Het eiland Koh Samui behoort tot de provincie Surat Thani en ligt op ongeveer 400 kilometer van Bangkok. Koh Samui is een van de meest bezochte eilanden in Thailand.

Er zijn er in overvloed accommodaties voor reizigers, variërend van kleine bungalows tot exclusieve villa’s op het eiland.

Samui’s drukste stranden liggen aan de noordelijke en oostelijke kusten. Meest populair zijn Chawaeng en Lamai Beach. Bophut en Mae Nam zijn andere gewilde stranden.

Zeker een bezoek waard is het Ang Thong Marine Park met 40 prachtige idyllische eilanden, op ongeveer twee uur varen van Koh Samui.

Koh Samui is te bereiken per ferry, speedboot of autoferry vanaf Ban Don (Surat Thani stad) en Don Sak (Khanom district). Bangkok Airways en Thai Airways vliegen dagelijks van Bangkok naar Koh Samui. AirAsia vliegt rechtstreeks naar Surat Thani waar vandaan de ferry genomen kan worden naar Koh Samui.

Video: Koh Samui

Bekijk hieronder de video:

https://youtu.be/8WLyqWPbzJc

2 reacties op “Mooiste eilanden Thailand: Koh Samui (video)”

  1. Roger zegt op

    Een aantal jaren geleden zijn we daar op vakantie geweest. Was inderdaad een aangename ervaring. Ik vond de luchthaven zeer gezellig, lekker ouderwets en kleinschalig.

  2. Jeff zegt op

    Ik ben hier nu 9 jaar woonachtig. Voor mij nog steeds 1 van de mooiste plekken in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website