Internationaal toerisme naar Thailand blijft groeien

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags:
7 juni 2016

Het internationaal toerisme groeit gestaag. De eerste vijf maanden van dit jaar arriveerden 14,2 miljoen buitenlandse toeristen in Thailand (+12,5 procent op jaarbasis) wat 709 miljard baht (+17,3 procent) opleverde, zegt het ministerie van Toerisme en Sport.

Alleen het binnenlands toerisme groeit minder hard en was in het eerste kwartaal goed voor een omzet van 216 miljard baht oftewel 24 procent van de jaartarget van 900 miljard baht. Minister Kobkarn verwacht dat het de rest van het jaar het binnenlandse toerisme zal toenemen.

Deze week werd begonnen met een campagne waarin zeventien toeristische routes worden gepromoot. De campagne bij het Government House duurt tot 24 juni en omvat ook de verkoop van Otop producten (One Tambon One Product). Het ministerie wil het binnenlands toerisme meer te spreiden. Het Department of Tourism heeft als opdracht gekregen informatie te verzamelen over zestig bestemmingen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Internationaal toerisme naar Thailand blijft groeien”

 1. Cor Verkerk zegt op

  Ja, volgens de TAT groeit het toerismeweer hard.
  Ben nu al 10 dagen in Hua Hin en heb het nog nooit zo rustig gezien. Zijn wel Chinese toeristen, maar ook niet in dezelfde kwantiteit als vorig jaar.
  Zelfs hier op de night market klagen de standhouders om maar niet te spreken over al de dames van de avond diensten.

  Is ook elke dag hier controle van de politie op brommers/motoren, niet alleen voor het helmdragen, maar als je geen internationaal rijbewijs hebt dan krijg je nu ook een boete van 400baht (officieel)

  En morgen uiteraard weer een strand zonder stoelen/bedden.

  Maar wel schitterend weer tot nu toe

  Cor Verkerk

 2. janbeute zegt op

  Ik heb zo ook mijn twijffels of die cijfers die de TAT opgeeft wel kloppen .
  In Chiangmai is het ook niet zo druk en in Lamphun zie ik zelden een buitenlandse toerist .

  Jan Beute .

 3. T zegt op

  Het toerisme groeit maar komen er ook nog veel ( westerse ) toeristen terug nadat Thailand het Spanje van Azie is gebleken. Een deel wel maar denk een deel ook niet, mede door te veel bezoekers uit de BRIC landen die er nu eenmaal vaak ander gedrag op na houden als de meeste westerlingen. Ook zullen zaken als bijvoorbeeld o.a. bier en westerse alcohol een stuk duurder zijn als veel vnl. budget toeristen zullen verwachten.

 4. ruud zegt op

  Het aantal toeristen zegt niet zoveel.
  Je moet rekenen in toerist-dagen.
  Ofwel het aantal toeristen maal het aantal dagen dat de toerist in Thailand verblijft.
  Verder is de vraag, hoeveel toeriststen op Suvarnabumi aankomen, door de immigratie gaan en vanuit Don Muang verder vliegen naar een bestemming buiten Thailand.
  Die worden op die reis waarschijnlijk twee maal als toerist geteld, terwijl ze niet meer geld uitgeven, dan het geld voor de taxi naar- en van Don Muang.
  En ja, het is mogelijk, dat de onrust rond de Middellandse zee extra toeristen naar Thailand brengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website