Koh Tao en koh Samui melden record aantal toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
3 augustus 2023

Koh Tao, in de provincie Surat Thani, noteerde vorige week een recordaantal dagelijkse toeristen, terwijl het nabijgelegen Koh Samui naar verwachting bijna 30.000 bezoekers gaat ontvangen zo blijkt uit de hotelreserveringen deze maand.

De toeristische organisatie van Koh Tao heeft gerapporteerd dat op 28 juli 3.106 toeristen per boot op het eiland aankwamen, wat een nieuw dagrecord voor het eiland oplevert. Deze toename in bezoekersaantallen viel samen met het begin van een zesdaagse vakantie die eindigde op 2 augustus. Provinciaal gouverneur Wichuwat Jinto legde uit dat ongeveer 90% van de bezoekers buitenlandse toeristen zijn die naar Koh Phangan zullen reizen voor de beroemde Full Moon Party, die plaatsvindt op Hat Rin Beach op 3 augustus.

Het naburige Koh Samui rapporteerde ondertussen dat het aantal toeristen dat via de luchthaven van het eiland aankomt, in de maand juli meer dan 141.400 bedroeg. De autoriteiten verwachten dat er deze maand op basis van hotelreserveringen nog eens 30.000 bezoekers het eiland zullen bezoeken, wat het totale aantal bezoekers via de lucht op ongeveer 171.800 brengt.

Als reactie op de toenemende vraag heeft Ratchaporn Poonsawat, de voorzitter van de Toeristenvereniging van Koh Samui, luchtvaartmaatschappijen gevraagd om het aantal dagelijkse vluchten te verhogen. Dit omdat beperkte vluchtmogelijkheden hebben geleid tot annuleringen voor veel mensen die vooraf kamers hadden gereserveerd.

Deze proactieve stap heeft als doel zich voor te bereiden op de verwachte toestroom van toeristen tijdens het aankomende hoogseizoen, waarvan verwacht wordt dat het ongeveer 5 miljard baht zal bijdragen aan de economie van het eiland gedurende die periode.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website