De aanhoudende protesten in Bangkok tegen de Thaise regering zijn slecht voor het toerisme, zo laat de minister van toerisme en sport, Somsak Phurisisak, weten.

De demonstraties in november hebben al voor een daling van 10% gezorgd in vergelijking met vorig jaar. Ondanks dat zal er dit jaar toch een plus te zien zijn ten opzichte van vorig jaar. De minister waarschuwt wel dat wanneer de protesten aanhouden de gevolgen voor het toerisme desastreus kunnen zijn.

Jaarlijks bezoeken 5 miljoen Chinezen het Thaise koninkrijk maar dat aantal zal dit jaar slechts uitkomen op 4,5 miljoen. Dit als gevolg van de aanhoudende protesten.

Het toerisme is belangrijk voor de Thaise economie en ook voor het arme deel van de bevolking. Premier Yingluck heeft juist extra ingezet op beleid ter bevordering van ‘one tambon, one product (OTOP)’. Hierbij worden streekproducten extra gepromoot onder toeristen. Op deze manier kunnen de minder daadkrachtige Thai ook verdienen aan het toerisme.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Minister: Demonstraties slecht voor toerisme in Thailand”

 1. Elly zegt op

  Jammer want van de vorige ongeregeldheden heeft mijn bezoek geen last gehad, zijn toch op de meeste plaatsen geweest die Thailand (BKK) aantrekkelijk maken. De avondklok was ook geen opstakel, naar het vliegveld met toestemming van de politie was ook geen probleem. (voordeel; geen verkeersopstoppingen).
  Gewoon niet in de buurt komen waar ze protesteren en genieten is mijn boodschap.
  gr.

 2. SevenEleven zegt op

  Het zou mijnsinziens ook al veel helpen als bv het NOS Journaal of andere nieuwsprogramma’s eens niet alleen de beelden van de demonstraties liet zien,maar er ook bij zou vermelden dat Bangkok een gigantisch grote stad is,en dat je echt je best zou moeten doen om de ongeregeldheden te vinden als toerist,of zakelijke reiziger.

  Nu lijkt het net of geheel Bangkok vergeven is van de demonstrerende menigtes,en je zowat nergens meer kunt komen zonder onder de voet gelopen te worden door mensen met spandoeken,en molotov-cocktails.Wat beslist niet zo is.
  Enige echte relevante informatie van die kant zou al veel schelen
  Pas zodra er echt gevaar dreigt,bv luchthavens die bezet worden,het Thaise leger dat ingrijpt,of groepen demonstranten die overal in de stad slaags raken,etc,dan pas zou de bezoekende toerist gezegd moeten worden Bangkok te mijden.

  • Franky R. zegt op

   Heel Afrika ligt ook niet aan de geeuwhonger of in oorlog…Maar dat is wel wat men ziet op het nieuws!
   Maar met het internet van tegenwoordig is het een peuleschil om jezelf te informeren,

   De vraag is echter waarom mensen dat NIET doen…

 3. chris zegt op

  Ellende, oorlog, vechtpartijen, doden, onveiligheid en rampen zij echte nieuwsitems. Vrede en liefde zijn dat niet. Zo eenvoudig is het. Het nieuws is er niet om toerisme te promoten.

  • Gerrie Q8 zegt op

   Misschien dat een (oud) journalist die ik ken mijn stelling kan beamen. Voor de nieuwsgaring telt: geen gevolg is geen nieuws. Een dronken man die een kind omver rijdt krijgt een hele pagina. Een persoon die met een enorme reactie voorkomt dat hij een overstekend kind kan ontwijken, nog geen regel. Toch meer respect voor de laatst genoemde.

 4. chris zegt op

  Minister Somsak overdrijft schromelijk. Thailand is een zeer favoriete vakantiebestemming voor een stededs groeiende groep Chinezen en Russen. De West-Europese markten blijven de laatste jaren achter maar dat heeft NIKS te maken met de politieke sitatie in Thailand maar met de economische situatie in Europa. Bij de Chinzen, Russen en Maleisiers (niet te vergeten) gaat het om relatief korte vakanties die ook nog eens relatief kort voor vertrek geboekt worden. Deze markten regareen zeer flexibel op vervelende omstandigheden. Niemand zal ontkennen dat het toerisme last heeft van de onlusten. Maar de geschiedenis (de vorige onlusten, de watersnoodramp, de Tsunami) leert dat het toerisme naar Thailand zich zeer snel herstelt. Dus een ramp wordt het zeker NIET.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website