op je zelf

 6. Dick zegt op

  isan heeft vele mooie plekjes, wij gaan graag naar bangsaen2 even lekker pla pauw en kung pauw met bia heinekken eten .
  Lekker op het water onder de sala .
  Hat klong prauw is ook erg mooi en niet vaak genoemd ,(Ko chang)
  En nog veeeel meer …

 7. rene zegt op

  Ook Chiang Rai en omgeving zijn de moeite waard, Chiang Saen met de Golden Triangle en Mae Sai/Tachilek aan de grens met Birma, Mae Hong Son, Thaton en Doi Maesalong, de Chinese stad en centrum van theeteelt hier in het Noorden.

 8. ruud zegt op

  Wij komen 15 jaar in Thailand en hebben heel het lijstje gehad , muv Songkran. Ja ben het wel eens met fransamsterdam dat Pattaya ontbreekt, maar dat neem ik voor het gemak maar even onder stranden. Ben het ook eens met een andere schrijver. Eerst een rondreis en dan pas verder zelf ontdekken.
  Wij hebben 2 jaar rondreizen gedaan. Daarna Pattaya gekozen als vaste verblijdstek. Vanuit Pattaya ondernemen we korte reisjes ( korte vakanties van 5 t/m 15 dagen elders)

  Helaas dit jaar door ziekte van mijn vrouw en omdat ik mn huis verkocht heb, is het onmogelijk om te overwinteren. Wat zullen we DAT missen. Maar soms Moet je prioriteiten stellen. We hopen wel z.s.m. weer te gaan naar Thailand. Voor ons het mooiste vakantie/overwinteringsland.

  En ja wat het kiezen betreft. De een houd van de dochter de ander van de moeder. In deze context, houd ik van moeder en al haar dochters.
  Ruud

 9. pim zegt op

  Aan het strand stil en verlaten werd deze week op een haringparty live ten gehore gebracht onder het genot van Heineken in Hua hin .
  Op een van de vele golfbanen hadden de 130 leden van de Nederlandse vereniging een uitnodiging ontvangen waar er maar liefst 101 genoten hebben tussen die prachtige bergen .
  Daarbij zijn er ook over de 25 km lange kustlijn van Hua hin talloos veel mooie stranden die zelfs de meesten van de 100den Nederlanders die daar wonen niet weten.
  Al woon je daar tien jaar kom je elke dag weer tot een verassende ontdekking .
  Ben je Pattaya zat of andersom kan je alle dagen op het vliegtuig stappen om de andere kant van de golf mee te maken .
  Voor 180 Thb ben je met een mini van uit Bangkok in 2.5 uur vanaf het Victory monument in de plaats waar gemiddeld de regenval het minste is in Thailand .
  Overnachtingen zijn er al v.a. 100 ,- Thb .

 10. Ger Nijman zegt op

  Sinds 1998 bezoek ik jaarlijks Thailand.
  Heb inmiddels veel plaatsen en regio bezocht.
  Maar tot nu toe jaarlijks in ieder geval een bezoek aan de Isaan, een goed bewaard gehouden geheim.
  Ik heb veel gefietst door de rijstvelden rond Kalasin en daarbij dorpen in de omgeving daarvan bezocht.
  Daarbij kom je nauwelijks buitenlanders tegen of het zijn de buitenlanders die daar gevestigd zijn.
  Die buitenlanders kom je dan vooral tegen in de supermarkten waar ze inkopen doen en daarna verdwijnen ze weer in de dorpen op het platteland, waar ze veelal wonen met hun Thaise partner.
  Een bezoek aan de Isaan is zeker de moeite waard en niet alleen om het leven zonder hectiek.
  Een aantrekkelijke bijkomstigheid in de Isaan, is het prijsniveau op ieder gebied.
  De Isaan geeft bovendien een goed beeld van hoe Thailand vroeger moet zijn geweest en is zeer rustgevend.
  Wellicht dat het provinciebestuur daarom een weinig toerisisme bevorderend beleid voert.

 11. Lenny zegt op

  Het is nogal lastig om maar een keer te stemmen. Thailand heeft zoveel moois te bieden. Meestal start je in Bangkok, is meer dan de moeite waard. Van daaruit bijvoorbeeld naar Chang Mai of de Gouden Driehoek. Nou heb ik toch al meer plaatsen genoemd, ha ha.

 12. riekie zegt op

  Ik vind bangkok een must als je naar thailand komt
  de rest is ook waar ieder van houd
  strand,cultuur,uitgaan,lekker eten het is er allemaal

 13. Sjaak zegt op

  Ik woon heerlijk tussen Hua Hin en Pranburi, maar een vakantie in Krabi is zeker aan te bevelen.De eilanden en de natuur zijn geweldig.

 14. gerard zegt op

  Ik zou een ieder aaaraden ga een keer naar de eilanden koh mook en bezoek daar de andere eilanden.

 15. Hans Gielen zegt op

  Ik kan ook geen keuze maken, ja, ik ben het met een aantal eens dat een rondreis om te beginnen de beste optie is. Ik zou in plaats van Ayuthaya naar Sukhothai gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website