Medisch toerisme Thailand

Door Hans Bos

De Thaise regering ontwikkelt in samenwerking met ziekenhuizen en touroperators nieuwe pakketreizen om het medisch toerisme te bevorderen. Dat moet het land  jaarlijks minstens 500 miljoen euro aan inkomsten opleveren.

Medisch toerisme is in Thailand een snel groeiende industrie. In 2008 bezochten 1,2 miljoen buitenlandse patiënten het land. Per persoon waren zij goed voor een gemiddeld uitgavepatroon van ongeveer 4000 euro. Dit jaar daalt het aantal buitenlandse patiënten naar verwachting licht, mede als gevolg van de economische teruggang. Komend jaar denkt de overheid echter 1,5 miljoen buitenlanders te verwelkomen die in Thailand medische behandeling zoeken.

Thailand kan de komende jaren op dit terrein sterk groeien, omdat de prijzen van behandeling stukken lager liggen dan bij vergelijkbare bestemmingen zoals Singapore. Bovendien beschikt Thailand over veel faciliteiten en toeristische attracties om het de patiënten en hun begeleiders naar de zin te maken. Doorgaans wordt een buitenlandse patiënt vergezeld door minimaal drie anderen, terwijl hij/zij gebruik mak van zes tot tien zorgverleners. Noord-Amerika, Japan en het Midden-Oosten vormen de belangrijkste markten voor medisch toerisme. Amerikanen komen voor hart-, knie- en prostaatoperaties, terwijl Japanners afkomen op Thaise tandartsen die soms maar 20 procent kosten van die in eigen land. Het aantal Europese patiënten neemt echter ook toe, met name als het gaat om plastische chirurgie die niet door de eigen zorgverzekering wordt gedekt…

Thailand richt zich in eerste instantie op buitenlanders die in eigen land een medische behandeling moeten ondergaan van minimaal 4000 euro. Daarna wil Thailand meer gepensioneerden trekken die hier willen herstellen of zich ontspannen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thaise overheid wil meer medisch toerisme”

 1. rob zegt op

  Over de medische toeristen naar thailand kan ik zeggen dat ik er zelf een van ben.
  We komen nu 12 jaar 2x per jaar op vakantie en hebben inmiddels al onze kiezen(die nodig waren )laten vervangen door kronen,voor ¼ van de prijs in nederland.
  Een kroon kost daar 7000.9000 of 11000 bath (tussen de 150 en 200 €) afhangkelijk van de kwaliteit.
  En in 5 dagen gezet in je mond,tot op heden geen klachten.
  Verder een body check up laten doenin het zieken huis van Pataya,Bloedonder zoek,hard filmpje laten maken ,urineonderzoek,cholestorol onderzoek,echoscopi van lever,nieren,prostaat enz enz alles in orde en voor een bedrag van 80€ in een halve dag gedaan .
  Dus nederlanders wees gerust daar kan het dus ook voor een stuk minder geld en zeker niet minder service die waren perfekt.

 2. Frans van Eijk zegt op

  knip
  Daarna wil Thailand meer gepensioneerden trekken die hier willen herstellen of zich ontspannen.
  Knip

  Mogen ze het wel eens wat makkelijker maken om aan een visum te komen.

 3. Andre van Rens zegt op

  Hoi, ik heb een vraag zijn er ook mensen die een IVF behandeling in Thailand hebben gedaan, we hebben net de derde behandeling achter de rug, maar mijn thaise vrouw is niet zwanger geworden. graag zou ik informatie hebben over een behandeling in Thailand

 4. R.J.Mulder zegt op

  Moderator: deze reactie is niet geplaatst vanwege een overdreven gebruik van hoofdletters en uitroeptekens, het zogenaamde schreeuwen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website